CHASIN’ is een kledingmerk gemaakt voor jonge mannen met een no-nonsense houding. De primaire doelgroep van CHASIN’ zijn mannen tussen de 18 en 34 jaar. In Nederland heeft CHASIN’ tientallen winkels en shop in shop locaties verspreid door het hele land om de klant te bedienen. Maar naast deze fysieke winkels is er ook de Webshop, waar CHASIN’ de klant wil voorzien van een ultieme service. Chasin zou graag zien dat onder hun doelgroep meer bekendheid zou worden gegenereerd, zodat zij uiteindelijk een bezoek brengen aan de webshop.

Doelstellingen & KPI’s

Met deze High Impact Voorjaarscampagne wilde CHASIN’ de merkbekendheid binnen de doelgroep vergroten. Om succes te kunnen meten, zijn de volgende KPI’s hieraan gehangen:

 • Realiseer een (uniek) bereik in de doelgroep man 18-34 jaar van minimaal 600.000.
 • Zorg voor een stijging in het aantal vertoningen op merknaamverkeer (exact) van minimaal 20%.
  • Hieruit voort komen minimaal 1000 sessies op de website.

Strategie & aanpak

Om dit te bewerkstelligen heeft CHASIN’ er voor gekozen om groot in te zetten met een Multichannel strategie, waarbij gebruik is gemaakt van een Online en TV campagne.  Zo is er onder meer geadverteerd tijdens TV uitzendingen rondom wedstrijden in de achtste finale van de Champions League. Behoefte van de klant was om de Online campagnes aan te laten sluiten op de Offline campagne en tijdens de TV commercials te zorgen voor een ‘Second Screen’ beleving. Tegelijkertijd was er de wens om in te kunnen spelen op de gestelde doelen met Online inzet (naast de Always On SEA, Social en Display inzet). Om de doelstelling te behalen is er gekozen om naast de SEA en Social inzet, onderstaande Online uitingen te gebruiken.

Online Video, voor de branding doelstelling

De Online Video strategie is grofweg in tweeën opgesplitst:

 1. Pre Roll van 20 seconden via directe inkoop op de samenvattingen van de Champions League wedstrijden op Nu.nl (top 3 nieuwswebsite in Nederland). Dit om relevant aanvullend bereik op de TV campagne te genereren.
 2. YouTube campagne; bestaande uit een Trueview van 20 seconden en een Bumper Ad van 6 seconden, om de primaire doelgroep van CHASIN’ te bereiken.
  De Trueview inzet is via verschillende targeting opties weggezet. Een deel van het budget is gebruikt om Similar Audiences van geconverteerde bezoekers te targeten. En het andere deel is specifiek ingezet op Google Audiences waar de doelgroep van CHASIN’ sterk in vertegenwoordigd is, zoals bijvoorbeeld Soccer Fans, Pop Music Fans en Sports & Fitness.
  Met de Bumper Ad hebben we personen die de Trueview helemaal hebben uitgekeken geretarget. Zo konden we geïnteresseerde personen nogmaals in aanraking laten komen met een korte boodschap. Ook hebben we bij de YouTube campagne een koppeling gemaakt met de Google Shopping campagne. Zo kwamen de Shopping advertenties rechtsboven in beeld, wanneer de Trueview inzet werd afgespeeld.

Skin Leaderboard, om op te vallen en veel traffic te genereren.

Net als bij de Online Video inzet hebben wij dit grote Display formaat de campagne opgedeeld in tweeën. Op de dag van de Champions League wedstrijden (waarbij op TV geadverteerd werd), hebben wij een Programmatic Guaranteed Deal ingekocht op NuSport.nl (onderdeel van Nu.nl). Ook weer als aanvullend bereik op de TV commercial en om te zorgen voor een echte Multichannel campagne. Naast deze Programmatic Guaranteed Deal hebben we op Programmatic basis ingekocht bij verschillende publishers waar de doelgroep sterk vertegenwoordigd is. Zoals bijv. bij Perform Media en Mannenmedia.

Prospecting en (Dynamische) Remarketing, voor het creëren van bereik en conversies.

Als aanvulling op de Online Video en Skin Leaderboard, hebben we ook de Always On laag aan laten staan. Deze bestaat uit een Prospecting campagne (targeting via verschillende Whitelists, Affinity targetng en Deal id’s met publishers) en een Dynamische Remarketing campagne. Focus van deze Always on laag was tijdens deze voorjaarscampagne het creëren van bereik en via de Remarketing inzet uiteindelijk conversies.

Resultaten

 • Sinds de campagne live is gegaan in week 11 zien we een stijging in het zoekverkeer op merknaam exact. In de weken 11-21 zijn er in totaal 31% meer vertoningen dan in week 1-10.
 • Waar in week 1-10 de ondersteunende conversies uit Display/Online Video nog 0,45% was, lag dit in week 11-21 op 1,02%. Een ruime verdubbeling. De Trueview video heeft een uitkijkratio behaald van bijna 53%. Bij de Bumper Ad lag dit zelfs op ruim 93%.
 • Met de Skin Leaderboard zijn ruim 500.000 unieke personen bereikt, wat resulteerde in bijna 2.300 sessies op de website.
 • De Always on laag heeft gezorgd voor een uniek bereik van ruim 1 miljoen personen

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Our Partners