Google helpt milieu

Geschatte leestijd: < 1 minuten

Google zet zich in voor het milieu. Met gratis software wordt gepoogd consumenten minder energie te laten verbruiken en zo vriendelijker te zijn voor het milieu, zo stelt Google.


Google zet zich naast de kredietcrisis ook in voor het milieu. Niet geheel onterecht was Google dan ook ‘not amused’ toen enige tijd geleden het bericht verscheen dat Google search slecht voor het milieu zou zijn. Hoe deze nieuwe applicaties passen bij het hoofddoel van Google (“alle informatie van de wereld in kaart brengen”) is onduidelijk. Wel sluit het aan op eerdere strategieën, zoals de stap in energie die Google in 2007 nam.

Waar de Chinezen gratis muziek van Google krijgen, moeten wij het doen met energiebesparingssoftware. De software wordt ingevoerd in de VS, Europa en Azië. Google voert gesprekken met energiemaatschappijen om het geheel tot stand te brengen. Mensen moeten met deze software realtime via hun PC of mobiele telefoon hun energieconsumptie kunnen bijhouden (een kleine wandeling naar de meterkast schijnt trouwens ook wonderen te doen). Volgens Google moet dit de consument helpen zo’n 5 tot 15 procent te besparen op hun energiekosten. Dit jaar nog kunnen we massaal het milieu verbeteren met Google.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marek
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Marek

Neem contact op met Marek
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.