Google Analytics User Conference (GAUC) 2013 – Traffic Builders verzorgt 5 sessies

Jouw Google Analytics-kennis optimaliseren om zo meer resultaat uit je website te halen? Bezoek dan op 26 en 27 maart de 5e editie van de Google Analytics User Conference in Amsterdam. Met 3 (internationale) keynotes, 24 trainingssessies en 21 master classes verkrijgt elke marketeer gegarandeerd waardevolle inzichten. Traffic Builders participeert voor het 4e jaar achter elkaar op GAUC, en verzorgt nu maar liefst 5 leerzame sessies.  Jij bent er toch ook bij?


Waardevolle GA-kennis, 2 dagen lang

Op de vijfde Nederlandse Google Analytics User Conference brengen nationale en internationale deskundigen je 2 dagen lang – tijdens Training Day en Conference Day – op de hoogte van alle facetten én kansen die Google Analytics jou biedt. De vorige GAUC-editie was al snel uitverkocht, dus dat belooft wat voor dit jaar. Je kunt je hier nu registreren!

Traffic Builders verzorgt de training “Doelgericht sturen en rapporteren op KPI’s en realistische benchmark doelstellingen” én de expertsessies “Webanalytics: van data naar actiegerichte marketinginzichten” en “De ROI van tag-management: voorbeelden en praktijkcases”. Verderop lees je hier meer over!


GAUC 2013 - Google Analytics User Conference mét Traffic Builders

Haal het meeste uit Google Analytics

De GAUC biedt het neusje van de zalm qua Google Analytics-insights. De editie van 2013 heeft wederom een zeer gevarieerd programma, met onderwerpen zoals universal analytics, privacy & cookies, social analytics, mobile analytics en e-commerce (webshop). Van de huidige stand van zaken tot een blik in de toekomst, alles komt voorbij. Dit mag je als marketeer, business analist of web analytics professional dus niet missen.

DAG 1 – Training Day (26 maart)

Deze eerste dag is ideaal voor bureaus, MKB-ers en communicatieprofessionals. Centraal staan 3 zogenaamde ‘trainingrondes’. Het programma van Training Day richt zich op gebruikers die Google Analytics minder intensief gebruiken dan analisten, maar er wel méér uit willen halen. Volg één van de diverse GACP-workshops en leer campagnes te optimaliseren met Google Analytics.

Keynote spreker namens Google is Nick Mihailovski, Senior Developer Programs Engineer. Hij start om 09:30 de dag met een kijkje in de Google Analytics-keuken. Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen en wat staat er gepland voor 2013?


3 x Sessie Traffic Builders
“Doelgericht sturen en rapporteren op KPI’s en realistische benchmark- doelstellingen”
Niveau: beginner/ervaren
Wanneer: 11:00, 13:30 én 15:30

Maar liefst 3x geeft web analytics-consultant Felipe Wesdonk namens Traffic Builders deze training over het bepalen van de juiste KPI’s en bijbehorende benchmark-doelstellingen passend bij jouw organisatie, website en (online) marketingkanalen. Aan de hand van een bewezen effectief framework definieer je tijdens de workshop welke KPI’s en doelstellingen voor jouw organisatie het meest relevant zijn, en hoe je deze kunt meten en interpreteren vanuit Google Analytics.

Inhoud training kort samengevat:

  • Leg het juiste fundament voor webanalyse
  • Met helder inzicht web analytics begrijpelijk maken
  • Weet waar je op kunt sturen
  • Inzicht waar je in de site moet sturen

DAG 2 – Conference Day (27 maart)

De Nederlandse Google Analytics Certified Partners (waaronder het geaccrediteerde Traffic Builders) belichten de uitgebreide en meest geavanceerde mogelijkheden in verschillende ‘master classes’: het programma van Conference Day is daarom een absolute aanrader. Diverse sprekers gaan in op de toekomst van digital analytics, de belangrijkste trends en het belang van Universal Analytics.

Keynote spreker is Brian Clifton, dé Europese Google Analytics-expert. Hij is onder meer auteur van ‘Advanced Web Metrics with Google Analytics’ (onlangs verscheen de laatste editie). Daarnaast geeft Google keynote spreker Nick Mihailovski de laatste stand van zaken.


Sessie Traffic Builders
“Webanalytics: van data naar actiegerichte marketinginzichten”
Niveau: ervaren/expert
Wanneer: 10:45-11:30 (Master classes ronde 1)

Presentatie door web analytics-consultant Felipe Wesdonk over het implementeren en toepassen van webanalytics vanuit een bewezen effectief framework. We laten hierin diverse nieuwe features naar voren komen (o.a. pagegrouping). Hierbij leggen we de nadruk niet zozeer op de features zelf (wat), maar meer vanuit welke overwegingen en gewenste inzichten je deze kunt gebruiken (waarom/hoe). Ook het bepalen van een benchmark-target komt aan de orde, evenals multichannel analyse en SEO-inzichten uit webanalyse.

Sessie Traffic Builders“De ROI van tag-management: voorbeelden en praktijkcases”
Niveau: ervaren/ expert
Wanneer: 14:30-15:15 (Master classes ronde 3)

Presentatie door web analytics-consultant Eva Louwen over het wat, hoe en waarom van tag-management; het gecentraliseerd beheer van web analytics en andersoortige tags zonder de afhankelijkheid van ICT of een webdeveloper. In deze sessie behandelen we onder meer Google Tag Manager en meer high-end tag management-oplossingen (waaronder Satellite). Wat is tag management? Hoe werkt de Google Tag Manager? We geven voorbeelden hoe je Google Tag Manager stapsgewijs kunt instellen voor een middelgrote website aan de hand van een luxe implementatie binnen een voorbeeld website. Aan de hand van user cases geven we inzicht in de vele toepassingsmogelijkheden, waarmee online marketeers en webanalisten de toepassing van web analytics-inzichten binnen een organisatie naar een hoger niveau kunnen tillen.

Nu registeren, straks veel leren

Het mag duidelijk zijn: het veelzijdige en leerzame programma van GAUC 2013 biedt geen enkel excuus om als online professional niet aanwezig te zijn op 25 en/of 26 maart.

Registreren doe je hier.

We zien je graag daar, tot dan!