GAUC 2016: Traffic Builders verzorgt sessies over conversie-attributie

Op 12 en 13 april 2016 is het weer zover: de Google Analytics User Conference (GAUC) in Amsterdam, hét evenement over de ins en outs van Google Analytics. Als een van de Google Analytics Certified Partners in Nederland verzorgt Traffic Builders workshops op zowel de Trainingday als de Conferenceday. In dit artikel lees je waar deze sessies over gaan en dat GAUC 2016 mede daardoor een interessant evenement is om te bezoeken. Bovendien zijn er mensen van Google Analytics zelf aanwezig, waardoor er hoogstwaarschijnlijk ook meer verteld gaat worden over de nieuwe Google Analytics 360 Suite, die dinsdag 15 maart is gelanceerd.

GAUC 2016

Gauc 2016 Trainingday: multichannel analyses maken

Op de trainingday van 12 april kun je diverse workshops volgen om tijdens de workshops zelf met Google Analytics hands on aan de slag te gaan. Er zijn 3 workshops van 1,5 uur waar je uit kunt kiezen. Een van de workshops wordt gegeven door Felipe Wesbonk (Productmanager Webanalytics & Marketing Intelligence), waarin hij niet alleen laat zien wat conversie-attributie inhoudt en hoe je multichannel analyses kunt maken, maar ook hoe je de resultaten moet interpreteren. Heb je ook altijd al willen weten welke kanalen in het conversiepad zitten en hoe je deze maximaal kunt inzetten? Want: welk effect heeft kanaal A op kanaal B? En: hoe kom je erachter op welke kanalen jouw SEA-inzet allemaal impact heeft? Tijdens de workshop ga je aan de slag met je eigen data zodat je na afloop zowel een goede basis als de kennis in huis hebt om hiermee te werken. Niveau is ‘Intermediate’, wat betekent dat het voor deze workshop wel handig is als je enige kennis van Google Analytics hebt, maar dat je zeker geen expert hoeft te zijn.

GAUC 2016 Conferenceday: meer inzicht in de customer journey met converie-attributie

Tijdens deze presentatie op 13 april laat Ilona van de Bildt (Sr. Consultant Webanalytics & Marketing Intelligence) aan de hand van een klantcase zien hoe conversie-attributie in de praktijk is ingezet en hoe we de multichannel-effecten kunnen visualiseren in een interactief en begrijpelijk dashboard. Aan de hand hiervan heb je waardevolle inzichten om budgetten over de diverse kanalen optimaal te alloceren. Een praktisch verhaal over hoe we dit hebben toegepast, waar we tegenaan gelopen zijn en onze praktijkervaringen met de integratie van DoubleClick en Analytics Premium. Conversie-attributie is hét middel om meer inzicht te krijgen in de customer journey en wij laten je zien hoe we dat hebben gedaan.

Over de GAUC

De Google Analytics User Conference is een jaarlijks evenement wat dit jaar voor de 7e keer wordt georganiseerd. De inhoud van het evenement wordt verzorgd door Google en de Google Analytics Certified Partners in Nederland. Door deze unieke samenwerking staat er elk jaar een interessant programma met workshops, sessies en keynotes over de vele mogelijkheden die Google Analytics biedt. Als je regelmatig werkt met Google Analytics of juist nog niet zo veel en je wilt er meer van af weten, dan is dit hét evenement om niet te missen.

Een actueel  en inspirerend programma, verspreid over twee dagen, een studiedag (Training Day) op de eerste dag en een  congresdag daaropvolgend (Conference Day).

De Training Day is voor mensen die een dag ‘hands-on’ praktijkkennis op willen doen. De workshops worden gegeven door ervaren medewerkers van de GACP’s en zijn geschikt voor MKB-ers (met of zonder webshop), marketing & communicatie professionals, site bouwers en bureaus. Er zijn 3 rondes met trainingen van ruim 1,5 uur (per deelnemer is een laptop beschikbaar). Per ronde heb je de keuze uit maar liefst 11 verschillende workshops, onderverdeeld in de niveaus: Beginner, Intermediate en Advanced

De Conference Day wordt geopend door keynote spreker Jeff Sauer, oprichter van Jeffalytics. Na de pauze spreekt Daniel Waisberg, Google Advocate, en de dag wordt afgesloten door Yehoshua Coren, oprichter van Analytics Ninja. Er zijn daarnaast 3 rondes met Master Classes, die worden gegeven door experts van de GACP’s. Deze Master Classes zijn geschikt voor zowel voor Beginner, Intermediate en Advanced gebruikers van Google Analytics. Kijk op www.gauc.nl voor alle onderwerpen. Deze congresdag is geschikt voor (online)Marketing Managers, Web Analisten, Business Analisten en de MKB-ers.

gebruik de kortingscode en ontvang 50% korting!

Wil je met 50% korting naar de GAUC in Amsterdam? Gebruik dan de kortingscode 5TB5KR en meld je aan via www.gauc.nl. Met deze kortingscode kun je voor slechts €295 per persoon een kaartje kopen voor de Training Day of voor €245 per persoon voor de Conference Day. De korting geldt ook als je naar beide dagen wilt, je betaalt dan slechts €780 per persoon. Tot ziens in april!