'Webwinkels blijven komende 10 jaar groeien

Geschatte leestijd: 2 minuten

Economische dip, klein of groot, het maakt niet uit: internet zal de komende tien jaar groeien als afzetkanaal voor webwinkeliers. Dit blijkt uit onderzoek van ICEcat.

Webwinkels serveren steeds meer informatie uit

De voortgaande dubbelcijferige expansie van het online channel geeft aan dat er sprake is van een lange cyclus in de economie, analyseert Martijn Hoogeveen, directeur van ICEcat. Het bedrijf levert productspecificaties aan talloze webwinkels en productvergelijkers wereldwijd. Vanuit die achtergrond ziet hij zowel de inspanningen van fabrikanten als die interesses van consumenten ontwikkelen.

In het derde kwartaal nam het aantal zogeheten downloads van data sheets met 58 procent toe ten opzichte van 2010. Dat houdt in dat webwinkels en productvergelijkers 58 procent meer informatie uitserveerden naar hun bezoekers.

Groei aantal downloads data-sheets

Hoogeveen: De groei van het online kanaal is enigszins versneld ten opzichte van het tweede kwartaal 2011. Dit maakt het waarschijnlijk dat het kanaal weinig last van dubbele dip-recessiezorgen zal hebben. Het aantal aangesloten channel partners groeide met 36%. Deze partners downloadden meer dan 414 miljoen data-sheets in het 3e kwartaal 2011, en zullen naar verwachting ruim 1,5 miljard data-sheets gedurende heel 2011 downloaden. Dit komt ruwweg overeen met 15 miljard data-sheet views via de websites van de aangesloten online channel partners in circa 61 verschillende landen.

Consumenten toonde afgelopen kwartaal het meest belangstelling voor LED-tvs. Die categorie steeg met 397 procent ten opzichte van vorig jaar. Er is nog een signaal dat er veel vervangingsinvesteringen plaatsvinden bij televisie. De interesse voor computer-tv-tuners steeg in een jaar met 101 procent.

Populaire productcategorieën

ICEcat meldt verder: Dankzij een versnelling nemen Tablet pcs (+247 procent) eindelijk sneller in belang toe dan Netbooks (+121 procent), hoewel het te vroeg is om Netbooks als uitdager van Notebooks (+65 procent) en pcs (+74 procent) uit te vlakken. Opnieuw nemen witgoedcategorieën als fornuizen & ovens (+135 procent) en koelkasten (+124 procent) in belang toe.

Het Nederlandse bedrijf ICEcat behoort in zijn categorie tot 3 grootste in de wereld. Het bedient mondiale klanten als eBay, Ciao Shopping, Amazon en Buy.com. De data uit Nieuwegein wordt gratis gepubliceerd richting websites. Fabrikanten betalen daar sponsorgeld voor.

Bron: Emerce.nl


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders en mede-oprichter van ons recruitmentzusje Traffic Builders People. Met ruim 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest ervaren en digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Traffic Builders verstuurt 1x per maand een nieuwsbrief. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.