Hoe verhoog je als bekend automerk met een minimaal budget je online autoriteit op een onderwerp waar de concurrentie hoog is? En hoe bereik je een doelgroep die je anders minder gemakkelijk bereikt? Veel automerken en leasepartijen zetten in op private lease. Een onderwerp met veel online concurrentie. Tegelijkertijd zijn er vanuit consumenten nog veel vragen rondom het ‘nieuwe’ private lease. SEAT en Traffic Builders zochten daarom naar een oplossing waarin het private lease aanbod van SEAT werd uitgelicht en waarbij zij hun doelgroep van de juiste informatie konden voorzien.

DOELSTELLING & KPI’s

Het doel van deze campagne was om de online autoriteit met betrekking tot private lease te vergroten en de doelgroep te informeren over het onderwerp. Om de kwaliteit van de bezoekers op de SEAT-website goed te kunnen beoordelen, moesten naast engagementdoelstellingen, ook conversiedoelen meetbaar worden gemaakt. Dit gebeurt in veel gevallen nog niet bij influencer campagnes. Om de doelstelling te realiseren zijn de volgende KPI’s geformuleerd:

 • Realiseer 50.000 impressies op social media
 • Verhoog het aantal te behalen doelen op SEAT-site
 • Verbeter de Pagina autoriteit a.d.h.v. de volgende variabelen:
  • Page authority
  • External followed links
  • Linking root domains
  • Total links
  • Trust
  • Organisch verkeer

STRATEGIE & AANPAK

We hebben gekozen voor een multidisciplinaire aanpak gekozen waar consultants van zowel Social Media Marketing, SEO, Content Marketing en Digital Analytics bij betrokken waren. Vanuit SEO en Content Marketing is gezamenlijk een authority building strategie opgezet. Hieruit kwam naar voren dat Influencer Marketing effectief was voor SEAT om autoriteit te verbeteren. Het inzetten van influencers zorgde er daarnaast voor dat we specifieke niches konden bereiken.

Traffic Builders was verantwoordelijk voor het gehele traject van begin tot eind. Van keywordanalyse tot landingspagina’s, influencer selectie en eindrapportage. Voor de selectie van de influencers hebben we rekening gehouden met een minimaal aantal volgers op Instagram en het aantal unieke blogbezoekers per maand. Dit maakte een mooie mix van influencers gericht op mannen, vrouwen/jonge moeders en ZZP-ers. Bereik, autoriteit en soft conversie doelstellingen zijn behaald door:

 • 3 relevante influencers één blogpost te laten schrijven over private lease inclusief follow link naar de nieuwe landingspagina
 • Promotie van de blogpost op Instagram en Instagram Stories
 • Monitoring van de campagne met UTM-tag

RESULTATEN

3 influencers bereikten samen 86K+ impressies op social media. We hebben niet alleen gekeken naar bereik en engagement van de influencers, maar de campagne ook afgerekend op autoriteitsdoelstellingen en behaalde doelen op de SEAT-website. Direct en indirect zijn er 27 doelen behaald, waardoor o.a. private lease aanvragen en werkplaatsafspraken zijn gerealiseerd. Ook is met de campagne de online autoriteit omtrent het onderwerp private lease sterk verbeterd.

https://www.seat.nl/private-leaseImpact 
Page authority+2,9%
External followed links+375%
Linking root domains+81%
Total links+76,2%
Trust+24%
Organisch verkeer+16,5%


Daarnaast zorgden de influencer campagne voor zeer relevant, nieuw verkeer naar de SEAT-site. Opvallend hierbij was de lage bouncerate. Gemiddeld ligt de bouncerate bij SEAT rond de 50%. Bijna alle bezoekers die via deze campagne op de landingspagina kwamen, klikten door naar een volgende pagina. Dit bevestigde het relevante en geïnteresseerde verkeer vanuit de blogs van de influencers.

Blog naar siteAantal
Gebruikers775
Nieuwe gebruikers760
Gemiddelde sessieduur1.40min
Bouncepercentage13,3%
Pagina’s per sessie2,43

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Our Partners