Niels Bijvoet 05 juni 2013 / Social Media Marketing
Leestijd: < 1 minuten

Het afgelopen jaar hebben Amerikaanse online retailers minder bezoekers en conversies mogen ontvangen via sociale media. Monetate deed onderzoek naar +/- een half miljard shopping-sessies, en bundelde dit in wederom een Ecommerce Quarterly-rapport. Het eerste kwartaal van 2013 kwam 1,55% van directe traffic naar de webwinkeliers binnen via sociale netwerken, tegen 2,36% het jaar ervoor: een afname dus van 34%.

Search levert meeste verkeer op

In het afgelopen kwartaal leverden social media slechts 1 op de 65 bezoekers naar e-commerce sites aan. Het verkeersaandeel was bijna twee keer zo klein als dat van e-mail (2,36 procent) en véél kleiner dan dat van het duidelijk meer opleverende search-verkeer (31,43 procent). Over andere verkeersbronnen (direct, banners, vergelijkers etc.) geeft Monetate geen informatie.

Verkeersaandeel social media webwinkels VS - Q1 2013

Facebook social Nr 1, Pinterest groeit

Facebook zorgde voor het meeste sociale verkeer voor Amerikaanse webwinkeliers, maar het aandeel neemt wel af: van 62,4% in Q4 van 2012 naar 55,2% in Q1 van 2013. Pinterest  heeft  volgens de gegevens van Monetate een opmars ingezet: van 17,5% in Q4 van 2012 naar 25% in Q1 van 2013.

Conversies & orderwaarde via social media

Het conversie-aandeel van social referers – zoals StumbleUpon en Twitter – blijft in de VS achter t.o.v. verkeer via andere verkeersbronnen waaronder Google, Bing en AOL Search. De gemiddelde orderwaarde ligt van alle sociale verkeersbronnen het hoogst bij Pinterest, al is het verschil met Facebook en Twitter klein.

Bronartikel: twinklemagazine.nl

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht

2 reacties op ““Webwinkels krijgen minder bezoekers via social media””

  1. John schreef:

    Tja, waarschijnlijk weten mensen uit zichzelf beter waar ze terecht kunnen? Of meer mensen gebruiken een ad blocker.

  2. Schaars schreef:

    Zo’n groot verschil had ik eigenlijk niet verwacht. Interessant!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.