Lange urls in zoekresultaten voorkomen klik

Geschatte leestijd: < 1 minuten

Lange urls zijn slecht voor de doorklikratio, zo blijkt uit recent eyetracking onderzoek door Marketing Sherpa. In de eyetracking studie werd het kijk- en klikgedrag van 'business professionals' in de zoekresultaten van Google gemonitord. Uit dit onderzoek bleek dat zoekresultaten met een lange url de zoekmachinegebruiker afleiden en zelfs voorkomen dat er geklikt wordt.

Sterker nog, zoekmachinegebruikers die het zoekresultaat met de lange url bekijken klikken 2,5 maal zo vaak op het zoekresultaat direct onder dat met de lange url.

Lage doorklikratio lange url

Door de url korter te houden wordt de focus meer gelegd op de title van het zoekresultaat. De title is het meest bepalend voor het wel of niet doorklikken van een gebruiker op het zoekresultaat. Weer een reden om urls zo kort mogelijk te houden dus.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.