Google: 'Geen haast met Nederlandse versie nieuwe diensten"

Geschatte leestijd: 2 minuten

Google Voice Search, Google Voice Actions en Google Visual Search zijn interessante, relatief nieuwe mobiele diensten. Zoekreus Google gaat deze diensten echter voorlopig nog niet geschikt maken voor de Nederlandse taal. Voor de visuele zoekdienst wordt wel gewerkt aan een versie voor de iPhone.

Met Google Voice Search kunnen Android-bezitters de zoekmachine van hun telefoon bedienen met hun stem om zo eenvoudig zoekopdrachten uit te kunnen voeren. Google Voice Actions werkt op soortgelijke manier, maar dan binnen het hele mobiele-besturingssysteem: gebruikers kunnen de telefoon opdrachten geven met hun stem. Zo kun je bijvoorbeeld complete sms-berichten of mailtjes opstellen en contacten eenvoudig bellen. Je hebt voor deze dienst overigens wel Android 2.2. nodig.

Focus voorlopig op markt Verenigde Staten

Deze diensten werken momenteel alleen met Engelstalige commando’s en daar zal voorlopig geen verandering in komen, bevestigde Yury Pinsky, Mobile Product Manager bij Google, vorige week. “De focus ligt voorlopig op de Verenigde Staten met dergelijke Google-producten en zullen dus vooralsnog niet geschikt worden gemaakt voor de Nederlandse markt.”

De mobiele divisie van Google is, aldus Pinsky, druk bezig met het vernieuwen en verbeteren van hun productaanbod. “Dit gaat verder dan simpelweg de desktopfunctionaliteit naar mobile te porten. Mobieltjes hebben andere functies, zoals een camera en gps, waar gebruik van kan worden gemaakt.”

Pinsky is enthousiast over het gebruik van stemcommandos om een telefoon te bedienen; zijn afdeling is er dan ook druk mee bezig. “Een mobiele telefoon leent zich prima voor het aansturen met de stem. Het desktopteam kijkt hier ook naar, al is niet bekend of dit ook echt iets gaat opleveren.” Naar verwachting zal er op korte termijn ook een iPhone-versie van Google Voice verschijnen. Eerder deze week liet Apple al een soortgelijke app toe.

Google Visual Search: aansprekende mobiele applicatie

Mogelijk een van de meest aansprekende voorbeelden van een mobiele applicatie waarbij gebruik wordt gemaakt van een telefoonfunctie, is Google Visual Search. Pinksy demonstreerde tijdens een presentatie hoe met deze dienst (hij sprak eenmalig van ‘Google Goggles’) met behulp van de camera aanvullende informatie over afbeeldingen en tekst kan worden verkregen. Google wil vooralsnog weinig kwijt over de verwachte vernieuwingen op dit gebied. Pinksy bevestigde wel dat er druk wordt gewerkt aan een iPhone-applicatie van deze visuele zoekmachine. Het is op dit moment niet bekend hoe ver Google is met de integratie van de visuele zoektechnologie van het eerder door Google overgenomen Like.com.

Bron: tweakers.net


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Niels Bijvoet
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Niels

Niels is een bevlogen Content Marketing Strateeg, en maakte bij Traffic Builders eerder al veel kilometers als SEO Consultant en Copywriter. Met waardevolle content-oplossingen de juiste doelgroepen faciliteren in ‘hun ideale klantreis door de funnel’ staat bij hem centraal. Dat kan via een ROI-gedreven multi-channel contentstrategie inclusief creative concepting, maar net zo goed via een subtiele speldenprik op het juiste moment. Daag hem uit, dan doet hij dat met jou!

Neem contact op met Niels
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.