8 Toonaangevende digital marketingbureaus bundelen krachten in pan-Europese alliantie

8 Toonaangevende, onafhankelijke digital marketingbureaus in Europa bundelen de krachten in een internationale alliantie genaamd Digital Alliance Int. (kortweg: Dall Int.). Traffic Builders, tevens één van de initiatiefnemers van deze unieke samenwerking, vertegenwoordigt de Nederlandse markt binnen de alliantie. 

Digital Alliance International (Dall Int.)

Dall Int. is een familie van toonaangevende, onafhankelijke digital marketingbureaus. De alliantie biedt een krachtig alternatief voor de traditionele, internationale media holdings. Naast intensieve samenwerking met en voor internationale opdrachtgevers, heeft de alliantie ook kennisdeling en gezamenlijke productontwikkeling hoog op de agenda staan.

Dall international

Allan Jørgensen, chairman Dall Int.

“We hebben een zeer sterke alliantie gevormd waarmee we internationale opdrachtgevers verzekeren van de beste lokale kennis en expertise, verzorgd door toonaangevende digital marketingbureaus. Met ruim 400 lokale specialisten en meer dan 50 verschillende certificeringen verspreid over 10 Europese markten, dekt de alliantie letterlijk elke expertise binnen het digital marketing & sales landschap anno nu”, aldus Allan Jørgensen, voorzitter van Dall Int.

Best presterende google premier partners

De participerende bureaus behoren tot de 3% best presterende “Google Premier Partners” in EMEA. Het unieke samenwerkingsverband werd onlangs met medewerking van Google op diens Europese hoofdkantoor in Dublin geformaliseerd. Gezamenlijk hebben de deelnemende bureaus ruim 400 specialisten, ca. 1000 opdrachtgevers en ruim 100 jaar ervaring met digital marketing, analytics en marketing automation in zowel B2B als B2C branches door heel Europa. De alliantie beheert meer dan 100 miljoen euro aan digital marketingbudget voor haar opdrachtgevers, voornamelijk in paid search, display advertising en social.

Wolter Tjeenk Willink, oprichter Traffic Builders

“De markt vraagt om een solide, transparant en onafhankelijk alternatief voor de traditionele media holding bedrijven, zo merkten wij bij onze grotere opdrachtgevers. Daarnaast zien ook steeds meer opdrachtgevers in het midden- en grotere segment van het MKB mogelijkheden buiten Nederland. Als je ambitie is om vanuit Nederland de internationale markt te veroveren, vraagt dat om centrale aansturing en lokale uitvoering van internationale digital marketingactiviteiten. Door deze alliantie zijn we nog beter in staat om opdrachtgevers hierin te voorzien.”

“De eerste internationale successen in nauwe samenwerking met andere Dall bureaus zijn inmiddels al geboekt”, aldus Wolter Tjeenk Willink, oprichter van digital marketingbureau Traffic Builders.

Een overzicht van enkele bureaus binnen de Dall Int. alliantie:

Lokale digital marketing expertise in Europa

Vandaag de dag biedt Dall Int. alliantie lokale digital expertise in Noorwegen, Denemarken, Zweden, Nederland, België, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië, Polen en Oost- en Centraal-Europa. Nog voor het einde van het jaar wordt volledige dekking van Europa verwacht door een netwerk van zorgvuldig geselecteerde, onafhankelijke digital marketingbureaus verwacht. De ambities reiken uiteindelijk ook tot buiten Europa.