Marek 31 maart 2009 / Zoekmachine Optimalisatie (SEO)
Leestijd: < 1 minuten

Google zet zich in voor het milieu. Met gratis software wordt gepoogd consumenten minder energie te laten verbruiken en zo vriendelijker te zijn voor het milieu, zo stelt Google.


Google zet zich naast de kredietcrisis ook in voor het milieu. Niet geheel onterecht was Google dan ook ‘not amused’ toen enige tijd geleden het bericht verscheen dat Google search slecht voor het milieu zou zijn. Hoe deze nieuwe applicaties passen bij het hoofddoel van Google (“alle informatie van de wereld in kaart brengen”) is onduidelijk. Wel sluit het aan op eerdere strategieën, zoals de stap in energie die Google in 2007 nam.

Waar de Chinezen gratis muziek van Google krijgen, moeten wij het doen met energiebesparingssoftware. De software wordt ingevoerd in de VS, Europa en Azië. Google voert gesprekken met energiemaatschappijen om het geheel tot stand te brengen. Mensen moeten met deze software realtime via hun PC of mobiele telefoon hun energieconsumptie kunnen bijhouden (een kleine wandeling naar de meterkast schijnt trouwens ook wonderen te doen). Volgens Google moet dit de consument helpen zo’n 5 tot 15 procent te besparen op hun energiekosten. Dit jaar nog kunnen we massaal het milieu verbeteren met Google.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Google helpt milieu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/