Top 10 social media tools voor 2022

Iedereen weet dat social media tegenwoordig niet meer weg te denken is. Voor het sturen en plannen van alle uitingen, zijn tools een redmiddel om social mediakanalen in te richten. Maar het aanbod vliegt ons om de oren. Waarom zijn tools zo essentieel voor je organisatie? En hoe weet je welke tools het beste zijn? In deze blog lees je wat de top 10 beste tools is om social mediakanalen te monitoren.

Opkomst social media tools

Social media wordt niet alleen meer in ons privéleven gebruikt. Bedrijven als bol.com, Coolblue en Albert Heijn maken er veel gebruik van en proberen de kansen van social media aan te grijpen. Daarentegen maakt ruim 20% van de bedrijven in Nederland nog geen gebruik van social media. Nadat je alle kanalen hebt ingericht, is het van belang om je te richten op het volgende: timemanagement! Effectief timemanagement zorgt niet alleen voor minder stress, maar zorgt er ook voor dat je tijd over hebt voor andere zaken. Social media tools zijn ontwikkeld om je organisatie daarbij te ondersteunen. De voordelen van social media tools zijn:

 1. Het is een hulpmiddel voor het monitoren, versturen en inplannen van communicatie-uitingen.
 2. Het bespaart tijd, omdat de communicatiemiddelen geautomatiseerd zijn.
 3. Je kan er pakkende content mee creëren. De tools bieden een grote scala aan creatieve voorbeelden en opties om content in te richten. Als je zonder tool een social media post plaatst, dan ben je beperkt qua opties die de social media kanalen bieden.
 4. Je creëert overzicht doordat alle accounts op één plek worden beheerd. Alle communicatiemiddelen en interacties van deze apps (Facebook, Instagram, Pinterest, etc.) worden hier weergegeven.

Er is een groot aanbod aan tools om de social media van je organisatie optimaal in te richten. Er bestaan gratis tools met veel functies, maar tegen betaling zijn de mogelijkheden nog groter. Hieronder volgt de top 10 van social media tools. De top 10 is samengesteld op basis van eigen ervaring met de tools in combinatie met de ervaringen van anderen.

1. Coosto

Op nummer 1 staat: Coosto. Coosto zorgt ervoor dat meerdere social media kanalen samen komen in één omgeving. Maar wat kan je er allemaal mee? Je kan het je vast wel voorstellen dat je verschillende social media kanalen beheert waar de berichten binnen stromen. Verschillende tabbladen met een stroom aan berichten, erg onoverzichtelijk. Coosto is daarvoor een handige tool waarin al deze kanalen in één overzicht te beheren zijn. Weg met chaos, en hallo overzicht! Coosto staat op nummer 1, omdat deze tool het overzicht van de social media kanalen het meest efficiënt weergeeft in een contentkalender. Het maakt Coosto uniek, omdat geen andere tool een contentkalender gebruiken.

Social media tool: Coosto

2. Hootsuite

Hootsuite is een beheerplatform voor sociale media dat bijna elk aspect van de rol van een sociale-mediamanager omvat. Met slechts één platform kunnen gebruikers eenvoudige dingen doen, zoals het samenstellen van toffe inhoud en het plannen van berichten, tot het beheren van teamleden en het meten van ROI. Het voordeel van deze tool is dat er door het gebruik van kolommen, een structuur in de tabbladen zit. Er zijn verschillende abonnementen om uit te kiezen, van een abonnement voor één gebruiker tot een aangepast bedrijfsaccount dat geschikt is voor grote organisaties. Je kan de tool gratis gebruiken tot drie social media accounts.

Social media tool: Hootsuite

3. Planoly

Planoly

Met Planoly plan je foto’s in die op je telefoon staan. En als je ‘enable autopost’ activeert, wordt het bericht direct geplaatst. Een andere optie is dat je een melding krijgt op het gewenste moment van plaatsing, waarna je zelf het laatste zetje geeft om te plaatsen. Planoly is een gratis Instagram tool waarmee je makkelijk berichten kunt inplannen en kunt publiceren. In Planoly zie je direct je Instagram feed zoals deze eruit komt te zien, waardoor je een mooi en uitnodigend account kunt maken. Ideaal dus om tijdens het publiceren andere taken te kunnen uitvoeren.

4. Studio for makers

En dan zijn we alweer aangekomen bij nummer 4. Studio for makers brengt alle hulpmiddelen samen die je nodig hebt om inhoud op een effectieve manier te plaatsen, te beheren, er inkomsten mee te genereren en te meten op al je Facebook-pagina’s en Instagram-accounts. Binnen Studio for makers kan je schakelen tussen alle Facebook uitingen en Instagram uitingen. Dat kan je terugvinden bovenaan de pagina bij de icoontjes van de kanalen. Met Studio for makers kun je ook profiteren van nieuwe functies en mogelijkheden voor het genereren van inkomsten als deze beschikbaar worden. Wat levert het je bedrijf op?

