Van Helden is dé leverancier van relatiegeschenken en promotionele artikelen. Al meer dan 50 jaar maakt Van Helden klanten bekend met taylor made producten. Het kleine familiebedrijf van toen is inmiddels uitgegroeid tot een toonaangevende speler op de Europese markt waarin in zij meer dan 2000 verschillende gepersonaliseerde producten aanbiedt. Van Helden wilde haar huidige bereik in Nederland vergroten en hierdoor meer kwalitatieve leads binnenhalen. Het familiebedrijf adverteerde al in verschillende online en offline vormen maar wilde onderzoeken of er vanuit een strategisch oogpunt crossmediale mogelijkheden waren, waarin meerdere kanalen elkaar onderling zouden versterken.

Doelstelling & KPI’s

Doe doelstelling van Van Helden is om haar naamsbekendheid te vergroten, meer kwalitatief verkeer binnen te halen en op deze manier meer offerteaanvragen te realiseren. KPI’s die hieronder zijn gehangen, zijn:

  1. Zorg voor een stijging in naar de website bezoekers tegen een lagere CPM (mininmaal -20%) en lagere CPC (minimaal -35%)
  2. Realiseer een stijging in de offerte- en proefdrukaanvragen van minimaal 40%
  3. Zorg voor samenhang en een versterkende werking van verschillende kanalen in één crossmediale mediastrategie

Strategie & aanpak

Traffic Builders bedacht voor Van Helden een cross mediale strategie waarin synergie tussen verschillende online en offline kanalen is aangebracht. Om écht impact te maken op de doelgroep, is de aanpak geheel afgestemd op de werkdag van de ondernemer. Het werkritme van de ondernemer stond hierin centraal, evenals de verschillende media waarin zij gedurende een werkdag in aanraking kwamen. Naar werk toe, tijdens werk en onderweg naar huis zijn verschillende contactmomenten gecreëerd waarin een centrale boodschap van Van Helden is gecommuniceerd: “Word bekend met de producten van Van Helden.”. DOOH, display digitale radio, offline video, offline radio en Google Ads zijn qua inhoud, frequentie, locatie, doelgroepen, domeinen én tijden op elkaar afgestemd. Door de schaalbare uitingen, kon de boodschap tegen relatief lage creatiekosten op digitale snelwegmasten worden getoond op het moment dat de reclamespot ook op de radio werd afgespeeld. Er werd ingekocht tijdens de ochtend- en avondspits. Nadien werd het woon-werkverkeer thuis opgevolgd met Display & Video tot 23.00 uur. De digitale radiospot zorgde daarnaast voor een doelgroep om te retargeten met Dynamische Display banners.

De uitingen voor Display werden aangepast aan de uitingen op de radio, video of Digital out of Home. Deze uitingen konden worden getoond aan groepen die bekend waren met de actie door de online video ad of de radiospot. Zowel door middel van online video als digitale radio werden er doelgroep lijsten opgebouwd van bezoekers die de spot hadden gezien of gehoord. Daarnaast leverden de betaalde zoekcampagnes een lijst van interesses, zoekwoorden en locaties op die door Display konden werden ingezet. Om het budget zo efficiënt mogelijk te besteden en de kwaliteit van het verkeer op de website te waarborgen, werden alle individuen die de afgelopen 10 dagen de site van Van Helden hadden bezocht, uitgesloten van deze fase(s) in de campagne.

Resultaten

Traffic naar website:

  • Een stijging van het verkeer van +52% (directe kanalen) en +25% (organische kanalen)
  • Een stijging van +75% in nieuwe gebruikers
  • 697.299 impressies (+27%) en 52.310 klikken (+6,76%), verdeeld over 6 kanalen (Display, DOOH, Digital radio, online video, offline video, Google Ads), waarbij offline media bijdroeg aan populariteit van online kanalen

CPM en CPC:

  • Een daling van de CPM (-27%) en een daling van de CPC (-67%)

Offerte- en proefdrukaanvragen:

  • Een groei van 49% en 86% van offerteaanvragen via direct en organisch verkeer
  • Een stijging van de online omzet van 53%

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Our Partners