Presentatie "Integrale zoekmachinemarketing strategie 2012", SES Amsterdam

Geschatte leestijd: 1 minuten

Afgelopen week vond in Amsterdam het jaarlijkse zoekmachinemarketing event Search Engine Strategies, kortweg SES Amsterdam plaats. Tijdens dit evenement mocht Traffic Builders een training verzorgen met als thema “het ontwikkelen van het een integrale zoekmachinemarketing strategie voor 2012”.

Inhoud van de presentatie
Het eerste deel van de presentatie behandelt de belangrijkste trends en ontwikkelingen aan de zijde van zoekmachinegebruikers, zoekmachines (lees: Google), adverteerders en zoekmachinemarketingbureaus. In dit deel in het bijzonder aandacht voor het koopproces van uw doelgroep en ZMOT: Google’s Zero Moment Of Truth, waarmee het belang van aanwezigheid in zoekmachines in de awareness fase van het koopproces, direct na de stimulus via een ander medium, wordt benadrukt.

Het tweede deel gaat in op de doorvertaling van het koopproces van zoekmachinegebruikers naar de rol van diverse marketingkanalen in de marketingmix anno 2012. Hoe beïnvloedt TV het zoekgedrag online? Hoe kunt u daarop inspelen? Welke KPI’s passen bij marketingkanalen gegeven hun rol in het koopproces van uw doelgroep en dus uw marketingmix?

Het laatste deel behandelt de doorvertaling van deze trends, ontwikkelingen en de visie van Traffic Builders hierop naar strategieën toegespitst op zoekmachine-optimalisatie (SEO) en adverteren in zoekmachines (SEA).

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders en mede-oprichter van ons recruitmentzusje Traffic Builders People. Met ruim 17 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest ervaren en digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Traffic Builders verstuurt 1x per maand een nieuwsbrief. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement