Google update Quality Score van landingspagina’s

Google heeft een kleine update doorgevoerd aan de Quality Score die voor landingspagina’s wordt berekend. De Landing Page Quality Score is van invloed op de overall kwaliteitsperceptie van advertenties in het Google Adwords programma.

Volgens berichten op onder andere Search Engine Roundtable zouden de gevolgen van deze kleine wijziging in de Quality Score berekening volgens Google minimaal moeten zijn. Toch zien enkele adverteerders grote wijzigingen in hun accounts. Zo melden sommige adverteerders de Quality Score op enkele keywords van ‘Great’ naar ‘Poor’ daalde als gevolg van de wijziging. Hierdoor moet een hoger minimum CPC-bod worden gedaan om de advertentieposities intact te houden.

Quality score noodzaakt tot betere opzet
Met de introductie van de Quality Score en de uitbreiding van het aantal factoren binnen een Adwords campagne waarvoor een Quality Score geldt, zijn adverteerders erbij gebaat campagnes uitgebreider op te zetten. Quick and dirty campagnes waarbij advertentiegroepen uit tientallen keywords bestaan en bezoekers altijd landen op de homepage van een website stijgen in kosten. Hierdoor duurt het langer voordat Return on Investment wordt gerealiseerd. Het devies: meer aandacht besteden aan de initiële opzet van search engine advertising campagnes zoals bij Google Adwords.