TB link love aan 14 favoriete zoekmachinemarketing blogs

Al eerder hebben we een stukje geschreven over onze intenties achter dit zoekmachinemarketing blog. Daarin hebben we ook beloofd de mogelijkheid beschikbaar te maken om een reactie te plaatsen. Welnu, vanaf vandaag is het eindelijk mogelijk om te replyen. Bring it on dus! We vinden het in elk geval cool om deel uit te maken van het Nederlandse stukje blogosphere dat schrijft over SEO, zoekmachinemarketing en search in het algemeen. Bij deze geven we onze link love aan de blogs die wij zelf graag volgen. Dit overzicht is tevens onze bijdrage aan de zesde blogkermis, die op maandag 4 juni plaatsvindt.

Chapter42 is het SEO blog van Roy Huiskes (consultant bij Onetomarket). Zijn post-frequentie is niet heel hoog, maar belangrijker is dat vrijwel al zijn posts de moeite waard zijn. Check bijvoorbeeld zijn posts over het AIDA pricipe van zoekmachine-optimalisatie, zijn terechte aversie tegen nofollow en alles over linklove.

SEOking is het SEO blog van Tri Pham, een momenteel nog in de USA studerende freelance SEO consultant. Op korte termijn kunnen we meer bloggers verwachten en dus nog meer interessante posts. Het coole van SEOking is hij vooral veel nuttige SEO tips deelt op zijn blog en daarbij ook inzicht biedt in de grijzere gebieden van SEO.

Usarchy is het weblog van zelfstandig online marketeer/usability specialist Ruben Timmerman. Ruben schroomt niet om kritisch te schrijven over de usability, reputatie management en zoekmachinemarketing strategie van gerenommeerde bedrijven (en politieke partijen). Ook zijn boekrecenties en columns zijn een must-read.

Monlog is het zoekmachine-optimalisatie blog van Ramon Eijkmans. Ramon is search engine optimizer bij Onetomarket, maar ook freelance website adviseur. Op Monlog lees je veel interessante how to posts. Ook voor goede artikelen over social media optimalisatie is Monlog een prima bron.

EdWords is het zoekmachine marketing weblog van Eduard Blacquière. Met name indrukwekkend zijn de zeer gedetailleerde posts over de laatste search ontwikkelingen, zoals Google’s universal search, iGoogle en Google History. Ook zijn how-to posts zijn zeker de moeite waard.

André Scholten van Traffic4u schrijft op zijn persoonlijke blog voornamelijk zeer interessante how-to posts. Zo legt hij je alles uit over het optimaliseren van Ajax sites, het inzichtelijk maken van zoekwoorden en het inhoudsnetwerk met Google Analytics en het gebruik van Google Sitemaps .

Emarky is het weblog van Wilco de Kreij. Check bijvoorbeeld zijn posts over Google Analytics, Google Adsense en PPC. Grappig om te lezen zijn de mini-cases en hoaxes. Last not but least heeft Emarky een mooi overzichtje van waar de Nederlandse marketing-bloggers zich zoal bevinden.

TND Media is het weblog van onze zeer gewaardeerde webdesign collega’s uit Almere. Naast aandacht voor webdesign is TND Media ook prima op de hoogte van zoekmachine-optimalisatie en social media. Binnenkort kun je op het TBlog een interviewtje tegemoet zijn met de directeuren van TND Media (Laurens Taekema en Joni Danino).

Joost de Valk is SEO consultant bij Onetomarket en heeft daarnaast een eigen webdesign bedrijfje. Hij blogt (in het Engels) over voornamelijke technisch gerelateerde SEO zaken, maar biedt daarnaast ook een aantal goede posts over search engine reputation management. Joost deelt op zijn website bovendien een aantal handige WordPress en Greasemonkey plugins.

Peter van der Graaf is een zelfstandige zoekmachinemarketeer die (in het Engels) blogt over alles wat te maken heeft met search. Peter blogt helaas niet veel, want hij biedt interessante inzichten. Lees bijvoorbeeld ook eens zijn how-to posts over filters in Google Analytics en search engine reputation management.

Roodlicht is het weblog van Ric van Westhreenen van Alternet. Roodlicht is voor zover ik me kan herinneren het oudste Nederlandse zoekmachinemarketing weblog. Hoewel de postfrequentie wat onregelmatig is, heeft Ric altijd wel leuke nieuwtjes. Het archief van Roodlicht gaat terug tot december 2003.

Made for Adsense is het Google Adsense blog van Robbert. Hij schrijft veel over de ontwikkelingen van zijn geld-verdienen-op-internet carrière. In de review sectie van Made for Adsense worden de Nederlandse blogs zoals ook in deze post genoemd wat uitgebreider onder de loep genomen. Binnenkort wellicht tijd voor een review van TBlog 🙂

Netters.nl is het groupblog van Arjan Snaterse, Erik-Jan Bulthuis en Ulco Wierenga. Naast posts over zoekmachinemarketing gerelateerde zaken (zoals Pagerank en Adsense) kun je op Netters terecht voor info over flash, programmeren en webdesign. Leuke van Netters is dat je geregeld spraakmakende posts kunt verwachten.

Karel Geenen schrijft op zijn persoonlijke weblog wekelijks een aantal postjes over internet marketing in de brede zin van het woord. Karel biedt zijn lezers de mogelijkheid om vragen te stellen die hij vervolgens op zijn blog beantwoord. Om de cirkel rond te maken: Karel is de host van de zesde blogkermis.

Keep up the good work zou ik zeggen. Alle genoemde bloggers, (nog) niet genoemde bloggers en andere lezers zijn bij deze uiteraard van harte uitgenodigd om te commenten op het TBlog!

Andere links over zoekmachine-optimalisatie: