Social media marketing

Social Media Marketing

Bereik én trigger je doelgroep effectief en consistent op populaire platforms
Social media marketing

Zie jij dat jouw doelgroep regelmatig tijd doorbrengt op social media, maar weet je niet goed waar en hoe je deze mensen effectief bereikt en triggert? Met doordachte social media marketing kun je op relevante wijze communiceren met je doelgroep (b2c en b2b) en zo je marketingdoelstellingen behalen. De ervaren social media-consultants van Traffic Builders staan voor je klaar om vanuit een heldere strategie met onderscheidende organische content en advertenties de ROI uit je social media-inspanningen te optimaliseren.

Wat is social media marketing?

Onder social media marketing verstaan we alle online marketing werkzaamheden die betrekking hebben op social media-kanalen. Populaire kanalen zijn met name Instagram, LinkedIn, Facebook, Snapchat, WhatsApp, Twitter en YouTube. De kracht van social media marketing zit ‘m in de vele specifieke targeting-opties. Daardoor kun je een zinvolle dialoog en waardevolle interactie met je doelgroepen opzoeken, waardoor je deze nóg beter leert kennen. Daarnaast ondersteun je via social media op constructieve wijze je content marketing- en conversiegerichte campagnes.

Het social medialandschap is de laatste jaren volop in ontwikkeling. Regelmatig lanceren platforms nieuwe features, soms heel kansrijk voor specifieke branches zoals e-commerce. Dit gaat hand in hand met de voortgaande ontwikkeling van bijvoorbeeld live video, augmented reality en influencer marketing. Duidelijk is dat het gat tussen data, technologie en marketing steeds kleiner wordt. Creativiteit wordt, niet verbazingwekkend, steeds belangrijker.

Doordenderende ontwikkelingen

Voor wie niet bovenop de doordenderende ontwikkelingen zit, kan de strategische inzet van social media een flinke uitdaging worden. Traffic Builders heeft de actuele kennis en praktijkervaring paraat om je op deskundige wijze bij te staan en waar nodig te ontzorgen, op nationaal én internationaal niveau. We vertellen je graag meer over onze effectieve aanpak.

‘Hoe kan Traffic Builders mij helpen?

Resultaatgericht en pro-actief gaan we voor je aan de slag. We beginnen met de juiste verdieping in jouw markt en doelgroepen. Jouw doelstellingen zijn leidend: we denken met je mee om die allereerst zo realistisch en haalbaar mogelijk te definiëren, inclusief de KPI’s waarop periodiek gemonitord moet worden.

Een ROI-gedreven social media marketingstrategie opzetten lukt ons voor élke doelstelling. Ons bewezen effectieve REAN-model vormt altijd het fundament. Voor elke afzonderlijke fase van de klantreis bieden we zodoende doelgerichte oplossingen, via de kanalen waar jouw doelgroep werkelijk bereikt kan worden. Heldere afspraken, een duidelijke roadmap en constructieve communicatie vormen de basis voor een succesvolle, kostenefficiënte samenwerking.

Social media advertising

Wil je performance en/of branding doelstellingen behalen? En target je hiervoor graag specifieke doelgroepen en segmenten? Dan biedt social media advertising volop kansen. We hebben veel ervaring met betaalde campagnes op o.a. Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn en Snapchat. Promoot acties, producten en specifieke webpagina’s. Zet remarketingcampagnes op om mensen te triggeren die regelmatig je (geprioriteerde) pagina’s bezoeken, maar deze nog zonder conversie hebben verlaten.

Social media content marketing

Wil je vooral nieuwe doelgroepen bereiken? En wil je hen frequent meerwaarde bieden, met toenemende engagement en loyaliteit als resultaten? Dan is social media content marketing zeer geschikt. Bouw aan je merk met inhoudelijke relevante communicatie, en versterk zo op duurzame wijze de relatie met prospects en bestaande klanten. Zet contentformats in die aantoonbaar aanslaan bij je doelgroep, en verras hen regelmatig zoals je concurrenten dat niet doen.

Social media plan waarin alles samenkomt

Afhankelijk van je doelstelling(en), doelgroep(en) en de huidige status en prestaties van je social kanalen, stellen we – waar nodig in overleg – de best mogelijke strategie op voor social advertising of social media content marketing. Óf een kostenefficiënte combinatie van beide. In een social media plan leggen we de uitvoering stap voor stap vast. Die kan geheel of deels bij ons liggen, of volledig aan jullie kant als dat wenselijk is. Door op gezette tijden op locatie te werken, boeken we samen sneller progressie.

Brede expertise: alles wat je nodig hebt

Van idea-generation tot complete social media marketingstrategie en operationeel de mouwen hoog opstropen terwijl het proces effectief wordt gemanaged: met jouw doelstellingen én deadlines goed op ons netvlies ondersteunen wij je in elke fase van de customer journey. Je kunt bij ons terecht voor:

 • Actionable analyse van historische data uit je social media-accounts
 • Kanaalspecifieke strategieën, inclusief persona-definitie
 • Helder social media plan opstellen t.b.v. effectieve uitvoering
 • Up-to-date kennis van de beste technologieën en tools
 • Resultaatgerichte innovativiteit & creativiteit
 • Kennisoverdracht via maatwerk workshops
 • Pro-activiteit, inclusief ongevraagde tips & tricks

Hierom kies je voor Traffic Builders

Vanaf dag 1 van onze samenwerking gaan wij er 100% voor om het optimale uit jouw social media marketing te halen, op transparante en kostenefficiënte wijze. Je ontdekt al snel dat wij als ervaren digital marketingbureau grip hebben op de efforts en resultaten, dat we te allen tijden meedenken en dat we je ook op onverwachte momenten kunnen voorzien van nieuwe ideeën en invalshoeken. Samenvattend profiteer je met Traffic Builders van:

 • een doordachte social media-aanpak;
 • een data-gedreven strategie;
 • nationale en internationale ervaring;
 • creatieve en innovatieve campagnes;
 • synergie met andere online marketing kanalen;
 • KPI-specifieke monitoring, voor grip én het doorvertalen van learnings;
 • een always-on mentaliteit.

Ben je er aan toe social media eindelijk echt effectief in te zetten? Wij staan voor je klaar. Neem vrijblijvend contact op en ontdek onze resultaatgerichte manier van werken.

Daag ons uit en deel je ambitie!
Met welke uitdagingen kunnen we je helpen? Vraag een offerte aan!
Contact
 • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement
Meryl Smeets
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Meryl

Meryl is werkzaam als Product Manager Social bij Traffic Builders. Vooral het creatieve aspect van influencer marketing trekt haar erg aan. Daarnaast is ze een echte social media addict en kun je altijd bij haar terecht voor al je Instagram en Facebook vragen. In haar vrije tijd geniet Meryl vooral van reizen en het bijwerken van haar persoonlijke blog. Maar ook een avondje op de bank met Netflix mag in dit rijtje niet ontbreken.

Neem contact op met Meryl

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

 • Traffic Builders verstuurt 1x per maand een nieuwsbrief. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.