Strategie als basis voor social succes

Sarah, Social Advertising Consultant

Social media marketing-strategie (advies)

Een paar hashtags toevoegen, volgers "kopen” met een like & win-actie: laten we eerlijk zijn, daar ga je de oorlog niet mee winnen. Wat merken nodig hebben, is een social mediastrategie en duidelijke visie.

Anderen zoeken ook naar

Social media-strategie: meer dan alleen branded campagnes

Dat social media tegenwoordig meer is dan alleen branded campagnes is een gegeven. Wij bouwen dan ook aan de perfecte strategie waarin we verschillende kanalen met elkaar verbinden, zoals: Instagram Shopping, influencer marketing, LinkedIn voor B2B of Snapchat voor B2C.

Luister naar je klant

Uiterst waardevol: luisteren naar je klant. Voor het opzetten van een social mediastrategie is het belangrijk dat je weet hoe de doelgroep denkt over jouw merk of organisatie, over de branche of jouw product. Door gebruik van de juiste tools gaan wij op zoek naar deze inzichten. Want als we weten wat de wensen zijn van je huidige klanten, halen we hier ook nieuwe leads mee binnen.

Wij geven advies, jij bepaalt

De hoeveelheid kanalen, verschillende doelgroepen en targeting maken het soms lastig om een gedegen strategie uit te stippelen. Niet voor ons! Geen tool of kanaal heeft geheimen voor onze social mediaspecialisten. Zij weten wanneer je communiceert, wat je communiceert en vooral: aan wie. Hoeveel budget je inzet, is aan jou. Wij geven advies, jij geeft een go.

Analyseren van contentkansen

Meer conversies, naamsbekendheid generen of engagement creëren: alles valt of staat met de juiste contentboodschap. Met de juiste social-content draag je autoriteit uit. En die autoriteit heb je nodig om je doelen te behalen. Onze social mediaspecialisten werken nauw samen met de contentspecialisten van Traffic Builders. Zo creëren we een mooie basis naar online succes.

Social media marketingstrategie

We stellen een strategie op gebaseerd op bedrijfsdoelstellingen en KPI’s. We zorgen voor creatives en campagnes die perfect aansluiten op de doelgroep. Want aan ons de taak om doelgroepen te activeren en te laten converteren.

Stephanie Schönhage | Digital Consultant | Performance & Growth

Deze energieke consultant weet als geen ander hoe je van social-campagnes een succes maakt. Enthousiasmeert iedereen met haar inzet voor de sportcommissie.
Meer bezoekers en minder no-shows op de Big Data Expo door multichannel aanpak-image

Meer bezoekers en minder no-shows op de Big Data Expo door multichannel aanpak

Lees verder

Veelgestelde vragen over social mediastrategie

Waaraan voldoet een goede social mediastrategie?

Een goede social mediastrategie is essentieel voor het bereiken van de juiste doelgroep. Jouw doelgroep. Wij baseren ons advies op bedrijfsdoelstellingen, taken en verantwoordelijkheden én een duidelijk plan van aanpak. De budgetten die bepaal jij. Uiteraard zorgen wij voor een consistente boodschap en bijpassende visuals en creatives. Om op zoek te gaan naar de meest effectieve manier om de doelen van jouw organisatie te bereiken, testen we regelmatig. Zo werken we samen toe naar een succesvolle social campagnes.

Wat moet er in een social mediaplan staan?

In een succesvol social mediaplan moet het volgende staan: hoe gaan we de doelgroep van jouw organisatie bereiken? Welke boodschap dragen we uit én op welke manier gaan we deze boodschap delen? Een voordeel: hier hoef jij niet over na te denken. Dat doen wij. Traffic Builders heeft de juiste social mediastrategen in huis om een gedegen plan op te stellen.

Waarom is een social mediastrategie onmisbaar?

Een goed online verhaal valt of staat met de juiste strategie. Een social mediastrategie is onmisbaar omdat het ervoor zorgt om de juiste doelen te bereiken, doelgroepen te identificeren, een sterk imago te creëren én je autoriteit te vergroten. Laten we samen aan de slag gaan om een waterdichte social mediastrategie te bepalen, die aansluit op jouw merk of organisatie.

Wie volgt?

Topmondzorg logo
Eneco logo
Leasplan logo
Fletcher hotels logo
CNV logo
Woonnu logo

Social media-specialisten van Traffic builders

Wij bouwen een social mediastrategie voor campagnes die impact maken. Of je nu gaat voor een groter bereik of meer naamsbekendheid: met luisteren naar je bestaande klant, het verzamelen van data en het schrijven van killercontent bereiken wij de top.

Winning: Global Search Award

Dat we weten waar we over praten, blijkt. Wij zijn namelijk trotse winnaar van een Global Search Award in de categorie ‘Beste Use of Social Media in a Search Campaign’. Wil jij ook zo’n award-winningstrategie met ons opzetten? Wij zijn er klaar voor.

Crossmediale aanpak

Online succes behaal je niet door alleen maar te focussen op één kanaal. Of twee. De kracht van een marketingstrategie zit ‘m in de mix. Daarom werken wij graag crossmediaal. We betrekken andere collega’s bij ons vakgebied en zoeken continu de samenwerking op.

Tooling & best practice

Wordt er een nieuwe tool gelanceerd? Zijn er nieuwe features? Geen zorgen, wij kennen ze inmiddels. Onze social mediaspecialisten zitten overal direct bovenop. Zij zijn leergierig en nieuwsgierig, daardoor kennen ze alle best practices als het gaat om social mediamarketing.

Genoeg gepraat. Laten we praten.

Hidden
Hidden
Hidden