Traffic Builders spreker op Google Analytics User Conference 2010 (GAUC)

Temidden van nationale en internationale experts verzorgt Traffic Builders twee presentaties op de eerste Google Analytics User Conference (GAUC) in Nederland, op 21 april 2010 in Amsterdam. De Google Analytics User Conference is hét congres voor professionals die werken met Google Analytics.


Het GAUC congres is het resultaat van een samenwerking tussen Google Nederland en 6 Google Analytics Authorized Consultants (GAAC’s). Deze 6 GAAC´s verzorgen tijdens het congres samen met hun klanten 12 seminars en workshops.

Internationale topsprekers
Naast de bijdragen van de GAAC’s biedt het congres meer sessies van hoog niveau. Keynote-speaker van Google Analytics User Conference 2010 Amsterdam is Brian Clifton (Head of Web Analytics bij Google EMEA, 2005-2008) tussen 09:15-10:00 uur. Ook Phil Mui (Senior Product Manager for Google Analytics bij Google) zou spreken, maar hij heeft zich afgemeld en een vervanger wordt gezocht. Een derde keynote-speaker wordt ook nog bekend gemaakt; hij of zij zal spreken tussen 13:15-14:00 uur.

Totaal 12 seminars en workshops
De diverse presentaties van de GAAC’s vinden plaats gedurende de dag tussen 11:15-17:00 uur, in verschillende zalen en rondes.

Thema’s die gedurende de dag besproken zullen worden, zijn:

  • Conversieattributie
  • Beheer van uw AdWords campagne (SEA) en natuurlijke zoekresultaten (SEO)
  • Allocatie van uw mediabudget
  • Berekenen van uw ROI m.b.t. SEO
  • Actiegerichte inzichten
  • Grip op uw online marketingbudget
  • Conversie Optimalisatie (i.c.m. Google Website Optimizer)

Web analytics: funtionalisme en usability
Namens Traffic Builders houdt allereerst Frans van Dolderen tussen 11:15-12:15 in Zaal A een presentatie met als thema ‘Meer usability data uit Google Analytics’.

Functionalisme is een methode om effectiever web analytics data te interpreteren en te benchmarken. Functionalisme als uitgangspunt bij webanalytics data analyse stelt de marketeer in staat om erachter te komen of ieder type pagina wel doet waar deze voor bedoeld is. Met name grotere e-commerce websites zijn gebaat bij deze inzichten. Zo verschilt het doel van een voorpagina van het doel van een categorie- of productpagina. Waar het op de ene pagina belangrijk is om de gebruiker informatie te bieden over een product, is het op een andere pagina belangrijk om de gebruiker zo snel mogelijk naar de volgende pagina te laten navigeren.

In deze presentatie een casebeschrijving en concrete handvatten om als marketeer meer usability data uit Google Analytics te halen om zo het rendement van uw website te verhogen.

Correct meten en bijsturen: effectieve toekenning van online conversies

Als tweede spreker namens Traffic Builders geeft Wolter Tjeenk Willink tussen 14:00-15:00 uur in Zaal D een presentatie met als thema ‘Conversie-attributie: het effectiever bijsturen van uw online marketingbudget’.

De online marketingmix bestaat anno 2010 uit meerdere kanalen zoals affiliate marketing, e-mail marketing en voor ca. 50% van het online mediabudget uit zoekmachinemarketing. Met zo´n diversiteit aan kanalen wordt het steeds complexer en belangrijker om het rendement van elk kanaal correct te meten en data juist te interpreteren. Want de conversie van een bezoeker die via meerdere campagnes binnen is gekomen alvorens te converteren naar de gewenste doelactie, wordt veelal toegekend aan het laatste kanaal van binnenkomst: het “Last Cookie Counts” principe. Zowel tussen mediakanalen onderling als binnen één mediakanaal kan dit leiden tot foutieve toekenning van conversies.

In deze presentatie concrete handvatten voor het effectiever meten en bijsturen van internet marketing campagnes op basis van conversie-attributie modellen en mogelijkheden in onder meer Google Analytics.

Bekijk het volledige programma van de Google Analytics User Conference 2010