Niels Bijvoet 04 juli 2011 / Zoekmachine Adverteren (SEA)
Leestijd: 2 minuten

Misschien is het je al opgevallen: Google Realtime Search, waar je alleen realtime zoekresultaten kunt vinden, schijnt door Google ’tijdelijk’ offline te zijn gehaald. Ook missen we nu in Google’s linker navigatiepaneel ‘Google Wonder Wheel’, de handige visuele tool waarmee je gerelateerde zoekwoorden gepresenteerd krijgt. Wanneer komen ze terug?

Realtime Search offline i.v.m. Google+

Waarom is allereerst Realtime Search niet beschikbaar? De reden is de beoogde integratie met het afgelopen week gelanceerde Google+ (het langverwachte sociale netwerk van Google). Volgens Google is de realtime zoekmachine slechts enige tijd niet beschikbaar.

Realtime Search werd eind augustus 2010 gelanceerd. De handige zoekmachine die je normaal gesproken vindt in het linker navigatiepaneel van Google (dat overigens vorige week ook een  make-over heeft gekregen), toont live updates, afkomstig van m.n. Twitter en Facebook.

Enige dagen geleden week lanceerde Google dus het sociale netwerk Google+, en de zoekreus onderzoekt nu hoe de twee functionaliteiten het best kunnen samenwerken.

Hier een visual via google.com, waarop je ziet dat Realtime Search uit het linker navigatiepaneel is verdwenen:

realtime search is offline.jpg

Integratie Google+ -berichten

Google, zo blijkt uit de verklaring van het bedrijf, wil berichten van Google+ in de realtime zoekmachine opnemen. Om dit voor elkaar te krijgen, is de live zoekmachine tijdelijk offline gehaald. Wanneer Realtime Search weer beschikbaar is, is niet bekend gemaakt.

Nb: of andersom ook live updates van andere netwerken via Google+ te zien zullen zijn, is op dit moment niet bekend.

Google+ open voor iedereen!

Vorige week konden we hier bij Traffic Builders als (Google gecertificeerd zoekmachinemarketing-bureau en dus) een van de ‘eerste gelukkigen’ (op uitnodiging) al kennismaken met Google+. Het liep al snel storm met aanvragen bij Google, dat die deur – i.v.m. (mogelijke) storingen – toen even dichtgooide. Inmiddels heeft Google het sociale netwerk wel opengezet voor iedereen. Aanmelden zou overigens nog steeds niet vlekkeloos verlopen, houd daar even rekening mee.

Ook Wonder Wheel is verdwenen

Nog een aanpassing in Google die met name ‘SEO-en SEA-vakidioten’ snel is opgevallen: de Google Wonder Wheel is weg, foetsie! Tot voor kort te bereiken via het linker navigatiepaneel (na openklappen ‘Meer’), gaf deze tool visuele relaties weer tussen gerelateerde zoektermen c.q. keywords. Handig om ook zo weer net wat meer inspiratie te verkrijgen en mogelijke kansen in kaart te kunnen brengen, voor onder meer seo copywriting / content of een effectieve link building-strategie.

Voorbeeld van hoe Wonder Wheel werkt, d.m.v. keyword-suggesties:

wonder wheel voorbeeld.jpg

Helaas, deze tool is nu ook offline en dus niet meer toegankelijk. Hoe lang dit gaat duren, heeft Google vooralsnog niet bekend gemaakt. Waarmee dus ook niet gezegd is dat Wonder Wheel niet terugkeert. In het verleden is Wonder Wheel al eerder (korte) periodes voor gebruikers offline geweest.

We wachten het af, en jij hoort hier op het TBlog de updates weer zo snel mogelijk!

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Realtime Search ’tijdelijk’ offline, Wonder Wheel weg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/