Presentatie "Integrale zoekmachinemarketing strategie 2012", SES Amsterdam

Geschatte leestijd: < 1 minuten

Afgelopen week vond in Amsterdam het jaarlijkse zoekmachinemarketing event Search Engine Strategies, kortweg SES Amsterdam plaats. Tijdens dit evenement mocht Traffic Builders een training verzorgen met als thema “het ontwikkelen van het een integrale zoekmachinemarketing strategie voor 2012”.

Inhoud van de presentatie
Het eerste deel van de presentatie behandelt de belangrijkste trends en ontwikkelingen aan de zijde van zoekmachinegebruikers, zoekmachines (lees: Google), adverteerders en zoekmachinemarketingbureaus. In dit deel in het bijzonder aandacht voor het koopproces van uw doelgroep en ZMOT: Google’s Zero Moment Of Truth, waarmee het belang van aanwezigheid in zoekmachines in de awareness fase van het koopproces, direct na de stimulus via een ander medium, wordt benadrukt.

Het tweede deel gaat in op de doorvertaling van het koopproces van zoekmachinegebruikers naar de rol van diverse marketingkanalen in de marketingmix anno 2012. Hoe beïnvloedt TV het zoekgedrag online? Hoe kunt u daarop inspelen? Welke KPI’s passen bij marketingkanalen gegeven hun rol in het koopproces van uw doelgroep en dus uw marketingmix?

Het laatste deel behandelt de doorvertaling van deze trends, ontwikkelingen en de visie van Traffic Builders hierop naar strategieën toegespitst op zoekmachine-optimalisatie (SEO) en adverteren in zoekmachines (SEA).

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.