Creatieve campagnes die zorgen voor impact

Sarah, Social Advertising Consultant

Social media marketing-analyse (audit)

Meet het succes van je social media strategie met een slimme, snelle social media audit. Krijg direct inzicht in de pluspunten en verbeterkansen.

Anderen zoeken ook naar

Social media audit

Een social media strategie begint het meetbaar maken van prestaties. Inzichten die laten zien hoe de social kanalen van je merk ervoor staan. Of de kanalen van de influencers waarmee je samenwerkt. Met een social media audit nemen we prestaties onder de loep en leggen we ze op een datagedreven weegschaal.

Voordelen social analyse

Pijnpunten blootleggen. Dat is wat een goede social media analyse doet. Wellicht moet je door een zure appel heen bijten, maar de audit biedt vooral perspectief voor je toekomstplannen. Verbeteren was nog nooit zo makkelijk.

Creatieve social content

Goede social content is creatief, vaak met een kwinkslag en nodigt uit tot meer. Of het om engagement of een conversie gaat: zolang je de doelgroep maar inspireert, enthousiasmeert en overtuigt. Met de social analyse bepalen we de juiste KPI’s bij je ambities.

Blijf de concurrentie voor

Onderdeel van de social media marketing analyse is een kijkje in de keuken bij de concurrentie. De audit onderzoekt welke kanalen succesvol worden ingezet en welke prestaties ook learnings voor jullie merk zijn. Zo blijf je de concurrentie voor.

Datagedreven social inzichten

Datagedreven, zowel in woord als in daad. We analyseren jouw kanalen en posts en zetten dit om in nuttige inzichten. Zo weet jij gelijk waar er winst te behalen is.

Stephanie Schönhage | Digital Consultant | Performance & Growth

Deze energieke consultant weet als geen ander hoe je van social-campagnes een succes maakt. Enthousiasmeert iedereen met haar inzet voor de sportcommissie.
Meer awareness en meer leden met Hunch-image

Meer awareness en meer leden met Hunch

Lees verder

Veelgestelde vragen

Waarom een social media marketing-analyse?

Met een social media markeing-analyse krijg je snel een duidelijk overzicht van de prestaties van je diverse social profielen en kanalen. Wat voor content werkt wel en nog belangrijker: wat kan beter en hoe presteert de concurrentie? Met de audit kan de huidige social media strategie worden verbeterd, efficiënter worden ingericht en de performance van social kanalen stijgen.

Wat doet Traffic Builders bij een social media analyse?

We analyseren posts van verschillende kanalen en bepalen aan de hand van belangrijke variabelen hoe deze presteert. Op basis van best practices genereren we bijvoorbeeld heatmaps om te tonen wat de doelgroep opvalt (en wat niet) Ook vergelijken we de prestaties van jouw posts met die van de concurrent.

Waaraan voldoet een goede social media audit?

Een goede social media analyse begint met data. De data van je social profielen, en die van de concurrentie, is leidend voor de audit. Onze social experts laten op basis van de data van de audit zien wat er goed gaat en wat er beter kan.

Wat is het voordeel van een social media concurrentieanalyse?

Je krijgt inzichten waarmee je je vervolgens echt kunt onderscheiden. Zijn er bijvoorbeeld content topics die de concurrent niet laat terug komen in de social strategie, dan is dat een extra kans voor jullie social media kanalen.

Wie volgt?

Topmondzorg logo
Eneco logo
Leasplan logo
Fletcher hotels logo
Kuyichi logo
CNV logo

Over Traffic Builders

Een online marketing strategie zonder social is geen online marketing strategie. Onze social experts werken altijd samen met de beste partners en tools. Zo tillen we de social performance van onze opdrachtgevers naar een hoger niveau. Automatisering, dynamische creatives, personalisatie en datagedreven campagnes maken ons een van de beste social media experts.

De beste social media campagnes

Door de social media analyse weten we waar de verbeterkansen liggen. Met die kennis en  optimalisatieslagen winnen we prijzen. Zo prijkt er een Global Search Award in de categorie Best Use of Social Media in onze prijzenkast.

Influencer marketing

Optioneel breiden we de social media audit uit met een influencer marketing plan. We laten zien hoe we dat aanpakken, welke influencers geschikt zijn en hoe je de creativiteit van de content creators optimaal benut.

Werk samen met Brandfighters

Geen tijd om social media de aandacht te geven die het verdient? Ons social media label Brandfighters zorgt voor social content waarmee je constant aanwezig en herkenbaar bent. Laat de bekendheid van je merk groeien.

Genoeg gepraat. Laten we praten.

Hidden
Hidden
Hidden