Heeft jouw organisatie een nuttige of gewoon gave app? Dat kan een fantastisch bindmiddel met je doelgroepen zijn, maar ze moeten ‘m eerst kunnen vinden! Apps zijn volop aanwezig in onze digitaliserende wereld, met de smartphone als centraal device. Moet jouw app een grotere doelgroep bereiken en vaker worden gedownload en gebruikt? App Store Optimalisatie (ASO) optimaliseert de zichtbaarheid (ranking) van jouw app in app stores. Onze ervaren SEO-specialisten helpen je met een effectieve onsite én offsite strategie en de correcte implementatie, zodat meer mensen jouw app ontdekken en gaan gebruiken.

Wat is App Store Optimization?

App Store Optimalisatie betreft het optimaliseren van de vindbaarheid van apps (voor smartphones en tablets) in app stores als de Apple App Store (iOS), Google Play Store (Android) en Microsoft Store (Windows). Enorm belangrijk, want ruim 70% van gebruikers vindt via de zoekfunctie van deze stores z’n voorkeur-apps. Omdat het aantal apps dagelijks toeneemt en daarmee dus de concurrentie, wil je je ASO goed op orde hebben. Want je hebt toch niet een te gekke app ontwikkeld om deze vervolgens uit het zicht te houden van de beoogde gebruikers?

De lastigheid van ASO – een onderdeel van SEO (search engine optimization) – schuilt in het aantal factoren dat bepaalt hoe goed zichtbaar jouw app rankt in app stores, en weten welke factoren je zelf kunt beïnvloeden. Waar begint dus jouw optimalisatietraject, en wanneer heb je dat voldoende op correcte wijze gedaan om boven concurrenten te ranken? Met o.a. een kansrijke zoektermfocus (niet per se ‘branded’), relevante content, nuttige reviews en visueel sterke afbeeldingen kan jouw native app sneller opvallen in de verschillende app-stores. Ook het aantal gerealiseerde downloads telt zwaar. App Store Optimalisatie verdient geregeld aandacht, en is idealiter dus een doorgaand proces.

Geïnstalleerde apps worden vaak frequent gebruikt

Goede apps scheppen volop mogelijkheden voor echte engagement met én loyaliteit richting merken. De meeste consumenten (b2c en b2b) gebruiken hun apps dagelijks tientallen keren voor behoeften als kennis- of nieuwsupdates, persoonlijke data-hubs, inspiratie opdoen, entertainment, social media, foto’s & video’s, bewerkingen, sportieve bezigheden, gezondheid tracking, het communiceren met allerlei devices of het doen van aankopen.

Welke behoefte jouw app ook invult: onze App Store Optimalisatie-experts realiseren stapsgewijs meer zichtbaarheid voor jouw app en van daaruit meer downloads en installaties.

Zó kan Traffic Builders jou effectief helpen

Onze samenwerking begint altijd met goed luisteren en waar nodig doorvragen. Na een quickscan definiëren we met jou de juiste doelstellingen en resultaatgerichte App Store Optimization-strategie. Dat kan voor de Apple App Store (iOS), Google Play Store (Android) en Microsoft Store (Windows). We stellen een helder plan van aanpak op met geprioriteerde actiepunten, waarmee we per store alle directe én indirecte ASO-factoren waarop invloed kan worden uitgeoefend, ten volle benutten!

