Wel of niet je Google Profiel invullen, dat is de vraag

Geschatte leestijd: 2 minuten

Google ProfilesBij elk nieuw product wat Google op de markt brengt zijn er vaak twee soorten reacties: positief en negatief. De negatieve reacties focussen zich op hoe gevaarlijk en privacy beschadigend Google bezig is. De positieve reacties gaan over de slimheid van Google en alle voordelen van het product. Ik ben benieuwd wat jij gaat doen. Wel of niet je profiel invullen, dat is de vraag!

Wat is een Google Profiel?
Google Profiles is een sociale netwerk feature die sinds vorige week is toegevoegd aan diensten als Google Reader, Google Maps en Shared Stuff. Google vraagt vriendelijk of je meer informatie over jezelf wilt invullen, zodat je met één paspoort alle services mag gebruiken en zodat je makkelijker dingen kan delen met je sociale omgeving. Kort gezegd: overal dezelfde coherente identiteit. Google heeft nog veel meer plannen met de profielen, maar daarover is nog niets bekend.

Google Profiles: positief of negatief?
Het is maar hoe je het bekijkt. Zo las ik ergens: “They’re coming and it will be difficult to get away without having one.” Dat klinkt bijna als de theorieën over het microchippen van de mensheid. Aan de andere kant, Google Profiles is best handig en niet veel anders dan bijvoorbeeld Hyves. Waarom al die angst vraag ik me af? Je beslist immers zelf hoeveel persoonlijke informatie je prijs geeft.

Wat kan het me opleveren?
Persoonlijk ben ik van mening dat je het invullen van een Google Profiel in je eigen voordeel kan gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan het boosten van je reputatie online. Schrijf een kort positief stukje over jezelf, je werkervaring en desnoods je hobby’s. Eventueel een leuke foto erbij en je hebt een positief visitekaartje online.

Uiteraard zijn er genoeg bezwaren te bedenken maar wegen die voor jou zwaarder of niet? Geef je mening…


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders en mede-oprichter van ons recruitmentzusje Traffic Builders People. Met ruim 17 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest ervaren en digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Traffic Builders verstuurt 1x per maand een nieuwsbrief. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement