Wil jij een duidelijk jonge doelgroep (Generation Z) aanspreken op social media, en dat doen op prikkelende en merkversterkende wijze? Met Snapchat Advertising benut je de populariteit van dit kanaal onder 14-25 jarigen. Je kunt features gebruiken die de grootste social media-platforms ook aanbieden, maar doorgaans tegen minder kosten. Bovendien kun je zeer creatieve ads, AR en filters inzetten. De specialisten van Traffic Builders helpen je graag met strategie, uitvoering, monitoring en resultaatanalyses. Op datagedreven wijze optimaliseren wij jouw ROI.

Wat is Snapchat Advertising?

Snapchat is een veelgebruikt social medium onder jongeren en jongvolwassenen. Volgens het Newcom social media-onderzoek 2019 gebruiken 2,4 miljoen Nederlanders Snapchat: van hen doet 1,3 miljoen dat dagelijks. Communicatie tussen gebruikers – Generation Z maar ook Millennials – is grotendeels afhankelijk van de camera van hun smartphones. Alles draait om vluchtige, vaak speelse content in de vorm van foto’s en video’s. Het kanaal is feitelijk de grondlegger van vertical video en de adoptie van Augmented Reality op grote schaal.

Adverteren op Snapchat is vooral voor B2C interessant. Voordelen zijn onder meer het gerichte bereik onder een relatief jonge doelgroep (via targeting op geslacht, locatie, interesses etc.) die minder actief is op kanalen zoals Facebook, en de relatieve onbekendheid van dit kanaal onder adverteerders wat resulteert in betrekkelijk lage kosten qua CPC en CPM. Het mooie is: je kunt campagnes inrichten op branding én performance doelstellingen. Creatief gezien kun je volop experimenteren, en bijvoorbeeld voor bedrijven met fysieke locaties biedt geotargeting mooie kansen in hun eigen regio.

Waardevolle engagement met jouw merk

Snapchat is hét kanaal waarmee je waardevolle engagement onder een jonge doelgroep bewerkstelligt. Kijk de vele voorbeelden van – onze en andere –  succesvolle, prikkelende Snapchat-campagnes er maar op na! Gebruikers openen de app tientallen keren per dag: hoe krijg je hun echte aandacht? Onze specialisten helpen je graag jouw doelstellingen te bereiken met behulp van de unieke kenmerken van dit platform, op kostenefficiënte wijze. In elke fase van de klantreis kun je relevant adverteren: ons bewezen effectieve REAN-model is de basis voor jouw resultaatgerichte strategie.

Adverteren op Snapchat heeft als doelstelling bijvoorbeeld:

 • Merkbekendheid vergroten
 • Imago versterken
 • Betrokkenheid (engagement)
 • Loyaliteit vergroten (bestaande klanten)
 • Inspelen op actuele gebeurtenissen
 • Acties promoten (voor producten of partnerships)
 • Conversies & leadgeneratie
 • Verkeer naar je website
 • Locatiespecifiek bezoek stimuleren

Zó kan Traffic Builders jou effectief helpen

Sinds Snapchat Advertising mogelijk werd (halverwege 2017), zijn wij er enthousiast bovenop gedoken. Ons social media advertising-team heeft inmiddels ruime ervaring opgedaan in het strategisch bedenken, pragmatisch opzetten en op resultaatgerichte wijze managen van opvallende campagnes. Geheimen zijn er niet. Met hulp van onze scherpe conceptontwikkelaarscontentmarketeers en het inhouse Creative Development-team kunnen we maken wat bedacht wordt, en technisch perfect uitrollen. Jouw doelgroep verrassen maar mét ROI: daarin zijn we experts.

Ons gestructureerde, datagedreven proces is de basis, onze kostenefficiënte aanpak een bewezen feit. Constructieve communicatie en rapportages op gezette tijden versterken onze samenwerking. Heldere doelstellingen zijn de opmaat naar specifieke targeting, de sterkste boodschap, de juiste creatieve insteek, een effectief ad-format en slimme timing. Jouw huisstijl en tone-of-voice zijn natuurlijk leidend.

Datagedreven forecasts? Met onze ervaring kunnen we die voor je opstellen, zodat je goed kunt inschatten wat je investeringen in Snapchat Advertising gaan opleveren. Samen bepalen we tijdig nuttige KPI’s waarop wordt gestuurd:

 • Denk aan branding gerelateerde doelstellingen; meetbaar in uniek bereik, view-through rate (VTR), aantal swipes, playtime en/of het aantal behaalde soft conversies zoals filter-gebruik;
 • Denk aan performance gerelateerde groei; meetbaar in onder meer Cost per View (CPV), aantallen conversies zoals bijvoorbeeld een app installatie en andersoortige Return on Investment (ROI).

Samenwerking op maat

De toegevoegde waarde van Traffic Builders zit in het vele maatwerk dat onze specialisten jou kunnen bieden. We adviseren je daarom ook over synergie tussen jouw verschillende marketingactiviteiten, want dit maximaliseert eerder het resultaat. Je Snapchat-campagnes gaan zo eerder bijdragen aan het behalen van je doelstellingen. Zeker als je slim Augmented Reality, filters, lenzen en andere opties inzet. Door op gezette tijden op locatie te werken, boeken we samen sneller progressie.

Adverteren op Snapchat met Traffic Builders verzekert je van:

 • Benodigde verdieping in jouw markt, aanbod en USP’s
 • Uitstekende doelgroep-targeting (Generation Z en Millennials)
 • Focus op de juiste touchpoints en CTA’s per fase in de klantreis
 • Inzet van de meest effectieve features en technologieën, inclusief (AR-)lenzen, (geo-)filters, korte video’s en stories.
 • Onze data-gedreven werkwijze, mede mogelijk gemaakt door ons in-house Digital Analytics-team
 • De creatie van communicatief sterke campagnes in samenwerking met ons in-house Creative Development-team
 • Periodieke monitoring en evaluaties & toepassing van learnings
 • Strategieën die altijd worden getoetst aan ons bewezen effectieve REAN-model

Als ervaren paid advertising-bureau ontzorgen we je ook met:

 • Kennisoverdracht via diverse workshops & pro-actieve tips
 • Custom oplossingen, bijvoorbeeld voor data-vergaring
 • Perfecte integratie met adverteren op andere social media
 • Effectieve retargeting van prospects
 • Internationale Snapchat-campagnes, indien gewenst

Neem contact op met onze experts

Is jouw merk rijp voor een toffe swipe? Wil je jouw merk en producten doelgericht maar kostenefficiënt onder de aandacht brengen van een jonge, tech-savy doelgroep? Benut Snapchat advertising voor branding, engagement en performance doelstellingen. Zet je zelf die campagnes op, of laat je je liever ontzorgen door de advertising-specialisten van Traffic Builders? We garanderen maximale ROI, minder kopzorgen en structurele tijdswinst. Ondertussen versterken we het inspirerende imago van jouw merk. Neem vrijblijvend contact op en ontdek onze resultaatgerichte manier van werken.

Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Meryl

Meryl is werkzaam als Product Manager Social bij Traffic Builders. Vooral het creatieve aspect van influencer marketing trekt haar erg aan. Daarnaast is ze een echte social media addict en kun je altijd bij haar terecht voor al je Instagram en Facebook vragen. In haar vrije tijd geniet Meryl vooral van reizen en het bijwerken van haar persoonlijke blog. Maar ook een avondje op de bank met Netflix mag in dit rijtje niet ontbreken.

Neem contact op

Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.