Google Earth moet informatie beperken vanwege terrorisme

Geschatte leestijd: < 1 minuten

Google Earth toont teveel informatie die terroristen kan helpen bij het plannen van aanslagen. Dit concludeert de staat Californië. Google zal daarom de op Google Earth aangeboden informatie moeten beperken.


Google Earth te gedetailleerd
Al eerder werd gesproken over hoe Google Earth terroristen kan helpen. Punt van zorg is het detailniveau van satellietfoto’s van bijvoorbeeld scholen, overheidsgebouwen, religieuze gebouwen en plaatsen en medische faciliteiten. Deze locaties moeten minder gedetailleerd worden afgebeeld. Voor routebepaling en andere handige zaken waar de applicatie voor bedoeld is, moet nog steeds gebruik kunnen worden gemaakt van Google Earth.

Uiteraard is Google Earth niet de enige tool die gebruikt wordt door terroristen bij het plannen van aanslagen. Het is daarom maar de vraag wat het censureren van Google Earth voor zinvol effect heeft. Overigens is niet alleen Google slachtoffer van de maatregel. Ook Microsoft, MapQuest, Ask en Yahoo! zullen hun informatievoorziening moeten beperken.

Yahoo! had vermoedelijke terrorist in dienst
Yahoo! wordt overigens nog sterker gelinkt aan terrorisme dan Google Earth. Yahoo! zou namelijk een terrorist in dienst gehad hebben. Mohammed Peerbhoy, een zogeheten principal engineer bij Yahoo!, zou een belangrijke rol hebben gespeeld bij de aanslagen in Mumbai die afgelopen jaar plaatsvonden. Yahoo! zou zelfs een cursus hebben betaald waar Peerbhoy de basis van het hacken heeft geleerd. Hij zou informatie hebben verstrekt aan terroristen om aanslagen te plannen.

Vormen zoekmachines een potentieel gevaar?
Google Earth, Yahoo! en alle andere zoekmachines bevatten veel informatie die door terroristen gebruikt kan worden. Aan de andere kant kunnen terroristen natuurlijk ook verder kijken dan alleen zoekmachines. Elke nieuwe technologie nodigt voor sommige groeperingen uit tot misbruik, maar de voordelen blijven opwegen tegen de nadelen. In ieder geval in het geval van zoekmachines en het hier genoemde Google Earth.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marek
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Marek

Neem contact op met Marek
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Traffic Builders verstuurt 1x per maand een nieuwsbrief. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.