Beursgang Chinese zoekmachine Baidu

Geschatte leestijd: 1 minuten
Afgelopen vrijdag is de Chinese zoekmachine Baidu naar de beurs gegaan. De zoekmachine wordt in China gezien als de Chinese variant van Google. Meer dan 80% van de internetgebruikers in China maken gebruik van deze Chinese zoekmachine, aldus Huang Jia Li analyst bij Shanghai iResearch.

De startkoers op Nasdaq lag op de $27. Aan het einde van de dag lag de koers op $122.54. Veel beursanalysten trekken de gelijkenis met de beursgang van zoekmachine Google en de sterke groei van de Google aandelen destijds lijken van invloed te zijn geweest op de sterke stijging van de Baidu aandelen.

Bron: Roodlicht.com, Marketingfacts


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders en mede-oprichter van ons recruitmentzusje Traffic Builders People. Met ruim 17 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest ervaren en digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Traffic Builders verstuurt 1x per maand een nieuwsbrief. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement