Meer bezoekers en minder no-shows op de Big Data Expo door multichannel aanpak

De uitdaging is om de no-showrate (het aantal mensen dat zich wel aanmeldt maar niet komt opdagen) ten opzichte van de vorige editie te verlagen. Ook wil OGZ meer bezoekers. 

-40%

CPM

+22%

Aanmeldingen event

Big Data Expo is het eerste platform waar vraag en aanbod uit de big datasector elkaar ontmoeten. Het evenement richt zich op alle facetten van datamanagement en wordt georganiseerd door Organisatie Groep Zuid (OGZ).

De uitdaging is om de no-showrate (het aantal mensen dat zich wel aanmeldt maar niet komt opdagen) ten opzichte van de vorige editie te verlagen. Ook wil OGZ meer bezoekers ten opzichte van vorig jaar.

Doelgroep

  • Dataprofessionals zoals data scientists, data engineers en business intelligence specialisten.
  • Professionals die gebruik maken van data zoals marketing- en salesmanagers, CEO’s, CFO’s en COO’s.
Big Data Expo logo

Strategie

We starten met het ontwikkelen van een strategie middels ons REAN-model. Hoewel we in eerste instantie focussen op het realiseren van aanmeldingen, is het nog belangrijker dat de inschrijvingen het evenement ook daadwerkelijk bezoeken. Om die reden ontwikkelen we een aanpak waarbij veel nadruk ligt op zowel het bereiken van de (potentiële) doelgroep, als het waarborgen van een bepaalde mate van verbinding in de nurture-fase.

 

Aanpak campagne

Reach & Engage

Focus op bereik van nieuw verkeer en een uplift in branded zoekverkeer realiseren. We willen de doelgroepen hier enthousiasmeren en aanzetten tot actie (aanmelden evenement). Hiervoor zetten we social, YouTube, native advertising en banners in. We zoeken de samenwerking op met Analytics, Quantum Advertising en SpotX voor het vinden van relevante doelgroepen en domeinen.

Activate

Benadrukken USP’s van het evenement met als doel zoveel mogelijk aanmeldingen in deze fase. We retargeten de doelgroep die zich nog niet heeft ingeschreven en bijvoorbeeld wel het eventprogramma of de whitepaper hebben gelezen. O.a. display en social worden ingezet.

Nurture

In deze fase is het doel om aanmeldingen te enthousiasmeren zodat ze het evenement bezoeken. We zorgen voor synergie tussen Google en het OGZ CRM-systeem. We retargeten de reeds aangemelde bezoekers met marketing automation en display advertising. We geven ze hier meer informatie over sessies en stands die ze kunnen bezoeken. Dit gaat gepersonaliseerd op basis van eerdere interactie.

Resultaten

De inzet van verschillende content en kanalen in de multichannel strategie heeft ervoor gezorgd dat het aantal fysieke bezoeken aan de Big Data Expo is gestegen en de ‘No-show’ is verlaagd met 10%.

Reach en Engage

  • Bereik: +139%
  • Gebruikers: +344%
  • CPM: -40%
  • CPC: -61%

Uplift zoekverkeer

  • +26% users
  • +23% new users
  • +22% aanmeldingen

Activate & Nurture

KPI Resultaat
AANTAL BEZOEKERS +8%
NO SHOW RATE T.O.V. VORIG JAAR -10%

 

Michael Kloosterhuis | Digital Strategy Consultant

Deze strateeg kent de ins & outs voor het opzetten van een awardwinning full funnel strategie. Lanceerde ooit als stagiair succesvol zelf de dienst DooH binnen Traffic Builders.