Contentmarketing

Maak jouw merk relevanter en sterker

Is het voor jou als marketeer ook één van je grootste uitdagingen: op originele én effectieve wijze de relatie met jouw doelgroep opbouwen en structureel versterken? Doordachte contentmarketing gaat jou hierbij helpen. Ons huidige versnipperde media-landschap en de bijkomende complexe customer journeys vereisen dat je zeker wilt weten welke content op welk moment de juiste snaar gaat raken bij je doelgroep. Pas dan werk je gericht aan naamsbekendheid, merkbeleving en tastbare (commerciële) resultaten. Start vandaag met bouwen aan je merk!

Uit onderzoek blijkt contentmarketing één van de meest kosten-efficiënte kanalen om online en offline merkbereik te vergroten. Je investeert bovenal op duurzame wijze in merkbeleving en merkvoorkeurontwikkeling. Op basis van een doordacht content marketingplan ben je in staat relevante touchpoints te faciliteren in specifieke customer journeys, zodat je niet (meer) met hagel schiet. Als merk onderscheid je jezelf met content die jouw doelgroepen echt vooruit helpt en hun beslismomenten vergemakkelijkt, zodat jouw doelstellingen eerder worden gehaald – of mogelijk overtroffen!

Wat is contentmarketing?

Contentmarketing bestaat al decennia, maar de aandacht voor deze discipline heeft de afgelopen 5 jaar een enorme vlucht genomen. Kort samengevat houdt contentmarketing het volgende in:

“Contentmarketing is een strategische marketingaanpak, gericht op het creëren en distribueren van waardevolle, relevante en consistente content. Dit doe je om een duidelijk gedefinieerde doelgroep aan te spreken en te behouden, en om uiteindelijk winstgevende klantinteractie te genereren.”

Uiteenlopende merken en bedrijven, van challengers en start-ups tot de Amazons van deze wereld, zien de vele (meetbare) voordelen van contentmarketing. Waarom? Omdat je met aantoonbaar relevante content je doelgroep écht prikkelt, je autoriteit in jouw branche vergroot en de vaak broodnodige klantloyaliteit sneller opbouwt.

Combinatie van succesfactoren

We benadrukken het graag meteen goed: Succesvolle contentmarketing heeft meer nodig dan toegespitste content voor de (latente) behoeften van jouw buyer persona’s. De gepercipieerde meerwaarde van content is sterk afhankelijk van het moment waarop je content door je doelgroep kan worden geconsumeerd, de plek waar je content wordt gepubliceerd (distributie) én het gebruikte format. Als gespecialiseerd content marketingbureau kan Traffic Builders jou bij elke stap doelgericht ondersteunen.

‘Hoe kan Traffic Builders mij helpen?’

Traffic Builders toetst content marketing-werkzaamheden altijd aan ons bewezen effectieve REAN-model. Zodoende realiseren we samen met jou content die jouw doelgroepen beter bereikt (Reach), sneller enthousiasmeert (Engage), tot gewenste acties aanzet (Activate) en daarna loyaliteit versterkt (Nurture). Oftewel: grip op de gehele funnel dus, en heldere doelstellingen en KPI’s per fase.

De basis voor het behalen van meer ROI uit jouw content marketing ligt bij een weloverwogen contentstrategie met een bijbehorend content marketingplan. In dit plan worden keuzes gemaakt met betrekking tot kansrijke thema’s, doelgroepen en primaire buyer persona’s, juiste contentformats- en typen, distributiekanalen en dit alles aangevuld met een contentkalender. Waar nodig voedt natuurlijk ook concrete SEO-data onze adviezen.

Vanuit de doelgerichte contentstrategie is het zaak om aan de slag te gaan met:

Traffic Builders kan jou op al deze vlakken ontzorgen en bijstaan. Samen kunnen we jouw content marketing-ideeën aanscherpen en op strategische en gefaseerde wijze online (en offline!) uitrollen. Daarbij hoort ook:

 • Vooraf uitzoeken en definiëren wie nu écht je doelgroep is en welke persona’s hierbij horen.
 • Het vinden van de juiste tone-of-voice om jouw klant op pakkende wijze aan te spreken.
 • Héél belangrijk: inzichtelijk maken waar in de funnel je een content gap hebt, en hoe je de ‘Gap of Disappointment’ een verklaarbare plek geeft in het proces naar échte verbeteringen en meer engagement en conversies.

Brede expertise: alles wat je nodig hebt

Met jouw contentdoelstellingen als uitgangspunt kunnen wij je in elke fase van de customer journey op verschillende manieren bijstaan. Van idea-generation en kennisoverdracht tot actief de mouwen opstropen! Zo helpen we je graag met:

 • Strategische sparringssessies of workshops
 • Doelgericht content marketingplan opstellen
 • Effectief social mediaplan opstellen
 • Uitvoerende werkzaamheden, zoals contentcreatie (diverse formats, ook interactief) en copywriting (inclusief SEO).
 • Creative concepting (als rode draad van je content marketing-campagne)

Ook hebben we de expertise in huis om je resultaatgericht te begeleiden met aangrenzende facetten, zoals:

Zo borgen we de kwaliteit van een maatwerk content marketingstrategie waar niemand binnen jouw doelgroep meer omheen kan.

Hierom kies je voor Traffic Builders

Vanaf dag 1 van onze samenwerking gaan wij er 100% voor om van jouw content marketingstrategie een succes te maken. Je ontdekt al snel dat wij als ervaren content marketingbureau grip hebben op de efforts en resultaten, dat we te allen tijden meedenken en dat we je zelfs op onverwachte momenten kunnen verrassen met nieuwe ideeën en invalshoeken. Samenvattend profiteer je met Traffic Builders van:

 • Structuur in strategie op basis van het bewezen effectieve REAN-model;
 • Het feit dat we doelgroepen weten aan te spreken én te bereiken met je juiste tone of voice, waar nodig op basis van gecreëerde actionable persona’s;
 • Synergie tussen verschillende ingezette kanalen;
 • Integratie van up-to-date SEO-copywritingtechnieken;
 • KPI-specifieke monitoring, voor grip én het doorvertalen van learnings;

Laten we samen met effectieve contentmarketing jouw merk versterken en uitbouwen! Wij zijn er helemaal klaar voor. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Daag ons uit en deel je ambitie!
Met welke uitdagingen kunnen we je helpen? Vraag een offerte aan!
Contact
 • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement
Meryl Smeets
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Meryl

Meryl is werkzaam als Product Manager Social bij Traffic Builders. Vooral het creatieve aspect van influencer marketing trekt haar erg aan. Daarnaast is ze een echte social media addict en kun je altijd bij haar terecht voor al je Instagram en Facebook vragen. In haar vrije tijd geniet Meryl vooral van reizen en het bijwerken van haar persoonlijke blog. Maar ook een avondje op de bank met Netflix mag in dit rijtje niet ontbreken.

Neem contact op met Meryl
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

 • Traffic Builders verstuurt 1x per maand een nieuwsbrief. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.