ASO met focus op on page- én off page-factoren

Diverse (directe) ON PAGE-factoren bepalen allereerst de vindbaarheid en zichtbaarheid van je app. Denk onder meer aan:

 • Effectief keyword-onderzoek waaruit blijkt welke (zoek)woorden voor jou app en je doelgroep relevant zijn
 • Focus op nuttige en transparante up-to-date informatie over de app
 • Optimalisatie van teksten, zoals titels (inclusief optimaal de beschikbare ruimte benutten) en aanvullend benodigde informatie in jouw app store-omgeving
 • Optimalisatie van je app-icoon, screenshots en andere afbeeldingen

Om een stabiele topranking te verkrijgen, verdienen ook diverse (indirecte) OFF PAGE-factoren absoluut aandacht. We richten ons onder meer op:

 • Maximaliseren van het aantal downloads (met een natuurlijke dagelijkse frequentie) door gerichte promotie via diverse kanalen
 • Strategie voor het optimaliseren van positieve ratings en reviews (hoogte, aantal en aanwas in de tijd), bijvoorbeeld door push-notificaties op strategische plekken
 • Vermijden van een hoge discard rate (de-installaties) door voldoende goede reviews, transparante informatie en het blijven verbeteren van de kwaliteit van de app
 • Vermijden van negatieve reviews door klachten eerder op te vangen
 • Optimalisatie van de pricing, zwaarte (aantal mb) en downloadsnelheid van je app
 • Een zo hoog mogelijke Click Through Rate van bezoekers vanuit de app store (mede afhankelijk van on page-factoren)

Meer synergie leidt tot meer app-downloads

Al met al blijft App Store Optimalisatie – net als SEO voor zoekmachines – een doorgaand proces, waarbij bovenstaande punten constant gechallenged kunnen en moeten worden. ASO heeft als hoofddoel om meer downloads voor je app te realiseren. Maar juist het aantal app-downloads is van groot belang voor betere vindbaarheid en populariteit van je app. Synergie is dus noodzakelijk. Al onze adviezen en uitvoerende werkzaamheden zijn erop gericht om elkaar te versterken.

Samenwerking op maat

Heldere afspraken, een duidelijke roadmap, gehaalde deadlines en constructieve communicatie vormen de basis voor onze succesvolle, kostenefficiënte samenwerking. Van strategie tot uitvoerende werkzaamheden en een effectief gemanaged proces: we ontzorgen je op elk vlak. Door op gezette tijden op locatie te werken, boeken we samen sneller progressie. De toegevoegde waarde van Traffic Builders zit vooral in het vele maatwerk dat onze SEO-specialisten jou bieden. Je profiteert met ons van:

 • Kennis van & ervaring met optimalisatiepunten in alle app stores.
 • Data-gedreven werkwijze, in samenwerking met ons in-house Digital Analytics-team.
 • Periodieke monitoring en evaluaties & toepassing van learnings.
 • Pro-activiteit, creativiteit & resultaatgerichte innovatie.
 • Kennisoverdracht via maatwerk workshops.
 • Ervaring met nationale én internationale trajecten.
 • Strategieën die altijd worden getoetst aan ons bewezen effectieve REAN-model.
 • ASO desgewenst als onderdeel van een bredere toekomstbestendige SEO-strategie

Neem contact op met onze experts

Speelt een app een belangrijke rol in jouw campagnes of zelfs bedrijfsdoelstellingen? Wil je dat jouw app een zo groot mogelijk bereik krijgt en behoudt onder je doelgroepen? De App Store Optimalisatie-specialisten in ons ervaren SEO-team ondersteunen je bij elke vereiste stap, en proberen je geregeld op pro-actieve wijze te verrassen. Zo profiteer jouw organisatie gegarandeerd van alle factoren die jouw ASO-strategie tot een succes kunnen maken, en optimaliseren we samen het aantal downloads en installaties van je app. Neem nu vrijblijvend contact met ons op.

Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Robbert

zoek•ma•chi•ne op•ti•ma•li•sa•tie/ SEO : o – het geheel aan werkzaamheden en activiteiten dat Robbert al 10 jaar slim toepast om voor uiteenlopende (soms ook beursgenoteerde) opdrachtgevers in diverse branches een hoge positie in de reguliere zoekresultaten van zoekmachines te bewerkstelligen. Zijn ranking-statistieken en behaalde conversieratio’s spreken voor zich!

Neem contact op

Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.