Wil je binnen een kort tijdsbestek jouw doelgroep of een specifieke niche bereiken? Zoek je een snelle en resultaatgerichte marketingoplossing die echt inspirerend en geloofwaardig is? Influencer marketing verdient dan een vaste plek als onderdeel van jouw content marketingstrategie voor b2c en b2b.

Wat is influencer marketing?

Influencer marketing is dé manier om jouw doelgroep te bereiken en te inspireren, hoe specifiek deze doelgroep ook is. Influencers hebben, zoals de naam al suggereert, een grote invloed op het gedrag van anderen. Dit komt niet alleen doordat ze vaak grote volgersaantallen op hun blog of social media kanalen hebben, maar ook doordat ze zich in specifieke niches bevinden. Zo hebben mamabloggers vaak volgers die ook moeder zijn waardoor deze volgers zich sneller verbonden voelen met de blogger. Dit maakt het voor bedrijven gemakkelijker om met behulp van influencers in contact te komen met potentiële klanten of nieuwe gebruikers.

Door de (vertrouwens)band die influencers met hun volgers hebben, kan het eenvoudiger zijn om marketingboodschappen over te brengen. Influencer marketing is dan ook zeer geschikt om de naamsbekendheid en branding van je product of bedrijf te vergroten. Het wordt binnen digital marketing strategie echter ook vaak ingezet als distributiekanaal vanwege het korte tijdsbestek waarin je consumenten effectief kunt bereiken. Ideaal dus wanneer je snel een bepaalde boodschap wilt verspreiden of – meer conversiegericht – de lancering van een actie of nieuw product onder de aandacht wilt brengen.

Hoe pakken wij influencer marketing aan?

We krijgen regelmatig de vraag wat met influencer marketing bereikt kan worden en of dit voor elk bedrijf in elke branche toegepast kan worden. Daarop hebben we natuurlijk een helder antwoord. Wij benaderen echter de vraag ook graag andersom: tegen welke uitdaging of welk probleem loop jij aan? Of wat zou jij graag met je campagne willen bereiken?

Het antwoord vormt voor ons het uitgangspunt voor een influencer marketingstrategie. Het doel van jouw campagne kan bijvoorbeeld zijn:

 • Het lanceren van een nieuw product
 • Het vergroten van de engagement op bijvoorbeeld Instagram, YouTube of Facebook
 • Een toename van referral verkeer naar je website
 • Het stimuleren van conversies door middel van kortingscode

Ondanks dat conversiedoelstellingen mogelijk zijn, valt het beste resultaat te behalen in de upper funnel oftewel de Reach- & Engage-fase van het REAN-model.

Maatwerk campagne

Er is bij influencer marketing geen standaard protocol, waardoor de campagne specifiek voor jou wordt gecreëerd. “Maar hoe weten jullie dan dat de ontwikkelde campagne een succes gaat worden?” Omdat we ons dagelijks bezighouden met influencer marketing. We zijn uitstekend op de hoogte van de nieuwste (voortgaande) ontwikkelingen en de bekende influencers in verschillende niches. We kunnen daarom snel een weloverwogen selectie maken van de juiste influencers voor jouw campagne.

Nadat het doel van de campagne concreet is vastgesteld, geven we jouw campagne effectief vorm. Als onderdeel van de resultaatgerichte totaal-strategie bepalen we onder andere het concept, de looptijd, de KPI’s, de passende vergoeding voor de influencers en selecteren de juiste influencers. Vervolgens beginnen we – in overleg met jou – aan de uitvoering.

Wat kunnen we voor jou betekenen?

We kunnen verschillende rollen aannemen om jou te ondersteunen. Zo kunnen we je helpen:

 • Een vooruitstrevende influencer marketingstrategie op te stellen;
 • Inspirerende campagnes vorm te geven;
 • Het contact met de influencer marketing-bureaus of de influencers zelf over te nemen;
 • De kwaliteit van de posts te waarborgen;
 • De resultaten van de campagne overzichtelijk te rapporten.

Met andere woorden, we nemen je graag het werk uit handen. Influencer marketing kan immers veel tijd in beslag nemen. Blijf je liever nauw betrokken bij de campagne? Door middel van sparringsessies en wekelijkse updates houden we je graag op de hoogte van belangrijke factoren, cijfers en beslissingen.

Neem contact op met onze experts

Wij helpen je graag jouw influencer marketing naar een hoger niveau te tillen en zijn pas tevreden wanneer de campagne meetbaar een groot succes is. Door onze ervaring met campagnebeheer, weten we de juiste afspraken te maken met influencers of influencerbureaus om het maximale uit de samenwerking te halen.

Verder staan we binnen Traffic Builders voor:

 • Hoogstaande kennis van innovatie;
 • Always-on mentaliteit;
 • Expertise in alle relevante social media-kanalen;
 • Synergie tussen de verschillende distributiekanalen;
 • Doelgerichte creativiteit;
 • Een data-gedreven aanpak.

Wij zijn geen bureau dat influencers beheert, wij helpen jou juist de campagne resultaatgericht te beheren en uit te rollen. Onze influencer marketing-consultants staan je graag pro-actief bij. Neem contact met ons op en ontdek waar en hoe we samen jouw merk beter op de kaart van je doelgroep kunnen krijgen.

Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Lotte

Als Marketing & Communicatie Manager is Lotte verantwoordelijk voor onze strategie, events, social media en meer. Vanuit haar eerdere rol als product manager content marketing heeft ze zich gespecialiseerd in creative concepting en merkcommunicatie. Daarover spreekt ze graag op (marketing)events. Buiten kantoor stapt ze regelmatig op de racefiets.

Neem contact op

Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.