Lokale campagne: +375% winkelbezoeken

Na de eerste corona-uitbraak was er in grote steden nog maar 50-60% van het normale winkelbezoek. De uitdaging is om winkelbezoek weer te laten toenemen door de doelgroep bekend te maken met getroffen veiligheidsmaatregelen.

+375%

Store visits

5x

Hogere interactie

Wereldhave is een vastgoedinvesteerder met in Nederland 11 winkelcentra in het portfolio. Net als alle winkels, leed ook Wereldhave onder Covid-19 en het negatieve effect dat dit had op consumenten in winkelcentra.

Uitdaging

Na de eerste corona-uitbraak was er in grote steden nog maar 50-60% van het normale winkelbezoek. Aan Wereldhave en Traffic Builders de uitdaging om winkelbezoek weer te laten toenemen door de doelgroep bekend te maken met getroffen veiligheidsmaatregelen.

Strategie

Voor de campagne stellen we aan de hand van het REAN-model KPI’s vast per fase van de klantreis. Zo zetten we ieder marketingkanaal zo effectief mogelijk in. Wereldhave kadert relevante consumenten in primaire en secundaire verzorgingsgebieden, aan de hand van de afstand van de consument tot het winkelcentrum en concurrerende winkelcentra. Uit eerder onderzoek van Wereldhave blijkt dat consumenten het winkelcentrum bezoeken om vier behoeftes:

Wereldhave behoeftes bezoekers
Behoeftes bezoekers

Drie van de vier behoeften vielen weg door COVID-19, alleen ‘fixing the basics’ was nog een reden om het winkelcentrum te bezoeken. Om de overige drie behoeften te stimuleren en mensen te stimuleren het winkelcentrum te bezoeken zetten we een campagne op: samen gezond – samen sterk.

Oplossing

We zetten een campagne op waarin winkeliers de consument welkom hete en uitleggen hoe je veilig winkelt bij Wereldhave. We communiceren de campagne met locatietargeting zeer gericht via owned en paid kanalen. Voor creatives werkt Wereldhave samen met de lokale ondernemers door per winkelcentrum een video op te nemen. Dit lokale aspect vergroot herkenbaarheid onder de doelgroep.

Ook tonen we een schema met informatie over drukte in de winkels. We sturen aan op winkelbezoeken van gebruikers die eerst online interacteren met een advertentie, gemeten door de koppeling van Google My Business en Google Ads. De Samen Sterk, Samen Gezond-campagne is een uitbreiding op de always-on campagnes.

Wereldhave drukteschema
Drukte schema winkelcentrum

Resultaten

  • De lokale campagne was voor 99% verantwoordelijk voor het aantal vertoningen. Ook was het aantal interacties 5 keer hoger t.o.v. originele campagnes.
  • Met inzet van de lokale campagnes steeg het aantal winkelbezoeken met +375% t.o.v. de originele campagnes.
  • Kosten per winkelbezoek: -86%.

European Search Awards 2021

Deze case is in 2021 genomineerd voor 4 European Search Awards in de volgende categorieën:

  • Best Use of Search Real Estate & Property
  • Best Local Campaign PPC
  • Best Low Budget Campaign PPC
  • Best Integrated Campaign

European Search Awards 2021

Deze case is genomineerd voor vier European Search Awards