PPC Intelligence op het Google Content Network

Adverteren uw concurrenten ook op het Google content netwerk? Waar adverteren ze? Mogelijk nog interessanter, waar adverteren ze niet? Dit waren vragen waar ik mee zat en een oplossing voor nodig had. Na wat research vond ik enkele oplossingen die wellicht voor u ook interessant zijn.

Google Adplanner
Ten eerste is er de Google Adplanner die aangeeft op welke websites in het Google content netwerk geadverteerd kan worden. Het nadeel van de Google Adplanner is dat hier je als gebruiker niet heel specifiek kunt zien op welke paginas je vertoond wilt worden. Mijn zoektocht vervolgde zich en ik vond een andere tool.

Content Bully
De volgende tool die ik vond heet Content Bully. Dit is een onderdeel van de competitive intelligence tools van de PPC Bully familie. Deze tool heb ik aangeschaft om te mee te experimenteren. Mijn ervaringen zijn zeer positief. In Content Bully is het mogelijk om zoekwoorden in te geven waarop je wilt adverteren in het Google (Yahoo! of MSN) content netwerk. Hierbij is het mogelijk om een keuze te maken in welk land gezocht wordt.

Op basis van deze keywords wordt het netwerk gespiderd, waarna de volgende informatie teruggegeven wordt:

  • URL waar advertenties voor het betreffende keyword vertoond worden;
  • positie in de zoekmachine (organisch);
  • vertoonde advertentieposities op de betreffende pagina, en
  • Alexa rank.

Dit is interessante informatie voor zowel keyword targeting als site targeting. Deze tool geeft al veel meer inzicht in waar ik kan adverteren op het content netwerk, echter nog niet WIE er ook adverteren.

Super feature in Content bully
Bij het bekijken van de instructievideos werd een bijzonder interessante feature vertoond: rules. Hiermee is het mogelijk om de spider te laten kijken naar wie er adverteren op de betreffende posities binnen de getoonde sites.

Dit is interessant wanneer er rules aangemaakt worden om te zoeken op de destination URL van alle concurrerende aanbieders. Deze worden nu keurig vertoond in de resultaten, waardoor je enig inzicht krijgt in waar concurrenten wel en niet adverteren. Dit is met name interessant in markten waar veel contentpaginas zijn waar adsense op vertoond wordt.

Andere tools
Hoewel ik zeer tevreden ben over de features in Content Bully en hier nog lang niet mee uitgespeeld ben, ben ik nog 2 tools tegengekomen:

  • Site sniper pro
  • Placement intelligence

Met beide tools heb ik nog niet getest, wellicht zijn ze interessant om meer over concurrenten op het content netwerk te weten te komen. Voor nu biedt Content Bully in ieder geval voldoende ondersteuning voor adverteren op het Google content netwerk.