Eneco: doel-ROAS verlaagt CPA met 27% (SEA i.s.m. Google Ads)

In deze case werken we samen met Google voor het optimaliseren van de doel-ROAS. Inzet zijn een betere CPA en meer rendement uit de advertentie-uitgaven.

-28%

Ad Spend

+34%

Target ROAS

Eneco en Traffic Builders werken al jaren nauw samen met Google om de campagnes verder te optimaliseren. Waar eerder successen werden behaald met onbenutte long tail zoekintenties en lokale campagnes, ligt in 2021 de uitdaging in het bereiken van waardevolle(re) klanten. Een succesvolle test met een dROAS-biedstrategie biedt uitkomst. Lees meer over de case in samenwerking met Google Ads.

google ads logo
 

De Case Study (PDF) is samen met Eneco en Traffic Builders ontwikkeld door Google voor o.a. customer conversations. 

Eneco_EN_FInal

Over Eneco

Duurzame energie van iedereen, dat is al sinds 2007 de missie van het energiebedrijf. Want: de energietransitie is van ons allemaal volgens Eneco. De missie komt voort uit de overtuiging dat de aarde leefbaar moet worden doorgegeven aan toekomstige generaties. Leven binnen de natuurlijke grenzen van de planeet, dat is waar Eneco in gelooft. Het energiebedrijf heeft de ambitie om al in 2035 klimaatneutraal te zijn. Niet alleen in eigen activiteiten, maar ook in de energie die ze leveren aan klanten. Hiermee willen ze sneller vooruit dan het wetenschappelijk onderbouwde 1,5°C-pad voorschrijft.

“We hebben maar weinig veranderd in Google Ads, maar de veranderingen die we hebben aangebracht, hebben een enorme invloed op de prestaties. Al deze technologie is beschikbaar,
je hoeft alleen maar de juiste gegevens en doelstellingen aan te geven, waarna je er snel de vruchten van kunt plukken.”

Robert Verbeek, senior online mediaspecialist Eneco

 

 

“We begrijpen de mogelijkheden die het Eneco-account biedt en daardoor hadden we een duidelijk idee over hoe de dROAS-biedstrategie succesvolle nieuwe manieren kon bieden om hun klanten en doelgroep efficiënter te bereiken.”

Elzemiek Rietman, SEA-consultant Traffic Builders
Elzemiek Rietman Traffic Builders
Elzemiek Rietman, SEA-consultant Traffic Builders

Linette van der Wissel | Digital Consultant | SEA

Linette gaat strategisch en analytisch te werk bij het opzetten, managen en optimaliseren van diverse SEA-campagnes. Google Ads kent geen geheimen voor haar en opdrachtgevers kunnen op haar rekenen.

Shortlisted voor Beste gebruik personalisatie en Beste gebruik marketing automation bij Dutch Search Awards 2021.