REAN®-model voor marketing

Bij Traffic Builders werken we vanuit het geloof dat marketing werkt door een integrale aanpak toe te passen. Het REAN®-model is hierbij het framework voor iedere marketingstrategie waar we mee aan de slag gaan. Het marketingmodel zorgt voor synergie tussen marketingkanalen en focus op de juiste KPI’s in de verschillende fasen van de customer journey.

REAN®-model

Reach

In de Reach-fase van het REAN-model staat het vergroten van het bereik onder de doelgroep centraal. Het creëren en vergroten van naams- of merkbekendheid is het doel. De potentiële klant is zich nog niet (exact) bewust van zijn behoefte, maar kan wel al in contact worden gebracht met jouw merk of product.

KPI’s die bij deze fase horen zijn bereik gerelateerd. Bijvoorbeeld “kosten per effectief bereik” of “verandering in geholpen/spontane naamsbekendheid”.

Engage

Bij de Engage-fase gaat het om het bereiken van een grotere betrokkenheid. Het creëren van de gewenste merkassociatie, merkbeleving of merkinteractie met de doelgroep is hierbij het doel. De potentiële klant zoekt bewust naar informatie rondom zijn behoefte.

De KPI’s richten zich op het aantonen van de conversie ondersteunende bijdrage van het kanaal, zoals de Engagement score. In digital analytics noemen we dit “conversie attributie”.

Activate

De naam van de Activate-fase zegt het al; het gaat hier om het aanzetten tot actie. We hebben het over activeren van de doelgroep of het motiveren om over te gaan tot de gewenste doelactie. De potentiële klant doet bv. een aankoop, vraagt een offerte aan, of schrijft zich in voor de nieuwsbrief.

KPI’s die hier van belang zijn, zijn bijvoorbeeld Return on Ad Spend (ROAS), Directe Conversiewaarde (CPA) of Return on Investment (ROI).

Nurture

De Nurture-fase van het REAN-model draait om het koesteren van klanten. Het omzetten van leads naar klanten, het vergroten van de (klant)loyaliteit en versterken van (klant)tevredenheid. Maar ook het her activeren van bestaande klanten met bijvoorbeeld cross- en upsell activiteiten.

Marketingkanalen in deze fase worden aangestuurd op basis van KPI’s als Net Promoter Score (NPS), Return On Customer of Customer Lifetime Value (CLV).

Wij maken digitale ambities waar

Cases

Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Traffic Builders verstuurt 1x per maand een nieuwsbrief. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.