Wist je dat de organische zichtbaarheid van jouw webcontent zeer afhankelijk is van de autoriteit van jouw domein en specifieke webpagina’s? Zoekmachines bepalen die autoriteit aan de hand van interne en externe factoren. Met Authority Building werk je op duurzame en authentieke wijze aan het vergroten van jouw online autoriteit. Thematisch sterke content wordt doelgericht ingezet én hergebruikt om een relevant sterk backlinkprofiel op te bouwen. De SEO-specialisten van Traffic Builders helpen je met het opzetten, uitrollen én monitoren van effectieve authority building-strategieën, en weten jou én je doelgroep geregeld positief te verrassen.

Wat is authority building?

Met doordachte authority building optimaliseer je jouw thematische zichtbaarheid en concurrentiekracht in zoekmachines. Primair doel: betere organische rankings voor jouw geprioriteerde webpagina’s. Toenemende zichtbaarheid van jouw (niche-)expertise en USP’s op ándere platforms dan jouw eigen kanalen, is daarvoor van groot belang. Authority building is een waardevolle uitbreiding op traditionele seo linkbuilding. In beide gevallen werken we aan off-page optimalisatie, maar in het eerste geval staat de kwaliteit van te verkrijgen backlinks en externe ‘brand mentions’ altijd centraal.

Authority building is vaak niet makkelijk. Dat komt vooral door de afhankelijkheid van andere partijen. Op je eigen website doelgroeprelevante content publiceren lukt eerder dan zichtbaarheid verkrijgen op externe platformen waar jouw thematiek wordt behandeld en jouw doelgroepen rondkijken. Je moet content creëren en/of aanleveren met échte meerwaarde (door verdieping, een scoop, unieke inhoud). Alleen dan heeft de externe publisher ook baat bij jouw te plaatsen content en/of backlink. Dit wil je niet eenmalig maar liever frequent doen, omdat pas dan jouw organisatie sneller voor belangrijke (niche-)thema’s betere zichtbaarheid en meer traffic genereert.

Kansen benutten via effectieve strategieën

Wie bekend is met de diverse strategieën die voor effectieve authority building gebruikt kunnen worden, ziet vooral volop kansen. Dit is exact het startpunt dat onze ervaren SEO- en Content-consultants in staat stelt voor jou het verschil te maken. We vertellen je graag hoe we dat doen.

Hoe pakken wij authority building op?

Wanneer wij jou gaan helpen om authority building resultaatgericht op te starten, zijn drie zaken belangrijk om doelen te realiseren: focus, research en samenwerking.

 • Samen definiëren we voor welke specifieke (sub-)thema’s jij online jouw gepercipieerde expertise kunt of moet vergroten.
 • Daarna voeren wij de juiste analyses uit om een aantoonbaar effectieve (outreach) strategie te kunnen opstellen.
 • Tot slot borgen we dat we elkaar op de juiste momenten helpen om content met de vereiste kwaliteit beschikbaar te hebben, waarbij liefst de synergie met meerdere ‘bedrijfsprocessen’ wordt opgezocht!

Vanzelfsprekend nemen we jou werk uit handen waar dat in het proces maar kan of gewenst is. Transparante communicatie, periodiek overleg en kennisoverdracht kenmerken onze doelgerichte samenwerking.

Korte termijn en lange termijn-tactieken

We kunnen werken op basis van korte termijn-tactieken en (middel)lange termijn-tactieken. Quickwins benutten we door het slim cureren van sterke content en het verkleinen van de achterstand op concurrenten via relatief makkelijke linkvergaring (seo linkbuilding). Meer tijd kosten werkzaamheden die aanschuren tegen bedrijfsprocessen als PR en social media, of het actief creëren van nieuwe waardevolle blogcontent en ‘Hero-content’. Kennisintensieve werkzaamheden leveren echter eerder een duurzame bijdrage aan online autoriteit. Deze content kan de concurrentie ook minder snel kopiëren.

Onze authority building-trajecten bevatten o.a. de volgende onderdelen:

 • Analyse van huidige online autoriteit van opdrachtgever
 • Thematisch relevante concurrentieanalyse
 • Doorspreken van de meest effectief geachte authority building-tactieken
 • Koppeling tussen de juiste klantreis-fase (REAN-model) en strategische content
 • Benodigdheden voor ‘Linkbuilding setup’ borgen (vb. eigen e-mailadres)
 • Planning van actiepunten, gebaseerd op prioriteiten, kansen en bv. PR-agenda
 • Voorstel qua uitvoering: rolverdeling tussen Traffic Builders en opdrachtgever
 • Oppakken afgestemde werkzaamheden incl. benodigde onderlinge afstemming
 • Monitoring van resultaten o.b.v. relevante KPI’s & insights implementeren

Meer synergie & frisse ideeën

Onze ervaring met authority building leert dat er sneller stappen worden gemaakt als bedrijfsprocessen als PR, marcom en social media doelgericht worden aangehaakt. De verbindende factor kan zijn het thema, specifieke landingspagina’s, de jaarplanning of overlappende doelstellingen. Bespaar met elkaar zo tijd, geld en energie en benut wat elkaar sneller vooruithelpt!

Als gespecialiseerd SEO-bureau bieden wij jou desgewenst meer hulp:

 • Maatwerk workshops (o.a. tooling, content marketing, copywriting, bloggen, social media etc.)
 • Audits (contentkwaliteit, engagement, content gaps etc.), ook bij concurrenten
 • Borging van werkwijzen via checklists en handleidingen
 • Sparring- en inspiratiesessies met stakeholders
 • Jou verrassen met pro-actieve kennisoverdracht, creatieve ideeën of kansrijke innovaties

Neem contact op met onze experts

Wil jij online op duurzame wijze je themaspecifieke autoriteit versterken? Zodat jouw merk en belangrijke landingpagina’s organisch beter zichtbaar worden en blijven voor de juiste doelgroep? De effectieve authority building-strategieën van Traffic Builders helpen je aan krachtige backlinks en zichtbaarheid op relevante externe platformen. Waar mogelijk benutten we daartoe slim de synergie tussen meerdere bedrijfsprocessen, voor sneller resultaat! Onze ervaren SEO-consultants staan voor je klaar, en ondersteunen en ontzorgen je op de manier die jij nodig hebt. Neem vrijblijvend contact op en ontdek snel onze creatieve, resultaatgerichte manier van werken.

Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Peter

Peter Hage is werkzaam als senior projectmanager digital marketing binnen Traffic Builders. Hij zorgt voor een optimale samenwerking tussen het team van Traffic Builders en de teams van onze ambitieuze klanten. Hij heeft veel ervaring met grootschalige online marketing projecten, waardoor hij gemakkelijk overzicht kan creëren in complexe trajecten. Naast zijn werk is hij een supertrotse papa en heeft hij een grote interesse in de combinatie sport en voeding. Peter woont in Waalwijk en reist 3x per week naar Almere. Sommigen verklaren me voor gek, maar hé, hij is gek op zijn baan!

Neem contact op

Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.