Deze case is in 2021 genomineerd voor 4 European Search Awards in de volgende categorieën:

  • Best Use of Search Real Estate & Property
  • Best Local Campaign PPC
  • Best Low Budget Campaign PPC
  • Best Integrated Campaign

Doelstelling

Na de eerste coronagolf was het zaak om de consumenten van Wereldhave binnen korte tijd bewust te maken van de mogelijkheden om het winkelcentrum veilig te bezoeken. Daarnaast was ondanks alle maatregelen de doelstelling om binnen het beschikbare marketingbudget zo veel mogelijk consumenten in de winkelcentra te ontvangen. Zo ontstond de campagne: Samen sterk, samen gezond.
Per fase in de klantreis zijn er voor de campagnes in het beheer van Traffic Builders KPI’s vastgesteld om zo effectief mogelijk ieder marketingkanaal in te zetten.

Doelgroep

Wereldhave heeft relevante consumenten gekaderd in een primair en secundaire verzorgingsgebied. Deze kadering is afhankelijk van de afstand van de consument tot het winkelcentrum en de afstand met concurrerende winkelcentra. Daarnaast bleek uit eerder onderzoek van Wereldhave dat er 4 behoeftes waren waarom men het winkelcentrum bezocht (zie afbeelding). Door Covid-19 vielen de behoeftes well-being, (self) expression en enjoying life weg. De enige reden waarom men nog naar het winkelcentrum ging, was voor ‘fixing the basics’. Deze campagne was er op gericht de doelgroepen met de overige 3 behoeftes te stimuleren het winkelcentrum te bezoeken.

Strategie: samen gezond – samen sterk

Wereldhave heeft de samen gezond – samen sterk campagne opgezet. Hierbij heten de winkeliers de consument welkom en leggen zij uit hoe je veilig winkelt bij Wereldhave. Via verschillende owned en paid kanalen werd de campagne gecommuniceerd. In de video komen winkeliers aan het woord en wordt uitgelegd welke maatregelen het winkelcentrum heeft getroffen.

Voor de creaties heeft Wereldhave in samenwerking met de lokale ondernemer per winkelcentrum een aparte video opgenomen. In deze video spelen verschillende winkeliers en werknemers van het winkelcentrum een rol. Hierdoor komt het lokale aspect meer naar voren wat voor herkenbaarheid zorgt bij de consument. Ten slotte zorgt de ondertiteling ervoor dat de boodschap altijd goed wordt gecommuniceerd, ongeacht of de audio is in- of uitgeschakeld.

Daarnaast werd er een schema vertoond op de website wat informatie gaf over de drukke momenten in de winkelcentra. Zo kon het aantal consumenten meer over de dag worden verspreid en werd de consument zich bewust van de goede momenten om naar het winkelcentrum te komen.

Aanpak lokale targeting

  • Voor diverse winkelcentra zijn lokale campagnes opgezet. Hierbij wordt de boodschap op verschillende Google-netwerken uitgeleverd. Via deze netwerken konden we op verschillende momenten in het beslissingsproces de campagneboodschap uitdragen.
  • We hebben per winkelcentrum een aparte campagne opgezet en hiervoor zeer gerichte locatietargeting ingezet. De communicatie (zoals video) werd hierop afgestemd om het lokale aspect verder te ondersteunen en persoonlijke betrokkenheid in te regio te benadrukken.

Store Visits

De verschillende campagnes werden door Traffic Builders al aangestuurd op Store Visits. Met winkelbezoeken wordt bedoeld een gebruiker die eerst online interacteert met de advertentie op Google en vervolgens het betreffende winkelcentrum bezoekt. Met een interactie bedoelen we de primaire gebruikersactie die is gekoppeld aan een advertentie-indeling zoals klikken op zoekadvertenties, locatiegegevens ophalen, klik op routebeschrijving, etc. Winkelbezoeken worden inzichtelijk met de koppeling van Google My Business en Google Ads.

Advertentiecampagnes: aanpassingen en uitbreiding bestaande always-on campagnes

De campagne is een uitbreiding op de bestaande always-on campagnes. Voor Samen Sterk, Samen Gezond, zijn deze zoekcampagnes aangepast met verwijzingen naar het ‘drukteschema’ en werd gecommuniceerd dat consumenten veilig konden winkelen.

Resultaten Werelhave: Samen Sterk, Samen Gezond

  • Uit de cijfers blijkt dat de lokale campagne bijzonder goed heeft gepresteerd en voor 99% verantwoordelijk was voor het aantal vertoningen. Ook was het aantal interacties 5 keer hoger t.o.v. originele campagnes.
  • In totaal zijn 20.063 winkelbezoeken gerealiseerd: +50% t.o.v. het target
  • Met inzet van de lokale campagnes steeg het aantal winkelbezoeken met +375% t.o.v. de originele campagnes.
  • Kosten per winkelbezoek daalden met 86% in vergelijking met de originele zoekcampagnes.

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Our Partners