Home » Zoekmachine Optimalisatie (SEO) » Google Ranking: benut je Social Media

Google Ranking: benut je Social Media

Google heeft officieel bevestigd dat social media van invloed zijn op rankings in Google. In real time search is dit al zichtbaar, en het zal zich verplaatsen naar bredere web search. ‘Kwaliteit’ van rankingfactoren blijft ook nu – nog steeds – het toverwoord.

Matt Cutts (hoofd van Google’s webspamteam) legt in een video uit dat Google toonaangevende Social Media zoals Twitter en Facebook meer en meer zal laten meewegen als rankingsfactor.

In de video, zoals ook te vinden via Google Webmaster Central, wordt uitgelegd in hoeverre Twitter en Facebook (en andere social media) worden meegenomen door de index robots van Google.

Video Matt Cutts – Google & Ranking m.b.v Social Media

Drie ‘wijze lessen van Matt’:

  1. Social Media worden op dit moment vooral gebruikt/weergegeven in de Google Realtime Search-resultaten. De integratie van Social Media-data zal de komende tijd meer invloed krijgen op de ranking van zoekresultaten;
  2. Data moet ‘crawlable’ zijn. Accounts of paginas die zijn geblokkeerd voor zoekmachines worden zelf uitgesloten;
  3. Kwaliteit blijft leidraad. Dit ging al op voor backlinks, maar dus ook m.b.t. Social Media. Duizenden links of followers verzamelen heeft geen zin. Google kijkt vooral naar dereputatie van Social Media-gebruikers.

Bron: socialned.nl

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Mis geen blogartikel meer!

Ontvang onze blogartikelen gewoon in jouw mailbox

Niels Bijvoet
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Niels

Niels is een gedreven SEO Consultant, met extra aandacht voor content strategie, content marketing en mobile. Is in het weekend drummer in een toffe band.

Neem contact op met Niels
Blijf op de hoogte van

De laatste trends & ontwikkelingen

Mis geen blogartikel meer!

Ontvang onze blogartikelen per mail