SEA zoekmachine adverteren

Search Engine Advertising (SEA)

Optimaliseer direct je zichtbaarheid onder geïnteresseerde doelgroepen met relevante advertenties
SEA zoekmachine adverteren

Wil jij effectief en kostenefficiënt je leadgeneratie en conversievolumes optimaliseren? Adverteren in zoekmachines (SEA) zoals Google is voor veel merken (b2b en b2c) een absolute succesfactor in hun marketingmix, mits de campagnes gefocust en innovatief worden opgezet en bijgestuurd. Bereik in de cruciale Activate-fase maar zeker ook elders in de klantreis jouw prospects met jouw meest relevante propositie, op het perfecte moment. Onze Search engine advertising-specialisten werken met jou vanuit een gedegen data-driven strategie aan steeds lagere CPA’s en een hogere ROAS. Meetbare resultaten en grip op ROI zijn de rode draad in onze bewezen effectieve werkwijze. 

Wat is Search Engine Advertising?

Tegen betaling met ingekochte advertenties in zoekmachines je doelgroep bereiken met een relevant aanbod: dat is search engine advertising (SEA) in de kern. Je vergroot via dit kanaal (paid search) direct gericht en effectief de zichtbaarheid en vindbaarheid van jouw merk en producten, voor mensen die daarin interesse (lijken te) hebben op basis van hun concrete zoekwoorden. Online adverteren is gedurende de gehele customer journey kansrijk en rendabel, maar met name in de fasen Engage, Activate en Nurture.

Zeker in competitieve branches is adverteren in Google, of andere zoekmachines zoals Bing, Baidu en Yandex, een onmisbare digitale marketingdiscipline. Maar dit kanaal is feitelijk voor elke bedrijfssector veelbelovend: van specifiek ecommerce tot leadgeneratie en directe salesconversies in brede zin. Vrijwel elke doelgroep oriënteert en zoekt gericht via search, online is aantoonbaar de rode draad in het koopproces. Specifiek en relevant prospects targetten op kostenefficiënte wijze, dát is de grote meerwaarde van SEA. De innovaties en best practices volgen elkaar daartoe al jarenlang razendsnel op. Wil jouw organisatie daar ook volop van profiteren?

Data-driven aansturen voor steeds meer ROI

Wie voorop loopt qua kennis van én doelgerichte ervaring met SEA, kan zeer aansprekende resultaten behalen qua ROI. De optimalisatiemogelijkheden via o.a. automatiseringstools en features die je helpen resultaatgericht te testen, zijn ruim voorhanden. Sturen op effectieve KPI’s en actionable data is uitstekend mogelijk. We staan voor je klaar om via search engine advertising sneller jouw doelstellingen te behalen, en – dat durven we als expert gewoon te zeggen – geregeld jouw verwachtingen te overtreffen.

“Hoe kan Traffic Builders mij helpen?”

SEA is zoals gezegd enorm dynamisch qua ontwikkelingen. Wij zijn ervan overtuigd dat er vaak veel meer uit campagnes is te halen dan we nu in de markt zien. Op nationaal of internationaal niveau pakken we voor jou vanaf dag 1 pro-actief en met een bewezen resultaatgerichte aanpak onze SEA-werkzaamheden op. Wij activeren en optimaliseren doordachte SEA-campagnes in het reguliere Search- en Display-netwerk: van Google Ads of Google Shopping en feed-based advertising tot specifieke advertentiemogelijkheden via retargeting en Gmail Sponsored Promotions.

Een ROI-gedreven search engine advertising-strategie opzetten lukt ons in elke customer journey. Snel een flinke salesboost of liever wat meer uitsmeren? Alles kan. Ons bewezen effectieve REAN-model vormt altijd het fundament. Jouw doelstellingen en de fase van een klantreis waarop je target, bepalen op welke KPI’s wij rapporteren en waarop we geregeld bijsturen. Heldere afspraken, een duidelijke roadmap en constructieve communicatie vormen de basis voor onze succesvolle, kostenefficiënte samenwerking. Grip op resultaat via maatwerk rapportages voor alle betrokken stakeholders zijn vanzelfsprekend. Geregeld kunnen we op locatie werken zodat we samen eerder progressie maken.

