Pon Business Mobility: SEO in een nichemarkt (winnaar Global Search Award 2020)

+214%

Sessies (organisch)

+92%

Whitepaper downloads (organisch)

Pon Business Mobility maakt deel uit van Pon Holdings, de importeur van onder andere Volkswagen, Audi, SEAT en ŠKODA in Nederland. Deze case is tot winnaar uitgeroepen bij de Global Search Award voor Best Use of SEO B2B.

Uitdaging

Ondanks het marktleiderschap, ontbrak het Pon Business Mobility aan naamsbekendheid. Er waren nog te weinig organische sessies en bezoekers op hun website. Onze uitdagingen is:

 • Het opbouwen van organisch webverkeer vanaf een laag niveau voor een rebranded bedrijf met nul merkbekendheid en een lage online autoriteit. Dit komt door een sterk gereduceerd aantal webpagina’s. De oude Fleetwise (de voorganger van Pon Business Mobility) website die maar liefst 4000 pagina’s telde, wordt gemigreerd naar een nieuw platform waarbij dit aantal wordt teruggeschroefd tot 150.
 • Het uitwerken en implementeren van een nieuwe contentstrategie die aansluit bij de verschuiving in de doelgroep; Pon Business Mobility richt zich nu op een niche B2B-markt.

Strategie

Voor de strategie maken we gebruik van ons REAN-marketingmodel. Deze customer journey wordt in het model in vier fases onderverdeeld: Reach, Engage, Activate en Nurture.

De nieuwe content moet niet alleen gericht zijn op de parkeer-/mobiliteitsmanagers, maar ook op de hr-managers en hun directie, gezien het feit dat zij tegenwoordig het meest betrokken zijn bij de keuze van mobiliteitsoplossingen voor hun medewerkers.

We ontwikkelen een strategie die de krachten bundelt van diepgaande marktkennis, creatieve en relevante contentcreatie en SEO-strategie en focus.

 

Aanpak

 • Prioriteit gegeven aan de meest veelbelovende thema’s en woorden uit onze zoekwoordenanalyse voor de contentcreatie;
 • Inhoudelijke contentrichtlijnen en gestructureerde templates gedeeld, om te zorgen voor SEO-geoptimaliseerde en relevante teksten;
 • De automotive-events waarin Pon Business Mobility vertegenwoordigd wordt, gemeld en gemarkeerd met gestructureerde data;
 • Een beleid opgesteld voor de beperking van het aantal tags om zo maximale thematische relevantie te garanderen;
 • Een linkstructuur gecreëerd die ervoor zorgt dat bezoekers langer (betrokken) blijven op de website, waardoor ze doorklikken naar gerelateerde content;
 • Optimaal gebruikgemaakt van de bestaande en nieuw gecreëerde content. We hebben bijvoorbeeld downloadbare whitepapers over elektrisch rijden en mobiliteitsbudget verspreid via verschillende SEA-kanalen en social media. Iedereen die de whitepapers had gedownload, kon dan weer geretarget worden met een mobiliteitspropositie.

Resultaten

We hebben met succes de doelgroep bereikt in een B2B-nichemarkt.

 • Organische sessies: +214%
 • Organische bezoekers: +193%
 • Whitepaper downloads (organisch): +92%
 • Whitepaper downloads (alle kanalen): +342%

Testimonial

“Traffic Builders heeft een SEO-strategie opgezet en ons geholpen met het implementeren hiervan. Deze strategie heeft goed geholpen bij het creëren van meer zichtbaarheid en naamsbekendheid. De website en de whitepapers genereerden zelfs zakelijke leads, wat resulteerde in zowel grote als kleine opdrachten. Toen we dit voor het eerst opmerkten, was Traffic Builders snel in het maximaliseren van deze resultaten. Ik wist al dat Traffic Builders een bureau is dat meedenkt, maar ze hebben zichzelf hiermee overtroffen.

Nienke Pleket, marketeer voor het B2B-segment bij Pon Business Mobility

Thomas Klamer | Digital Consultant | SEO

Thomas is een van onze SEO-specialisten die zijn hand niet omdraait voor complexe trajecten, technische migraties en keywordanalyses.

Winnaar Best use of SEO B2B