Vindbaarheid website laat vaak te wensen over

De vindbaarheid van de eigen website laat voor veel Nederlandse ondernemers te wensen over. Dit blijkt uit een onderzoek van De Zaak in samenwerking met ING Economisch Bureau. Er schort volgens de ondernemers overigens nog veel meer aan de eigen website buiten vindbaarheid.

In totaal vindt 85% van de ondernemers dat de eigen website voor verbetering vatbaar is. De vindbaarheid van de website is voor 52% van de ondernemers onder de maat. Daarnaast vindt 66% dat de inhoud van de pagina’s wat extra aandacht kan gebruiken. Op het gebied van zoekmachinemarketing, zoekmachine-optimalisatie, SEO copywriting en SEO webredactie is dus nog een behoorlijke inhaalslag te maken in Nederland.

De helft van de ondernemers geeft niet meer dan 500 euro uit aan de eigen website. Dit is extreem weinig, zeker omdat de website van een bedrijf een belangrijke functie dient als visitekaartje en informatiebron van een bedrijf. Bovendien lijkt het in tegenstelling met berichten dat online reclame-uitgaven die op tv beginnen in te halen.

Vindbaarheid website: vele oplossingen
Het is opvallend dat de vindbaarheid van de website te wensen overlaat voor veel bedrijven. Juist op dit gebied zijn zeer kosteneffectieve oplossingen te bedenken die zelfs in-house (eventueel onder begeleiding van een SEO workshop of SEO copywriting workshop) zijn uit te voeren. Voor meer informatie over vindbaarheid van uw website neemt u vrijblijvend contact op met Traffic Builders.