Brede expertise: alles wat je nodig hebt

Wil je het maximale uit je beschikbare SEA-budget halen en zichtbaar zijn op alle relevante momenten in de customer journey, op kostenefficiënte wijze? Van het prioriteren van de juiste proposities en keywords, sterke copy en effectieve doelgroepsegmentatie tot die alomvattende resultaatgedreven SEA-strategie: we adviseren je op kundige wijze en stropen graag operationeel de mouwen hoog op. Ondertussen wordt het proces doelgericht gemanaged: jouw KPI’s én deadlines staan altijd haarscherp op ons netvlies. Jij profiteert met Traffic Builders van:

 • Up-to-date kennis van de beste technologieën & tools
 • Duidelijk plan van aanpak, inclusief rolverdeling en afstemmomenten
 • Alle mogelijkheden van het Search- en Display netwerk benutten
 • Effectieve doelgroeptargeting via vergaande segmentatie
 • Campagne-optimalisatie via slimme automatisering-opties
 • Actionable analyse van historische data uit eerdere campagnes
 • Extra analyses op o.a. attributie
 • Meedoen aan innovatieve béta-trajecten via Google
 • Meetbare resultaten & transparante monitoring
 • Kennisoverdracht via maatwerk workshops
 • Pro-activiteit, inclusief ongevraagde tips & tricks

Altijd scherp op verbeteringen

Ons team van SEA-consultants scherpt dagelijks zijn skills aan, in jouw belang. We hebben vergaande kennis van tools als Channable, Search Ads 360 en Google Ads biedstrategieën. Intern worden andere disciplines aangehaakt waar dat het resultaat dient. Ons partnership met het internationale netwerk DALL int. garandeert expertise en resultaatgerichte ondersteuning over de grens. Bovendien wijzen we je graag op de kansen die vergaarde data biedt voor meer ROI via andere kanalen in je digital marketingstrategie. Tijdens periodieke evaluaties zul je ook dat ontdekken.

Hierom kies je voor Traffic Builders

Als bureau is onze missie klaarhelder: van search engine advertising een significant goed presterend kanaal in jouw marketingmix maken. Haak aan bij onze hands-on mentaliteit en drive om het steeds beter te doen! Je merkt snel dat wij als ervaren digital marketingbureau grip hebben op de efforts en resultaten, dat we constant meedenken en dat we je ook op onverwachte momenten kunnen voorzien van nieuwe ideeën en invalshoeken. Samenvattend profiteer je met Traffic Builders van:

 • een doordachte SEA-aanpak;
 • een data-gedreven strategie (incl. betrouwbare ROI-forecasts);
 • nationale en internationale ervaring;
 • resultaatgerichte innovativiteit & creativiteit;
 • synergie met (jouw) andere online marketingkanalen;
 • KPI-specifieke monitoring, voor grip én het doorvertalen van learnings;
 • alle voordelen van onze multidisciplinaire team;
 • kennisoverdracht en coaching;
 • een always-on mentaliteit.

Begrijp jij dat het doelgericht inkopen van bereik en zichtbaarheid door online adverteren jouw organisatie veel voordeel kan opleveren? Wil je op het perfecte moment met sterke proposities de juiste doelgroepen prikkelen en zo online aanzetten tot actie, van engagement en leadgeneratie tot salesconversie? Wil je lagere CPA’s en hogere Return on Ad Spend (ROAS)? Onze SEA-specialisten staan voor je klaar om alles uit de digitale kast te halen. Neem vrijblijvend contact op en ontdek onze resultaatgerichte manier van werken.

Daag ons uit en deel je ambitie!
Met welke uitdagingen kunnen we je helpen? Vraag een offerte aan!
Contact
 • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement
SEA zoekmachine adverteren
Search Engine Advertising (SEA)
Martijn Stoelhorst
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Martijn

Martijn Stoelhorst woont in Utrecht en is Account Director Digital Marketing bij Traffic Builders. Dagelijks ondersteunt hij onze consultants bij het waarmaken van hun ambities en de ambities van hun klanten. Om dat te bereiken daagt hij graag mensen uit om het beste uit zichzelf te halen en ze daarbij ook te helpen. Uiteindelijk is zijn doel om het Team in staat stellen om onze klanten zo effectief mogelijk te helpen groeien naar hun doelstellingen. Martijn vindt het prettig dat we  bij Traffic Builders veel vrijheid krijgen om te doen wat we zelf belangrijk vinden. Hierdoor kan hij hier een groot deel van zijn tijd aan kan besteden. Ter ontspanning probeert Martijn ’s avonds en in het weekend een golfballetje te slaan, stukje gitaar te spelen of een potje te gamen. Combineer dat met een verslaving aan films en series en zijn vrije tijd is aardig gevuld.

Neem contact op met Martijn
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

 • Traffic Builders verstuurt 1x per maand een nieuwsbrief. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.