Wel of niet je Google Profiel invullen, dat is de vraag

Google ProfilesBij elk nieuw product wat Google op de markt brengt zijn er vaak twee soorten reacties: positief en negatief. De negatieve reacties focussen zich op hoe gevaarlijk en privacy beschadigend Google bezig is. De positieve reacties gaan over de slimheid van Google en alle voordelen van het product. Ik ben benieuwd wat jij gaat doen. Wel of niet je profiel invullen, dat is de vraag!

Wat is een Google Profiel?
Google Profiles is een sociale netwerk feature die sinds vorige week is toegevoegd aan diensten als Google Reader, Google Maps en Shared Stuff. Google vraagt vriendelijk of je meer informatie over jezelf wilt invullen, zodat je met één paspoort alle services mag gebruiken en zodat je makkelijker dingen kan delen met je sociale omgeving. Kort gezegd: overal dezelfde coherente identiteit. Google heeft nog veel meer plannen met de profielen, maar daarover is nog niets bekend.

Google Profiles: positief of negatief?
Het is maar hoe je het bekijkt. Zo las ik ergens: “They’re coming and it will be difficult to get away without having one.” Dat klinkt bijna als de theorieën over het microchippen van de mensheid. Aan de andere kant, Google Profiles is best handig en niet veel anders dan bijvoorbeeld Hyves. Waarom al die angst vraag ik me af? Je beslist immers zelf hoeveel persoonlijke informatie je prijs geeft.

Wat kan het me opleveren?
Persoonlijk ben ik van mening dat je het invullen van een Google Profiel in je eigen voordeel kan gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan het boosten van je reputatie online. Schrijf een kort positief stukje over jezelf, je werkervaring en desnoods je hobby’s. Eventueel een leuke foto erbij en je hebt een positief visitekaartje online.

Uiteraard zijn er genoeg bezwaren te bedenken maar wegen die voor jou zwaarder of niet? Geef je mening…