Social Search & Google: de volgende stap

Geschatte leestijd: 2 minuten

Sociale verbanden op internet worden steeds belangrijker binnen zoekmachines. Ook Google gaat steeds verder met social search. Google.com toont in de zoekresultaten van Google News nu hoe vaak een artikel is gedeeld. Wanneer een gebruiker op de ‘Shared By’-link klikt, wordt hij doorgeleid naar Google Realtime search, voor een overzicht van de mensen die het bewuste nieuwsartikel hebben gedeeld via sociale media als Twitter, Facebook en MySpace.

Nog niet iedereen kan de resultaten overigens al zien; Google lijkt deze nieuwe social search-toepassing langzaam uit te rollen. Behalve de Shared By-link, kunnen ‘de gelukkigen’ soms bij zoektermen die populair zijn op bijvoorbeeld Twitter en Facebook, onder een zoekresultaat een lichtblauw blokje zien met daarin recente updates vanuit de verschillende sociale netwerken.

google social search.jpg

Vertoning acties sociale netwerk-gebruikers

Zoekmachine Bing personaliseerde onlangs nog de zoekresultaten met likes uit Facebook. Een gebruiker van Bing moet op basis van opt-in de zoekmachine koppelen aan een Facebook-account, voordat de ‘likes’ van vrienden bij de zoekresultaten worden getoond. De aanpak van Google is anders dan die van Bing, in die zin dat Google openbare resultaten toont van alle sociale netwerk-gebruikers en niet alleen van ‘netwerkvrienden’. Recent zei Marissa Mayer van Google nog niet content te zijn met het feit dat Facebook niet geheel doorzoekbaar is voor Google.

Andere uitbreiding social search in Google Labs

Een andere al bestaande uitbreiding van social search van Google staat in Google Labs, waar de gebruiker ‘social search’ handmatig moet inschakelen (social search is namelijk nog in ontwikkeling). Wanneer de gebruiker is ingelogd in zijn Google-account, verschijnt onderaan de zoekresultaten een box met 2 resultaten uit zijn online sociale omgeving. Google kijkt daarbij naar sociale netwerken die zijn opgegeven in het Google-profiel van de gebruiker.

Verschuiving van hyperlinks naar sociale verbanden?

Het web dat nu nog voornamelijk wordt gedomineerd door hyperlinks, waarmee zoekmachines als Google hun voordeel doen, schuift ogenschijnlijk meer en meer op naar een omgeving die wordt aangedreven door sociale verbanden.

Bron: emerce.nl


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Niels Bijvoet
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Niels

Niels is een bevlogen Content Marketing Strateeg, en maakte bij Traffic Builders eerder al veel kilometers als SEO Consultant en Copywriter. Met waardevolle content-oplossingen de juiste doelgroepen faciliteren in ‘hun ideale klantreis door de funnel’ staat bij hem centraal. Dat kan via een ROI-gedreven multi-channel contentstrategie inclusief creative concepting, maar net zo goed via een subtiele speldenprik op het juiste moment. Daag hem uit, dan doet hij dat met jou!

Neem contact op met Niels
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.