Organisatie Groep Zuid (OGZ) organiseert al meer dan 25 jaar spraakmakende en inspirerende vakbeurzen. Met meer dan 10 producties per jaar is het een vaste waarde in het Nederlandse beurzenlandschap. Traffic Builders ondersteunt OGZ bij de marketingactiviteiten voor Big Data Expo (BDE) en Webwinkel Vakdagen (WWVD).

OGZ logo

Uitdaging

Omdat de toegang voor de WWVD gratis is, is er de afgelopen jaren een no-show percentage van ongeveer 38%. Aan Traffic Builders de uitdaging om:

  • 13.000 bezoekers te realiseren;
  • 20.000 registraties te realiseren;
  • het no-show percentage met 10% te verlagen.

Strategie

We ontwikkelen een strategie met een inzet van de kanalen Search, Social Advertising en Display die we verbinden aan de hand van ons eigen REAN-model. We bepalen de doelgroep aan de hand van historische data en actuele gegevens uit Analytics, deels gebaseerd op steden waar de meeste bezoekers vandaan komen. Daarnaast willen we de kwaliteit van registraties meetbaar maken, om het no-show percentage omlaag te kunnen brengen. Naar aanleiding van het REAN-model bepalen we per fase van de klantreis KPI’s:

  • Reach: percentage view-ratio en aantal nieuwe gebruikers.
  • Engage: Time on site en het checken van het WWVD-programma.
  • Activate: WWVD-registraties.
  • Nurture: returning visitors en no-showpercentage.
Webwinkel Vakdagen logo

Oplossing

Voor branding starten we met een informatieve video op display- en social mediakanalen, met als doel kijkers te overtuigen zich te registreren. We tonen alleen via displayschermen in belangrijke steden en tijdens de ochtend- en avondspits.

Om de doelgroep te converteren zetten we search campagnes in, ondersteund door remarketing campagnes op social- en displaykanalen, met een countdown voor het creëren van een gevoel van urgentie. We bouwen daarnaast een Lead Qualifier door middel van een image tag die wordt gebruikt in mailings en reminders. Op deze manier kunnen no-show risicogroepen geïdentificeerd worden en extra getarget worden met de campagnes, om het percentage no-show omlaag te brengen. We passen onze targeting aan met extra reminders/impressies, waarbij Display en DooH in worden gezet.

Resultaten voor OGZ

  • Registraties: 20.413
  • Bezoekers: 13.643 (nieuw record)
  • No-show: 33,16% (-12%)
SessiesRegistratiesCPA
20181.76740 (last touch)
359 (attributed)
€477
€50
20195.4368 (last touch)
129 (attributed)
€1.368
€85
202011.93154 (last touch)
374 (attributed)
€320
€47

De case is de winnaar van de Full Funnel Campaign Award van de IAB Programmatic Awards 2020. Heb je een uitdaging of ben je benieuwd wat een full funnel campagne voor jou kan betekenen? Neem contact op, we helpen je graag!

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Our Partners