Traffic Builders genomineerd voor Zoekmachinemarketing Award ‘De Speld 2011’

Traffic Builders is genomineerd voor De Speld 2011, de jaarlijkse zoekmachinemarketing award die tijdens SES Amsterdam 2011 wordt uitgereikt. Een deskundige jury beoordeelt de drie geselecteerde cases – die op 6 oktober (de 2e dag van het congres) door de genomineerden zelf gepresenteerd worden – op innovatief karakter, behaalde resultaten en de bijdrage aan zoekmachinemarketing.

Inzendingen voor De Speld bestaan uit cases, tools, onderzoeken of andere gebieden gekoppeld aan zoekmachine marketing. Tijdens SES Amsterdam 2011 (5/6 okt) – The Leading Search & Social Marketing Event – zal duidelijk worden van welke case de jury het meest onder de indruk is.

De 3 nominaties voor 2011 zijn toebedeeld aan de volgende bureaus:

  • Traffic Builders – Case: Oxxio
  • OrangeValley – Case: Independer.nl
  • bGenius – Case: Wehkamp

traffic builders genomineerd - de speld 2011 - award - ses.jpg

Juryleden ‘De Speld’

De cases worden grondig beoordeeld door Bas van den Beld (oprichter en CEO, State of Search), Mike Grehan (VP & global content director, Incisive Media), Nils Rooijmans (oprichter en CEO, Expose Media), Ton Wesseling (senior conversion consultant, Online Dialogue) en Xaviera Ringeling (eigenaar, Never Ending Web).

Over de Genomineerden ‘De Speld 2011’

Traffic Builders – Oxxio

Traffic Builders heeft met haar case rondom Oxxio een zeer solide Search Case neergezet, vindt de jury, waarbij ook de nodige creativiteit ten toon gespreid werd. Met de case toont Traffic Builders aan dat SEO nog steeds een belangrijk speerpunt kan en moet zijn voor grote organisaties.

bGenius – Wehkamp

De jury prijst bGenius dat zij door de inzet van haar technologie meer rendement halen uit verscheidene marketingkanalen. Door verschillende marketingkanalen (SEO, SEA, maar ook de inzet van sitelinks etcetera) te optimaliseren werd een duidelijke stijging in ROI behaald.

OrangeValley – Independer.nl

OrangeValley zich heeft met haar case gefocused op een aantal nieuwe ontwikkelingen bij de zoekmachines. Een van die ontwikkelingen is de inzet van zogenaamde Rich Snippets. De juryleden zijn van mening dat hoewel de uitvoering daarvan niet heel ingewikkeld lijkt, OrangeValley wel een van de organisaties is die inspeelt op nieuwe ontwikkelingen, iets wat de jury erg toejuicht.

‘Spannend’

De jury heeft de zware taak om de winnaar te bepalen. Juryvoorzitter Bas van den Beld benadrukt daarom ook: Het gaat heel spannend worden, we hebben als jury nu nog geen idee wie er uiteindelijk met de prijs naar huis gaat. De aanvullende informatie en pitches zullen de doorslag moeten geven.