Search round-up 18 juli '07

Google ReaderGister voor het eerst sinds weken mijn uitpuilende feedreader maar eens geopend. Mocht je de afgelopen weken wat hebben gemist op het gebied van search en zoekmachinemarketing, dan heb ik hier een beknopt link-overzichtje voor je.

Google Nieuws
Het search engine nieuws wordt zoals gewoonlijk gedomineerd door Google met wekelijkse overnames en product-releases . Een aantal opvallende berichten:

Reizen met Ilse
Ilse Media kondigde de release aan van haar eerste search vertical. Op reizen.ilse.nl kun je inloggen met ilse (pass: bloggerpreview). Qua functionaliteit, usability en aanbod ziet het er (‘beta’ in acht genomen), veelbelovend uit. De one million dollar question voor Ilse is hoe deze eerste vertical gaat converteren. Verder interessant om te zien hoe Ilse het project gaat promoten via zoekmachines (lees ook de kritische noot van Ulco @ Netters). Misschien een idee om het high-trust domein Vakantie.nl hier voor te benutten.

Overige ‘starred items’
Andere items die een sterretje verdienden in m’n feedreader:

Al met al valt het nog wel mee met de komkommertijd. Drop andere highlights van de afgelopen weken gerust in de comments!