 • Het bespaart tijd door berichten te plannen.
 • Je kan story’s maken op je desktop.
 • Eén plek waar je kan reageren op alle berichten.
 • Inzicht door statistieken.
 • Je hebt een lijst met rechten vrije muziek.

5. SocialPilot

SocialPilot is een handige tool voor het beheer van sociale media voor teams en bureaus. Het is niet alleen gemakkelijk om te installeren, maar geeft ook vele opties voor social media-streams. In tegenstelling tot andere social media tools is SocialPilot een betaalbare tool. Je zal je vast afvragen: waarom zou ik betalen voor een tool? SocialPilot wil je helpen om social media marketing zo efficiënt mogelijk in te delen. Hierbij win je tijd voor tijd. De investering in deze tool zorgt er uiteindelijk voor dat je gehele social media marketing staat en gemonitord kan worden.

Social media tool: SocialPilot

Vergeleken met andere social media management tools voor teams en bureaus is SocialPilot erg bekend. Veel SocialPilot-recensies tonen hoe gemakkelijk het te gebruiken is en hoe betaalbaar de prijzen van SocialPilot zijn vergeleken met andere planningstools voor sociale media van bureaus.

6. Sendible

We zijn alweer over de helft. Sendible is de tool die jou helpt met versturen van blogs en links naar social media platforms. Wat bijzonder is aan deze tool is dat de tool meer kan dan alleen aansturen, monitoren en versturen. Sendible kan namelijk ook:

 • Engagement beheren.
 • Zoekwoorden monitoren.
 • Content suggesties maken.
 • Rapportages uitdraaien van statistieken.
Social media tool: Sendible

Sendible biedt je een groot aanbod aan functies om de het beheren van engagement, zoekwoorden, content en rapportages te automatiseren. Zo hoef je voortaan niet meer zelf alle data te zoeken en uit te werken. Hoe handig!

7. Sprout Social

Sprout Social is een platform voor beheer en optimalisatie van sociale media voor merken en bureaus. Het platform biedt je één enkele hub voor het publiceren, analyseren en betrekken van sociale media op al je sociale profielen. De tool lijkt erg op Hootsuite, omdat er veel mogelijkheden zijn om je social media in te richten. Met Sprout Social kun je namelijk berichten plaatsen en monitoren en het geeft inzicht in statistieken. Sprout Social richt zich op grote ondernemingen waarbij geld een minder grote rol speelt. Daar staat tegenover dat de tool extra beschikking biedt over hulpmiddelen, een CRM-systeem en media-afbeeldingen.

Social media tool: Sprout Social

8. HubSpot

HubSpot is een CRM platform dat je helpt om effectiever op te markt te komen en verkopen te genereren. Het biedt een combinatie van essentiële disciplines, namelijk: marketing, verkoop en klantenservice. HubSpot helpt bedrijven om beter op de markt te komen. Om dit te doen, ontwikkelden ze één cloudbased platform waar digitale marketinginspanningen van een bedrijf kunnen worden ondergebracht. Niet alleen sociale media wordt hier ingericht, maar ook e-mailmarketing en andere marketing gerelateerde afdelingen. Dus mocht je niet alleen social media willen monitoren, gebruik dan vooral HubSpot!  

9. Zapier

Zapier is een online platform waarmee je workflows kan automatiseren door apps en services te koppelen. Hierdoor kun je taken automatiseren zonder dat je deze integratie zelf hoeft te bouwen of iemand inhuren om deze integratie voor je te bouwen. De automatiseringstool Zapier werkt met de zogeheten ‘Zaps’ die je helemaal opnieuw kunt maken. Deze Zaps kunnen verschillende apps en diensten aan elkaar koppelen om een ​​slimmere workflow te creëren en je veel tijd te besparen. Het voordeel van deze tool is dat je niet meer in de gaten hoeft te houden wat er gebeurt op je website. Het verkeer en alle handelingen gaan automatisch.

Zapier

10. Channable

Last but not least: Channable! Channable is een feed management tool waarmee je je feed kunt creëren, optimaliseren en exporteren naar een groot aantal vergelijkingswebsites. Ook kan er geëxporteerd worden naar affiliatie platforms en marktplaatsen. De doelgroep wil je  bereiken met je digitale marketingstrategie. Het hoeft daarbij niet altijd te gaan om een product of dienst. Het gaat om de boodschap die je over kan brengen met artikelen, podcasts, producten, diensten en video’s. Channable is de tool om daarbij te helpen. Het is een betaalde tool waarbij er verschillende pakketten te kiezen zijn.

Kies welke social media tool bij jou past!

Dat waren de top 10 tools voor het inrichten van jouw social media. Niet elke tool hoeft bij jouw bedrijf of merk te passen. Tools zijn ontstaan om werk uit handen te nemen en werknemers minder druk op te leggen. Past een betaalde tool of juist een gratis tool bij jou? Kijk vooral naar wat je wil bereiken en hoe je zo efficiënt mogelijk je tijd kan indelen. Welke tools vind jij passen bij jouw merk?

Samen sparren over welke tool nou bij jou past of heb je hulp nodig bij Social Media Marketing? Neem contact op, we helpen je graag!