Bing Ads verder als Microsoft Advertising

Vandaag meldde Microsoft in de Bing Ads interface en Bing Ads app dat Bing Ads verder zal gaan als Microsoft Advertising. In de komende periode zal Microsoft alle advertising mogelijkheden samenbrengen onder een vlag: Microsoft Advertising.

Bing Microsoft Advertising

Hoewel Microsoft Advertising veelal het bekendst is van de advertentiemogelijkheden in de zoekmachines van Bing, Yahoo! en het AOL netwerk, zullen ook de display advertentie mogelijkheden op Microsoft domeinen, als MSN, Outlook.com, Windows en Xbox gerebrand worden naar Microsoft Advertising. Microsoft hoopt hierdoor een eenduidiger beeld te creëren van de advertising mogelijkheden en daarnaast de bekendheid van de advertentieproducten naast search te vergroten.

Bing Microsoft Advertising

Hoewel er nog hier en daar oude termen en teksten te vinden zijn, geeft de update in de Google Play Store aan dat dit het nog een aantal maanden kan duren voordat alle teksten en documentatie zijn aangepast naar Microsoft Advertising.

Bing Microsoft Advertising

“Bing Ads is now Microsoft Advertising

We’re changing our name from Bing Ads to Microsoft Advertising. It’s a simple shift because our clients and partners already know us as Microsoft, and many are already tapping into our new advertising products that go above and beyond search, such as the Microsoft Audience Network. Over the coming months, all of our experiences and materials will be updated to reflect Microsoft Advertising.”

 

Bing Microsoft Advertising

Andere marketing producten van Microsoft

Naast de zoekmachine oplossingen en het Microsoft Audience Netwerk is er ook nog LinkedIn Advertising en Cortana, de voice assistant activiteiten van Microsoft en de daarbij horende Cortana Skills. Het is nog onduidelijk of beiden ook deel zullen worden van de Microsoft Advertising rebranding. Wel zijn er al vergaande integraties tussen deze platvormen: het is bijvoorbeeld mogelijk om in search te targeten op basis van doelgroep informatie uit LinkedIn.

Microsoft Advertising

Voor meer informatie over het optimaal inzetten van Microsoft Advertising, hou ons blog in de gaten of ga vrijblijvend in gesprek om de mogelijkheden.