"Webwinkels krijgen minder bezoekers via social media''

Geschatte leestijd: < 1 minuten

Het afgelopen jaar hebben Amerikaanse online retailers minder bezoekers en conversies mogen ontvangen via sociale media. Monetate deed onderzoek naar +/- een half miljard shopping-sessies, en bundelde dit in wederom een Ecommerce Quarterly-rapport. Het eerste kwartaal van 2013 kwam 1,55% van directe traffic naar de webwinkeliers binnen via sociale netwerken, tegen 2,36% het jaar ervoor: een afname dus van 34%.

Search levert meeste verkeer op

In het afgelopen kwartaal leverden social media slechts 1 op de 65 bezoekers naar e-commerce sites aan. Het verkeersaandeel was bijna twee keer zo klein als dat van e-mail (2,36 procent) en véél kleiner dan dat van het duidelijk meer opleverende search-verkeer (31,43 procent). Over andere verkeersbronnen (direct, banners, vergelijkers etc.) geeft Monetate geen informatie.

Verkeersaandeel social media webwinkels VS - Q1 2013

Facebook social Nr 1, Pinterest groeit

Facebook zorgde voor het meeste sociale verkeer voor Amerikaanse webwinkeliers, maar het aandeel neemt wel af: van 62,4% in Q4 van 2012 naar 55,2% in Q1 van 2013. Pinterest  heeft  volgens de gegevens van Monetate een opmars ingezet: van 17,5% in Q4 van 2012 naar 25% in Q1 van 2013.

Conversies & orderwaarde via social media

Het conversie-aandeel van social referers – zoals StumbleUpon en Twitter – blijft in de VS achter t.o.v. verkeer via andere verkeersbronnen waaronder Google, Bing en AOL Search. De gemiddelde orderwaarde ligt van alle sociale verkeersbronnen het hoogst bij Pinterest, al is het verschil met Facebook en Twitter klein.

Bronartikel: twinklemagazine.nl


2 reacties op ““Webwinkels krijgen minder bezoekers via social media””

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meer interessante blogs over
Niels Bijvoet
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Niels

Niels is een bevlogen Content Marketing Strateeg, en maakte bij Traffic Builders eerder al veel kilometers als SEO Consultant en Copywriter. Met waardevolle content-oplossingen de juiste doelgroepen faciliteren in ‘hun ideale klantreis door de funnel’ staat bij hem centraal. Dat kan via een ROI-gedreven multi-channel contentstrategie inclusief creative concepting, maar net zo goed via een subtiele speldenprik op het juiste moment. Daag hem uit, dan doet hij dat met jou!

Neem contact op met Niels
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.