Zó scoor jij met de nieuwe TikTok Search Ads feature!

Zoals veel mensen Google, YouTube of ChatGPT gebruiken om opzoek te gaan naar antwoorden op hun vragen, wordt er ook steeds vaker gebruik gemaakt van TikTok om te zoeken. Denk aan het zoeken van recepten en gerechten, vakantie hotspots, restaurants of tutorials van kleding, make-up of online marketing vraagstukken. Daarom is er sinds oktober 2023 de mogelijkheid om zoekadvertenties te runnen op TikTok via Search Ads. Zowel organisch als adverterend is er dus met zoekopdrachten meer bereik en websiteverkeer te behalen met TikTok.

Extra zichtbaarheid

Waarom zou je de adverterende zoekfeature gebruiken op TikTok? Wanneer je adverteert, vergroot je op deze manier het bereikpotentieel van je campagne naast de targeting die je al hebt ingesteld (op passief scrollende gebruikers), en dat ook nog eens onder een groep actief zoekende mensen. De extra zichtbaarheid van je advertentie bij juist de mensen die met hoge (koop) intentie opzoek zijn naar waar jij hen bij kan helpen, kan zorgen voor een grote mate van engagement met jouw advertentie en TikTok-profiel, en een extra potentieel aan nieuwe klanten en omzet!

TikTok Search Ads Toggle

Hoe zet je deze zoekfeature aan binnen de TikTok Ads Manager? De functie staat automatisch aan bij het maken van een nieuwe campagne, maar je kan de ’toggle’ (schuifknop) vinden op Ad Group niveau, bij Placements:

TikTok Search Ads toggle
TikTok Search Ads toggle

TikTok Search Ads targeting

Op dit moment is er nog geen mogelijkheid om op specifieke zoekwoorden te targeten of om enkel zoekplaatsingen te gebruiken. TikTok gebruikt haar eigen algoritme om de zoekopdrachten van gebruikers te matchen aan de relevantste content en advertenties die er op het platform staat.

Hoe kan je wel invloed uitoefenen op je zoekranking? Dat zijn deze 3 punten:

  • Zoekrelevantie: Hoe relevant is jouw advertentie-uiting voor de zoekopdracht van de gebruiker?
  • Gebruikersintentie: Datgeen waar gebruikers naar opzoek zijn.
  • Gebruikersgedrag: Andere informatie die TikTok tot z’n beschikking heeft van deze gebruiker.

We zijn enthousiast om de TikTok-zoekervaring continu te innoveren en meer manieren te bieden voor merken om in contact te komen en te communiceren met de TikTok-community via de zoekfunctie. Met de schakelaar voor zoekadvertenties kunnen merken nu verschijnen naast content die relevant is voor hun bedrijf, product of dienst, terwijl ze gebruikers een meer gepersonaliseerde advertentie-ervaring bieden.

Ben je benieuwd naar verdere updates over de Search Ads Toggle en het gebruiken van zoekadvertenties binnen TikTok en de andere social kanalen? Houd onze blog dan vooral in de gaten! Zoek je naar ondersteuning bij het bereiken van jouw doelgroep via een van deze kanalen? Neem contact op, we helpen graag!