Geschatte leestijd: 2 minuten

Google ReaderIk hou het voorlopig nog even op ‘lui bloggen’. Bij deze een round-up van de afgelopen week. Wat gebeurde er zoal in search land?

Praten over Google: wat weet Netwerk?
Afgelopen week zag ik een item voorbij komen op netwerk over Google en Privacy. Zoals Marco Derksen al aangeeft op Marketingfacts, was het weer een behoorlijk verkrampte vertoning. Het onderwerp ‘Wat weet Google?’ klinkt spannend, maar je kunt je net zo goed afvragen wat andere zoekmachines weten. In dat licht is het interessant om te zien hoe partijen als Ask en Microsoft privacy aangrijpen om marktaandeel te winnen.

Marcom 100 & Technorati Authority
André Scholten laat zien hoe de Marcom top 100 er uit zou zien als de Technorati Authority bepalend zou zijn in de ranking formule. TBlog staat momenteel nog niet in de Marcom top 100, onder andere dankzij de Toolbar Pagerank van 0 (zal binnenkort wel 4 of 5 worden). Op basis van onze huidige Technorati Authority (17) zouden we ongeveer eindigen op plaats 68. Hoop werk aan de winkel dus nog 🙂

Diverse Nieuwtjes

  • Micrsoft’s tegenhanger van Google’s Analytics is onderweg. De eerste screencaps van Gatineau staan online dankzij David Naylor. De beta komt later deze zomer beschikbaar.

  • Digg heeft besloten om geen Google Ads meer te tonen. In plaats daarvan hebben ze, zoals Facebook eerder al deed, een deal gesloten met Microsoft.

  • De website Business.com heeft 350 miljoen dollar opgeleverd. Het domein stond al een tijdje te koop, werd begeerd door onder meer The Dow Jones en New York Times, maar is uiteindelijk verkocht aan yellow-page uitgever RHD van R.H. Donnelley. Meer achtergrond.

  • Tot slot nog een aankoopje van Google. Met de camera’s en technologie van ImageAmerica wil Google de Maps en Earth producten verder verbeteren.

Mocht ik iets belangrijks hebben gemist, zet het gerust in de comments.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.