Reach

Binnen ‘Reach’ staat het bereiken van je doelgroep gericht op het verhogen van merkbekendheid en merkoverweging centraal. Het doel is van een onbekend merk een bekend merk te maken, of van een (enigszins) bekend merk een nóg bekender merk.

Kenmerkend voor de marketingkanalen die in deze fase en rol worden ingezet, is dat het ‘push’ kanalen – of zoals wij het noemen: interruptiekanalen – zijn. Het zijn kanalen met een groot potentieel bereik en relatief rijkere, impactvolle advertentie-uitingen gelet op advertentieformaat, beeld en/of geluid en mogelijkheden tot interactie. Branding campagnes zijn een veel voorkomend voorbeeld van campagnes met een Reach rol.

Engage

‘Engage’ draait om het inspireren en informeren van je doelgroep en is gericht op het uitdragen van merkwaarden en het verhogen van de merkbeleving. In deze fase gaat het niet zozeer om het verhogen van de merkbekendheid, maar veel om meer het ‘laden’ van je merk. Waar het doel in de Reach fase dus is om van een (on)bekend een bekend(er) merk te maken, is het doel in de Engage fase om je doelgroep te laten ervaren waar je merk voor staat.

Marketingkanalen met een Engage rol kennen doorgaans een meer specifieke doelgroep targeting dan Reach kanalen. Maar ook hier zijn het vooral de rijkere advertentieuitingen die worden gebruikt, omdat je hiermee nu eenmaal beter in staat bent om de merkbeleving te creëren die je nastreeft.

Activate

Binnen ‘Activate’ staat het activeren of stimuleren van je doelgroep om de gewenste doelactie te voltooien centraal. Bijvoorbeeld de aankoop van een product of dienst. In een e-commerce context is het doel plat gezegd om van ‘niet-kopers’ kopers te maken. Trekken we de parallel naar business-to-business of leadgeneratie in het algemeen, dan is het doel om van geïnteresseerde websitebezoekers (prospects) leads te maken, bijvoorbeeld door hen te stimuleren een offerteaanvraag te doen.

Kanalen die worden ingezet in de Activate fase kennen een nog specifiekere targeting dan de kanalen die worden ingezet met een Reach of Engage rol. Je kent de personen uit de doelgroep die je met Activate kanalen bereikt vaak beter, bijvoorbeeld doordat je op basis van zoek- of surfgedrag weet dat er interesse bestaat voor je producten of diensten. Of omdat je bepaalde sociaal-demografische kenmerken van de doelgroep kan combineren met contextuele signalen die je gebruikt voor je targeting strategie.

Nurture

‘Nurture’ is misschien wel de meest onderbelichte rol binnen het marketingdomein. Nurture betekent vrij vertaald ‘grootbrengen’ en gaat om het koesteren en verbeteren van bestaande relaties. Dit kan gericht zijn op bestaande klanten of ambassadeurs, maar ook op leads.

De doelstellingen van campagnes gericht op bestaande klanten zijn vaak geënt op het verbeteren van de klantloyaliteit en klantwaarde (Customer Lifetime Value) via cross- en upsells. Ook het verhogen van de retentie c.q. verlagen van de churn rate van klanten is een veel voorkomende doelstelling. Vanuit een ‘service-marketing’ oogpunt is het verbeteren van de klanttevredenheid het belangrijkste streven en zijn Nurture campagnes gericht op het verbeteren van de Net Promoter Score (NPS).

Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Onze partners