7 do’s and don’ts van het A/B-testen

Je kent het vast wel; na het doorvoeren van wijzigingen na een succesvolle A/B-test zie je de eerder geconstateerde stijging helemaal niet terug in de resultaten. Of erger nog; je ziet zelfs een daling. Dat zou zomaar kunnen betekenen dat de resultaten van je test vals-positief waren. Wat betekent dat? En hoe kun je A/B-testen wél op een effectieve manier toepassen? Je leest het in dit blog.

De kunst van het A/B-testen

A/B-testen is de kunst van het optimaliseren van je website en haar resultaten. Door één of meerdere varianten af te zetten tegen een origineel, testen we wijzigingen waarvan we denken dat ze moeten gaan zorgen voor een verbetering. Maar hoe weten we zeker dat de verbeteringen die we zien in de resultaten ook echt zijn?

Wat als je te weinig bezoekers hebt meegenomen om die conclusie met zekerheid te kunnen trekken? Of wanneer je bezoekers de resultaten vertroebelen, omdat ze de hele tijd switchen tussen de iPad en laptop? Dit zijn allemaal zaken die er voor kunnen zorgen dat je met een vals-positief resultaat te maken krijgt of dat je je positieve resultaten helemaal niet kunt herkennen.

Goed A/B-testen is namelijk nog best lastig! Daarom helpen we je daar graag een handje bij. Met deze 7 do’s en don’ts maken we je bewust van de grootste fouten die je met een A/B-test kunt maken én helpen we je met een aantal dingen die je zeker niet mag vergeten tijdens het uitvoeren van een A/B-test.

A/B-testing Dos and Don'ts

Jouw A/B-testen laten uitvoeren?

Heb je geen tijd om uitgebreide A/B-testen uit te voeren, of laat je het liever over aan ons? Dat kan natuurlijk. Wij helpen je graag bij het opzetten van een test, het monitoren ervan en het trekken van conclusies waar je verder mee komt. Voor meer informatie kun je altijd contact met ons opnemen.