Marek 15 april 2009 / Zoekmachine Adverteren (SEA)
Leestijd: < 1 minuten

Interest-based advertising op YouTube is van start gegaan. Vanaf nu kunnen adverteerders in Google AdWords de gebruiker bedienen met advertenties op basis van hun door YouTube opgeslagen interesses.

Interest-based advertising moet het mogelijk maken voor adverteerders in Google AdWords om nog gerichter te targeten. Ook voor de gebruikers wordt de ervaring beter, want advertenties sluiten beter aan op hun interesses.

Bij interest-based advertising kan de adverteerder in Google AdWords aangeven in welke categorieën een advertentie past. YouTube vertaalt zelf bekeken video’s naar categorieën. Bij een ‘match’ tussen de categorie van de bekeken video en de categorie die de adverteerder heeft ingegeven, krijgen gebruikers de advertentie van de desbetreffende adverteerder te zien. Door deze gerichtere targeting moet interest-based advertising een stuk kosteneffectiever zijn dan ‘conventionele’ advertising via Google AdWords.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Interest-based advertising op YouTube gestart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.