Google Ranking: benut je Social Media

Geschatte leestijd: < 1 minuten

Google heeft officieel bevestigd dat social media van invloed zijn op rankings in Google. In real time search is dit al zichtbaar, en het zal zich verplaatsen naar bredere web search. ‘Kwaliteit’ van rankingfactoren blijft ook nu – nog steeds – het toverwoord.

Matt Cutts (hoofd van Google’s webspamteam) legt in een video uit dat Google toonaangevende Social Media zoals Twitter en Facebook meer en meer zal laten meewegen als rankingsfactor.

In de video, zoals ook te vinden via Google Webmaster Central, wordt uitgelegd in hoeverre Twitter en Facebook (en andere social media) worden meegenomen door de index robots van Google.

Video Matt Cutts – Google & Ranking m.b.v Social Media

Drie ‘wijze lessen van Matt’:

  1. Social Media worden op dit moment vooral gebruikt/weergegeven in de Google Realtime Search-resultaten. De integratie van Social Media-data zal de komende tijd meer invloed krijgen op de ranking van zoekresultaten;
  2. Data moet ‘crawlable’ zijn. Accounts of paginas die zijn geblokkeerd voor zoekmachines worden zelf uitgesloten;
  3. Kwaliteit blijft leidraad. Dit ging al op voor backlinks, maar dus ook m.b.t. Social Media. Duizenden links of followers verzamelen heeft geen zin. Google kijkt vooral naar dereputatie van Social Media-gebruikers.

Bron: socialned.nl

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Niels Bijvoet
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Niels

Niels is een bevlogen Content Marketing Strateeg, en maakte bij Traffic Builders eerder al veel kilometers als SEO Consultant en Copywriter. Met waardevolle content-oplossingen de juiste doelgroepen faciliteren in ‘hun ideale klantreis door de funnel’ staat bij hem centraal. Dat kan via een ROI-gedreven multi-channel contentstrategie inclusief creative concepting, maar net zo goed via een subtiele speldenprik op het juiste moment. Daag hem uit, dan doet hij dat met jou!

Neem contact op met Niels
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.