Lange urls in zoekresultaten voorkomen klik

Geschatte leestijd: 1 minuten

Lange urls zijn slecht voor de doorklikratio, zo blijkt uit recent eyetracking onderzoek door Marketing Sherpa. In de eyetracking studie werd het kijk- en klikgedrag van 'business professionals' in de zoekresultaten van Google gemonitord. Uit dit onderzoek bleek dat zoekresultaten met een lange url de zoekmachinegebruiker afleiden en zelfs voorkomen dat er geklikt wordt.

Sterker nog, zoekmachinegebruikers die het zoekresultaat met de lange url bekijken klikken 2,5 maal zo vaak op het zoekresultaat direct onder dat met de lange url.

Lage doorklikratio lange url

Door de url korter te houden wordt de focus meer gelegd op de title van het zoekresultaat. De title is het meest bepalend voor het wel of niet doorklikken van een gebruiker op het zoekresultaat. Weer een reden om urls zo kort mogelijk te houden dus.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders en mede-oprichter van ons recruitmentzusje Traffic Builders People. Met ruim 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest ervaren en digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Traffic Builders verstuurt 1x per maand een nieuwsbrief. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.