Search round-up 27 juli '07

Google ReaderIk hou het voorlopig nog even op ‘lui bloggen’. Bij deze een round-up van de afgelopen week. Wat gebeurde er zoal in search land?

Praten over Google: wat weet Netwerk?
Afgelopen week zag ik een item voorbij komen op netwerk over Google en Privacy. Zoals Marco Derksen al aangeeft op Marketingfacts, was het weer een behoorlijk verkrampte vertoning. Het onderwerp ‘Wat weet Google?’ klinkt spannend, maar je kunt je net zo goed afvragen wat andere zoekmachines weten. In dat licht is het interessant om te zien hoe partijen als Ask en Microsoft privacy aangrijpen om marktaandeel te winnen.

Marcom 100 & Technorati Authority
André Scholten laat zien hoe de Marcom top 100 er uit zou zien als de Technorati Authority bepalend zou zijn in de ranking formule. TBlog staat momenteel nog niet in de Marcom top 100, onder andere dankzij de Toolbar Pagerank van 0 (zal binnenkort wel 4 of 5 worden). Op basis van onze huidige Technorati Authority (17) zouden we ongeveer eindigen op plaats 68. Hoop werk aan de winkel dus nog 🙂

Diverse Nieuwtjes

  • Micrsoft’s tegenhanger van Google’s Analytics is onderweg. De eerste screencaps van Gatineau staan online dankzij David Naylor. De beta komt later deze zomer beschikbaar.

  • Digg heeft besloten om geen Google Ads meer te tonen. In plaats daarvan hebben ze, zoals Facebook eerder al deed, een deal gesloten met Microsoft.

  • De website Business.com heeft 350 miljoen dollar opgeleverd. Het domein stond al een tijdje te koop, werd begeerd door onder meer The Dow Jones en New York Times, maar is uiteindelijk verkocht aan yellow-page uitgever RHD van R.H. Donnelley. Meer achtergrond.

  • Tot slot nog een aankoopje van Google. Met de camera’s en technologie van ImageAmerica wil Google de Maps en Earth producten verder verbeteren.

Mocht ik iets belangrijks hebben gemist, zet het gerust in de comments.