Beursgang Chinese zoekmachine Baidu

Geschatte leestijd: < 1 minuten
Afgelopen vrijdag is de Chinese zoekmachine Baidu naar de beurs gegaan. De zoekmachine wordt in China gezien als de Chinese variant van Google. Meer dan 80% van de internetgebruikers in China maken gebruik van deze Chinese zoekmachine, aldus Huang Jia Li analyst bij Shanghai iResearch.

De startkoers op Nasdaq lag op de $27. Aan het einde van de dag lag de koers op $122.54. Veel beursanalysten trekken de gelijkenis met de beursgang van zoekmachine Google en de sterke groei van de Google aandelen destijds lijken van invloed te zijn geweest op de sterke stijging van de Baidu aandelen.

Bron: Roodlicht.com, Marketingfacts


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.