Wolter Tjeenk Willink 14 september 2005 / Traffic Builders nieuws
Leestijd: < 1 minuten
DMOZ, de directory of webgids waar onder meer de Google Directory op is gebaseerd, is begonnen met het verwijderen van vermeldingen van Startpagina-dochters uit haar index. De primaire reden is volgens DMOZ het ontbreken van relevante content en het feit dat Startpagina en haar dochters een concurrende positie ten opzichte van DMOZ zouden innemen.

De stappen van DMOZ zijn ongelukkig voor Startpagina, dat momenteel bezig is voorbereidingen te treffen Startpagina verder uit te bouwen en te moderniseren. Bovendien gaat de sanctie van DMOZ geheel tegen de eigen idealogie in, die onafhankelijke informatieverstrekking nastreeft. Ook de reden die wordt genoemd – het ontbreken van relevante content – is niet geheel juist. Het zijn juist Startpagina-achtigen die een wereld aan extra, themarelevante informatie bieden. Ook volgens de Google TrustRank theorie zijn Startpagina´s erg waardevol, ondanks het feit dat veel zoekmachinegebruikers hier anders over denken.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Startpagina-dochters massaal verwijderd uit DMOZ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.