Digital marketing strategie

Digital Marketing Strategie

Optimale grip op je online activiteiten met een integrale marketingstrategie
Digital marketing strategie

Digital marketing is een dynamisch landschap vol mogelijkheden. Maar hoe maak je constant de juiste keuze in kanalen, budgetverdeling en doelstellingen? Hoe zorg je voor grip op jouw marketingactiviteiten? Hoe laat je al je uitingen en campagnes feilloos op elkaar aansluiten zodat je integrale online strategie staat als een huis? Onze deskundige strategen adviseren en helpen jou vol ambitie om jouw digital marketing strategie zo optimaal mogelijk uit te rollen.

Wat is een digital marketing strategie?

Met een goede digital marketing strategie zorg je voor de juiste mediamix en koppeling van online en offline kanalen. De strategie creëert een doelgerichte balans tussen de meest effectieve boodschap van jouw organisatie, de meest relevante content voor je doelgroep én kanalen die jouw doelgroep effectief bereiken. En dat alles afgestemd op de specifieke fase van de customer journey van jouw prospect of bestaande klant. We kijken naar je huidige marktpositie, huidige resultaten, ambitie, doelstellingen en eerdere strategische beslissingen en keuzes. Vervolgens stellen we een doordacht plan op om je marktpositie te versterken. Dit doen we aan de hand van het door ons doorontwikkelde REAN-model. Door dit marketingmodel kunnen we de inzet van marketingkanalen, proposities en platformen optimaal én kostenefficiënt op elkaar af te stemmen.

Ervaren sparringpartner voor digital marketing

Onze strategen adviseren opdrachtgevers op ieder niveau. Van directie en MT-niveau tot online marketeer, brand manager en marketingmanager. We begrijpen dat verschillende stakeholders ook verschillende ambities hebben. Aan ons de uitdaging om hier één lijn in te trekken en één plan te maken waar alles in samenkomt. Daarbij kijken we doorgaans verder dan een kwartaal vooruit. We denken mee met de jaarplannen, de meerjarendoelstelling en vertalen dit naar een realistische strategie waarmee we jullie ambities kunnen waarmaken.

“Hoe kan Traffic Builders mij helpen?”

Op betrokken en resultaatgerichte wijze gaan we voor je aan de slag. Onze strategen kunnen een online marketing strategie opstellen voor iedere tak in jouw organisatie, van operationeel niveau tot je corporate bedrijfsstrategie. We vragen je waar nodig de oren van het hoofd, maar ontzorgen je als dat moet. We betrekken je op transparante wijze bij ons proces en zoeken met jou naar quickwins, noodzakelijke inventiviteit, nuttige innovatie en – vanzelfsprekend – een kostenefficiënte aanpak. Middels een strategiesessie verdiepen we ons in:

 • jullie huidige positie in de markt
 • doelstellingen en ambities
 • doelgroep(en) en/of persona’s
 • kansrijke thema’s en proposities
 • customer journey & ‘haakjes’
 • bestaande en benodigde creatives
 • relevante data
 • verantwoorde budgetverdeling.

Zodra we voldoende kennis hebben verzameld, stellen we een pragmatisch mediaplan op voor een kwartaal, halfjaar of jaar. Hierin verdelen we benodigde inspanningen en het budget over verschillende (geprioriteerde) kanalen, altijd geplot op relevante ‘touchpoints’ in een of meerdere specifieke fases in het REAN-model. Zo kan het zijn dat we bijvoorbeeld in de Reach-fase display advertising aanraden, in de Engage-fase social media marketing en content marketing, voor Activate SEA-campagnes en voor Nurture een herziene e-mailstrategie of paid retargeting. Hoe deze verdeling precies is, verschilt per organisatie en is natuurlijk afhankelijk van jouw doelstellingen.

Effectief REAN-model – in het kort

De noodzakelijke rode draad in een integrale online strategie wordt bij Traffic Builders gevormd door het REAN-model. Dit marketingmodel is gestoeld op vier fasen in de customer journey, met voor iedere fase andere kenmerkende KPI’s.

 1. Reach: focus op bereik, branding, merkbekendheid
 2. Engage: focus op merkbeleving en engagement met je doelgroep
 3. Activate: focus op activatie, conversie of klantaankoop
 4. Nurture: wordt in veel marketingmodellen achterwege gelaten, maar deze laatste stap is erg belangrijk. Hier gaat het om loyaliteit van je bestaande klanten, focus op cross- en upsellmogelijkheden en zodoende nieuwe aankopen.

Brede expertise: alles wat je nodig hebt

Vanaf dag 1 doen we er alles aan om jouw marketinginspanningen te optimaliseren. Heldere afspraken, een duidelijke roadmap en constructieve communicatie vormen de basis voor een vruchtbare, kostenefficiënte samenwerking. We werken hard en hebben een no-nonsense instelling. Ons succesvolle REAN-model en de full funnel-aanpak die wij door onze diverse teams van digitale specialisten ‘onder 1 dak’ kunnen aanbieden, vormen misschien wel het allergrootste voordeel van samenwerken met Traffic Builders. Onze ervaring en expertise komen daarnaast tot uiting via:

 • Up-to-date kennis van de beste technologieën en tools
 • Kennisoverdracht via maatwerk workshops
 • Resultaatgerichte innovativiteit & creativiteit
 • Pro-activiteit, inclusief ongevraagde tips & tricks

Hierom kies je dus voor Traffic Builders

In jouw belang denken we bij Traffic Builders niet in vaste kaders. Met jouw doelstellingen als leidraad bekijken onze digitale strategen het grotere plaatje. Daarvoor duiken we in de data en andere relevante informatie die voorhanden is. Zo komen we tot een resultaatgerichte digital marketing strategie waarmee jij grip krijgt op je online of offline activiteiten en budget. Jouw doelgroepen, marketinguitingen en campagnes sluiten effectief op elkaar aan. Samenvattend profiteer je met Traffic Builders van:

 • een data-gedreven strategie;
 • nationale en internationale ervaring;
 • synergie tussen al jouw marketingkanalen;
 • creatieve en innovatieve oplossingen;
 • KPI-specifieke monitoring, voor grip én het doorvertalen van learnings;
 • een always-on mentaliteit.

Onze ambities zijn groot. Die van jou ook? Laten we samen de mouwen opstropen en vanuit een ijzersterke digital marketing strategie mooie resultaten boeken. Wij zijn er klaar voor. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Daag ons uit en deel je ambitie!
Met welke uitdagingen kunnen we je helpen? Vraag een offerte aan!
Contact
 • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

 • Traffic Builders verstuurt 1x per maand een nieuwsbrief. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.