Digital analytics

Digital Analytics

Datagedreven strategie en monitoring van marketingcampagnes
Digital analytics

Datagedreven full funnel digital marketing. Dat is waar het om draait bij Traffic Builders. We zorgen ervoor dat met de inzet van digital analytics onze opdrachtgevers branding- en salesdoelstellingen behalen of zelfs overtreffen. Alleen met de juiste monitoring van je marketingcampagnes kun je relevante KPI’s formuleren en kanalen efficiënt inzetten en aansturen. Onze analytics marketeers maken data multichannel meetbaar.  

Over digital analytics

Vanuit actionable digital analyses werken we constant aan het vergroten van jouw ROI. Daarvoor is het essentieel om structureel de juiste data-informatie te verzamelen. Zo krijgen we zicht op het online gedrag van je doelgroep. Digital analytics is onmisbaar wanneer je verdienmodel flink afhankelijk is van online marketing. Zeker gezien de GDPR-wetgeving en de cookieless era.  

Voor veel organisaties zijn data insights een struikelblok. Als full funnel digital marketing bureau gespecialiseerd in data maken we een einde aan die horde.   

Wat wij doen met digital data en analytics

Welke rol een kanaal of platform heeft in je digital marketingstrategie, bepaalt wat er nodig is voor een data-analyse. Webshops zijn bijvoorbeeld gebaat bij de implementatie van enhanced e-commerce via Google Tag Management. Het uiteindelijke doel van onze web analytics-specialisten is altijd: zorgen dat de klantreis van jouw doelgroep positief verloopt, in elke fase, via een specifiek kanaal én in een multi-channel experience.   

REAN en digital analytics

Voor ons als full funnel digital marketing bureau staat het REAN-model ook bij analytics aan de basis van de juiste inzichten. Met dit marketing-framework worden heldere KPI’s correct gemeten en uitgelicht per fase in de customer journey van je doelgroep(en).  

Tag management 

Het benodigde betrouwbare datafundament regelen wij via Tag Management. We implementeren dit voor elk kanaal en platform. 

Data management 

Met data management focussen we ons op het combineren van bruikbare digital data binnen jouw campagnes en kanalen. We werken dagelijks met data management platforms (DMP) zoals Google Analytics 360 Suite en tools voor datavisualisatie zoals Data Studio en Tableau. 

Monitoring marketingcampagnes 

Naast de correcte data-analyse en -collectie, zorgen we voor overzichtelijke dashboards en rapportages. Zo maken we inzichtelijk hoe kanalen met elkaar interacteren, online en offline. Ook doelgroepdata en -analyse is voor ons hierbij essentieel. Met als doel: meer resultaat uit digitale campagnes. Hiervoor hebben we ook onze eigen tooling Datahive 360 ontwikkeld. 

Data science 

Met data science (zoals predictive analytics) voorspellen we het gedrag van je doelgroep. Hier kunnen we per campagne en kanaal doelgericht op handelen. 

Customer Lifetime Value 

Door de koppeling van verschillende dataplatformen en databronnen stuur je doelgericht op relevante KPI’s. Bijvoorbeeld op ‘Customer Lifetime Value’, in plaats van alleen kostprijs per conversie of marge per bezoeker. Ook de engagement van branding campagnes maken wij concreet via objectieve en, in die fase van de klantreis, zinvolle KPI’s. 

Digital marketing expertise 

Traffic Builders werkt proactief met een no-nonsense instelling en is altijd op de hoogte van de laatste technologieën en tools.  

We zoeken de grenzen van digital marketing op met innovatieve data-oplossingen. Daarbij dagen we onszelf uit maar ook onze opdrachtgevers. Met succes: in 2020 zijn we genomineerd voor 6 Global Search Awards, 7 European Search Awards en 2 IAB Programmatic Awards, met als tastbaar resultaat de winst van een IAB Programmatic Award en maar liefst 3 Global Search Awards!

Pushing marketing boundaries 

Dus, wat denk je ervan? Klaar om de mouwen op te stropen en samen met ons meer resultaat uit je digitale campagnes te halen? Neem contact op! 

 

Daag ons uit en deel je ambitie!
Samen maken we jullie digital marketing-doelen waar. Neem contact op zodat we kunnen kennismaken.
Contact
  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement
Felipe Wesbonk
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Felipe

Felipe werkt sinds januari 2011 bij Traffic Builders en vervult de functie van Digital Strategy Consultant. Ook geeft hij workshops en is bij SRM Opleidingen docent en mentor/coach voor de opleiding Online Marketeer B. In zijn vrije tijd speelt tennis en is hij verbonden aan een musical theatergroep.

Neem contact op met Felipe
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.