Google Caffeine: real time search voor de grootste zoekmachine

Google Caffeine is de nieuwe naam voor de real time search engine van Google. Op dit moment is er een testversie online waarop mensen de real time search engine kunnen uitproberen.

Google real time search engine nu eindelijk op komst?
Het nieuws dat een Google real time search engine werd ontwikkeld, is al langer bekend. Hiermee wil Google search engines als die van Twitter het vuur na aan de schenen leggen. De testversie van de real time search engine van Google is dan ook geen vreemde volgende stap. Als Google de merkwaarde boven de 100 miljard dollar wil houden en 2,8 miljard dollar per maand aan zoekopdrachten wil blijven verdienen, zal het moeten blijven innoveren. De vraag is alleen wanneer Google Caffeine live gaat.

Google zal eerst kijken hoe de real time search engine technologie bevalt. Feedback van gebruikers van Google Caffeine zal de komende maanden worden verzameld en gebruikt om de real time search engine te perfectioneren. Alle gebruikers kunnen via een link onderaan de pagina van de testversie van Google Caffeine hun feedback doorgeven aan Google. De verwachting is dat Google de real time search engine eerst per land of regio zal uitrollen. Het zal dus nog even duren voor de hele wereld kan genieten van Google Caffeine.