Startpagina-dochters massaal verwijderd uit DMOZ

Geschatte leestijd: 1 minuten
DMOZ, de directory of webgids waar onder meer de Google Directory op is gebaseerd, is begonnen met het verwijderen van vermeldingen van Startpagina-dochters uit haar index. De primaire reden is volgens DMOZ het ontbreken van relevante content en het feit dat Startpagina en haar dochters een concurrende positie ten opzichte van DMOZ zouden innemen.

De stappen van DMOZ zijn ongelukkig voor Startpagina, dat momenteel bezig is voorbereidingen te treffen Startpagina verder uit te bouwen en te moderniseren. Bovendien gaat de sanctie van DMOZ geheel tegen de eigen idealogie in, die onafhankelijke informatieverstrekking nastreeft. Ook de reden die wordt genoemd – het ontbreken van relevante content – is niet geheel juist. Het zijn juist Startpagina-achtigen die een wereld aan extra, themarelevante informatie bieden. Ook volgens de Google TrustRank theorie zijn Startpagina´s erg waardevol, ondanks het feit dat veel zoekmachinegebruikers hier anders over denken.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders en mede-oprichter van ons recruitmentzusje Traffic Builders People. Met ruim 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest ervaren en digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Traffic Builders verstuurt 1x per maand een nieuwsbrief. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement